LG’nin Mobil Birimi Düşüşte, G6 Talepleri Yetersiz

LG ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı: Firma genelinde gelirlerde %4 oranında artış varken mobil biriminde işler iyi değil.

Yayınlanma:
LG’nin Mobil Birimi Düşüşte, G6 Talepleri Yetersiz

LG ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Toplamda 12.8 milyar dolar gelir elde eden şirketin mobil tarafında işler iyi gitmiyor. Geçtiğimiz çeyrekte %10 oranında satış artışıyla olumlu sinyaller veren mobil birimi ikinci çeyrekte 117 milyon dolar kaybetti. LG bu düşüşü piyasadaki bileşen maliyetlerinin artmasına ve G6’nın beklenenden az satışına bağlıyor.

G6, LG’nin bugüne kadar çıkardığı en güçlü telefonlardan biri; ancak Galaxy S8 gibi rakiplerle rekabet edemediği açıkça görülebiliyor. Güney Koreli şirket mobil tarafının Kuzey Amerika’daki yükselişine dikkat çekiyor. Bölgede %13 oranında satış artışı yakaladıklarını açıklayan firma önümüzdeki haftalarda yeni premium telefonu LG V30’un da tanıtılmasıyla birlikte satışların yükselmesini bekliyor.

LG geçen seneye göre toplam gelirlerini %4 oranında artırmış görünüyor. Firmanın mobil birimi dışında ev aletleri, ev eğlencesi, araç parçaları gibi birimleri sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Mobil ünitesindeki bu kötü sonuçlar LG’yi akıllı telefon segmentindeki stratejisini yeniden düşünmeye itecek gibi görünüyor.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.