iPhone Kullanıcıları İçin En İdeal 5 Sanal Gerçeklik Başlığı

Sanal gerçeklik teknolojisini hali hazırda elinizde bulunan mobil cihazlarla deneyimlemek mümkün. Tabi önce bir başlığa ihtiyacınız var.

Yayınlanma:
iPhone Kullanıcıları İçin En İdeal 5 Sanal Gerçeklik Başlığı

Sanal gerçeklik teknolojisini deneyimlemek için HTC Vive ya da Oculus Rift gibi yüksek fiyatlı ürünlere ihtiyacınız yok. Elbette ki bu ürünler profesyonel bir deneyim için şart; ancak bu teknolojiye yönelik ilginiz küçük bir meraktan öteye gitmiyorsa telefonlarınıza bağlayabildiğimiz sanal gerçeklik başlıklarıyla oldukça tatmin olabilirsiniz. Piyasada Android’in yaygın ve çok çeşitli olmasından dolayı bu işletim sistemi için birçok sanal gerçeklik başlığı bulmak mümkün. Biz bu yazımızda daha çok iPhone kullanıcılarını düşündük.

Google Cardboard

Kartondan yapılma, iPhone uyumlu bu başlık son derece kompakt ve katlanabilir yapısıyla giriş seviyesi bir sanal gerçeklik deneyim sunuyor. Resmi Cardboard’ların yanı sıra birçok benzeri çıkan başlığı temin etmesi oldukça kolay. Sanal gerçeklik dünyasına girmek için Google Cardboard’dan daha kolay ya da daha ucuz bir yol yok.

Carl Zeiss VR One Plus

Mobil sanal gerçeklik başlıklarının çoğu plastik kasa ve bir çift lensden oluşuyor. Carl Zeiss ise lensleriyle meşhur bir marka. Dolayısıyla bu firma tarafından çıkarılmış bir mobil VR başlığı onu rakiplerinden önemli ölçüde ayırıyor. VR One Plus ile 3D videoların, oyunların ve sanal gerçekliğin tadını çıkartabilirsiniz. Cihaz 4.7 ve 5.5 inç arası ekran boyutuna sahip tüm akıllı telefonları destekliyor.

BlitzWolf BR-VR3

BlitzWolf’un son sürüm sanal gerçeklik başlığı olan BR-VR3, konforuyla ön plana çıkıyor. iPhone’un Plus ve normal modellerine uyumlu olan cihaz bir mobil VR başlığından istediğiniz her şeyi size sunuyor. Ayarlanabilir başlık kemeri ve lensleriyle BlitzWolf BR-VR’ı en uygun şekilde başınıza konumlandırabiliyorsunuz. Bu da size daha konforlu bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor.

View-Master DLX VR

Mattel’in ikinci View-Master mobil sanal gerçeklik başlığı bir dönem Apple Store’larda da satılıyordu. iPhone 5’ten itibaren tüm iPhone’lara uyumlu olan başlık yenilenmiş tasarımı ve lensleriyle daha çok çocukları hedefleyen bir ürün. Cihaza özel Ninja Turtle ve Batman tasarımları da bu durumu destekliyor. View-Master’ın kendisi sitesinde bazı özel uygulamaların iPhone 5 ve 5C için optimize edilmemiş olabileceğini yazdıklarını da hatırlatmakta fayda var.

Merge VR Goggles

Birçok sanal gerçeklik başlığının yanı sıra plastikten değil de yumuşak, süngerimsi bir köpükten yapılma olan Merge VR hafif ve konforlu olmasıyla dikkat çekiyor. Cihaz ayarlanabilir kayışı ve 10 farklı renk seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Merge VR iPhone 5’ten itibaren tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Firma tarafından ise iPhone 6’da kullanılması öneriliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.