Profesyonel Fotoğraf Ekipmanları Markası Bowens Kepenk İndiriyor [Güncellendi]

Aydınlatma ekipmanları markası Bowens kapanıyor. 94 yıllık şirket kepenkleri indirme kararı aldı. İşte konuya ilişkin ilk detaylar…

Yayınlanma:
Profesyonel Fotoğraf Ekipmanları Markası Bowens Kepenk İndiriyor [Güncellendi]

Aydınlatma ekipmanları dendiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Bowens, yakında kapanabilir. Profesyonel fotoğrafçıların gözdeleri arasında yer alan şirket, yolun sonuna geldi. Şirketin tasviyesiyle ilgili detaylar iki bağımsız kaynak tarafından teyit edildi.

Flaş, reflektör, softbox gibi aydınlatma ürünleri ile tanınan Bowens, 1923 yılında Londra’da kurulmuştu. Haziran 2016’da ise AURELIUS tarafından satın alınmıştı. Satın alınmadan önce 2015’te 125 milyon dolar gelir açıklayan Bowens, devam eden yıllarda piyasadaki durduğunluğu etkisiyle kepenkleri daha fazla açık tutamaz hale geldi. Dünya çapında bir ürün tedarik ağına sahip olan markanın ülkemizde de profesyonel fotoğrafçılar tarafından ilgi gördüğü biliniyordu.

Güncelleme - 22.07.17

Artık resmi; bir İngiliz teknoloji markası olan Bowens kapandı. 94 yıllık aydınlatma ekipmanları markası operasyonlarını resmi olarak durdurduğunu doğruladı. Sebebi de açıklandı; Çinli üreticiler... Şirket, Çinli üreticilerin, ucuz üretimleriyle baş edemediği için kapandı. Godox, Phottix, Jinbei, Meike ve Yongnuo gibi şirketlerin Bowens'i bitirdiği resmi olarak belirtilen bir detay oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.