Eski NASA Mühendisinden Dünyanın En Büyük Su Tabancası

Youtube'da ürettiği ilginç içeriklerle tanınan eski NASA mühendisi Mark Rober'ın yeni icadı: Dünyanın En Büyük Su Tabancası

Yayınlanma:
Eski NASA Mühendisinden Dünyanın En Büyük Su Tabancası

Hava sıcak. Haliyle şu sıralar hem serinletecek hem de eğlendirecek şeyler tüketme peşindeyiz. Bu haberin de bu ihtiyacı bir nebze olsun karşılamasını umuyoruz. Eski NASA mühendisi Mark Rober'ın bir Youtube kanalı var. Burada yaratıcılık, bilim ve tasarım başlıkları altında son derece ilginç videolar üretiyor. Videolarında genellikle emek isteyen ve bir miktar mühendis kafası gerektiren ürünler tasarlayan Rober'ın son işi ise dünyanın en büyük su tabancası oldu.

Robber'ın dev su tabancası klasik su tabancalarıyla aynı prensipte çalışıyor; basınçlı hava su haznesine pompalanır ve bir tetik aracılıyla su serbest bırakılarak püskürtülür. Bu süper su tabancasının farkı isi devasa boyutunun yanı sıra içinde bulundurduğu azot gazı ve su tankları. Bu bileşenler Robber'ın oldukça etkileyici sonuçlar almasını sağlıyor.

Dev su tabancası içindeki suyu saatte yaklaşık 430 km hızla fırlatabiliyor. Evet yanlış duymadınız, bu hızla giden su bir su, karpuzu nizami bir şekilde ortadan ikiye kesebiliyor ya da bir camı paramparça edebiliyor. Robber'ın tamamen eğlence amaçlı tasarladığı bu tabanca oldukça sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu su tabancası eski NASA mühendisinin ilk çalışması değil, daha önceleri dünyanın en büyük nerf silahıyla da kendisi gündeme gelmişti.

Robber çalışmalarını oldukça titiz bir şekilde yürütüyor. Dev su tabancısını üretmeden önce su tabancasının mucidi Lonnie Johnson'ın fikirlerini dahi almış. Kendisi meraklıları için ürünün CAD dosyalarını da paylaşmış. Lafı fazla uzatmadan sizleri Mark Rober'ın eğlenceli videosuyla baş başa bırakalım.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.