Devasa Macbook Konseptli Apple Store

Chicago Nehri üzerinden yapımı devam eden yeni Apple Store’un çatısı devasa bir Macbook görünümünde. Bu ilginç tasarım hamlesinin tüm detayları...

Yayınlanma:
Devasa Macbook Konseptli Apple Store

Her defasında farklı ürünleriyle bizi şaşırtan Apple şimdi de karşımıza yepyeni bir Apple Store ile çıktı. Fakat bu Apple Store’un bir ayrıcalığı var. Chicago Nehri üzerinden yapımı devam eden yeni Apple Store’un çatısı devasa bir Macbook görünümünde...

Geçtiğimiz günlerde son rötüşları yapılan Apple Store, Chicago nehrinde bulunuyor ve konum olarak adeta bir merkezi üstleniyor. Çok geniş bir alana inşaa edilen Apple Store’un çatısı ise tamamen metalik ve kavisli. Bu çatıya bakıldığında başta bir Macbook’u görmek belki zor olurdu fakat geçtiğimiz günlerde bir grup çalışan çatı üzerinde beyaz Apple logosunu çatıya yerleştirme deneme yapmaya başladığında tamamen bir Macbook’a benzediği ortaya çıktı.

Apple 2015’te yeni mağazanın dış görünümünü duyurduğunda Apple Logosu ve Macbook görünümü planda yoktu. Apple yetkililerinden Nick Leahy, 2015 yılında DNAinfo'ya yaptığı açıklamada, "Kuzey Michigan Caddesi'ndeki mağazamız 2003 yılından bu yana 23 milyondan fazla müşteriyi ağırladı ve şu anda Chicago için daha da dikkat çekici bir şey yaratıyoruz" dedi.

apple-store-macbook Londra merkezli Foster + Partners tarafından tasarlanan 20.000 metrekarelik mağaza, Pioneer Mahkemesi'nden nehre uzanan bir cam kutudan oluşacak. Yeni mağaza açıldığında Apple Store’ların amiral gemisi olacak Çatının tasarımının ismi ise şimdiden Mac Roof ismi ile anılıyor.

Yazar: Halit Çakır

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.