E-ticaret İşinizi Büyütmenize Katkı Sağlayacak Altın Değerinde Tavsiyeler

E-ticaret İşinizi Büyütmenize Katkı Sağlayacak Altın Değerinde Tavsiyeler

Yayınlanma:
E-ticaret İşinizi Büyütmenize Katkı Sağlayacak Altın Değerinde Tavsiyeler

Mobil teknolojiler ve yapay zekanın giderek güçlendiği günümüzde, girişimciler e-ticaretteki ilk adımlarını güçlü bir şekilde atmak ve düşük maliyetle satışa başlamak için temel teknoloji araçlarını iyi kullanmak zorundalar. Girişimcilerin e-ticaret performansına doğrudan katkıda bulunacak, dijital dünyanın sunduğu hizmetlerle bütünleşen bu araçlara gelin birlikte göz atalım.

Sanal Mağaza

E-ticaretin altyapısında yer alan ve sürekli güncellenen teknolojilere ayak uydurmak için çok güçlü bir e-ticaret platformu kullanmak gereklilikten de öte artık bir zorunluluk. Seçiminizi yaparken e-ticaret yazılımının sahip olmanız gereken tüm içerikleri sağladığından emin olmalısınız. Bunlar arasında olmazsa olmaz özellikler ise şu şekilde sıralanabilir: - Kredi kartı ile ödeme entegrasyonu - Stok takibi - Belirlediğiniz yöntemlere göre ziksel ve dijital ürün satışı - Müşteri ve sipariş takibi ile veri toplama sistemi - Güçlü bir SEO altyapısı - E-posta uygulamaları ile uyumluluk - İndirim ve kupon kodları kullanımı - Müşteriye özel kodlama için CSS ve HTML düzenleme imkanı - Telefonla müşteri desteği

Google Analytics

Tercih edilebilecek gerçek zamanlı veri takibi uygulamaları arasında Google Analytics size gerekli olan tüm bilgileri sunacaktır. E-ticaret sayfanıza entegre ettikten sonra e-ticaret işlemlerine ait para akışını görebileceksiniz. Tabii ki yükleyip arkanıza yaslanmak ve kendi kendine performans sağlamasını beklemek size Google Analytics’ten tam performans almanız için yardımcı olmayacak. Spesi k verilere ulaşmak için Google Analytics aracı üzerinde belirli ayarlamaları yapmanız gerekiyor. Ücretsiz olması, işlemlerinizde size tasarruf sağlayacaktır.

Google Tag Manager

Google Analytics gibi ücretsiz olan Google Tag Manager’ı kullanarak, yazılım ekibinden destek almaya gerek kalmadan Google ve Facebook dönüşüm takibi için gereken kodları ekleyebilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde e-ticaret sayfanızda etiket ve içerik oluşturabilirsiniz. Örneğin mağazanızda gezinen ancak alışveriş yapmadan çıkan müşteriler için özel reklamlar kurgulayabilir, alışveriş sepetine tıklayan müşteriler için bir Google Analytics içeriği oluşturabilirsiniz. Bu sayede işlemlerinizi geliştirmenizi sağlayacak verilere erişebilir ve sanal mağazanızın performansını artırabilirsiniz.

Yazılım Üzerinde Performans Testleri

Sitenizin performansına dair size bilgiler sunan uygulamaları kullanmaya başladıktan sonra, bu rakamları yukarı çekmenin ilk adımı olarak VWO, Google Website Optimizer, Optimizely gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Sanal mağazanızın eski ve yeni tasarımlarını karşılaştırarak elde edeceğiniz faydaları size analiz ediyor. Müşterilerin sanal mağazanızın sayfalarında gezinirken yaşadığı tecrübeyi ve etkileşimi artırmak için birebir bir uygulama.

E-posta Pazarlama Programı

Performans ölçümü ve artırımının yanı sıra sağlam bir altyapıyı güçlendirecek bir diğer önemli teknoloji aracı, müşteri ilişkilerinizi yeni bir boyuta taşıyacak olan e-posta pazarlama yazılımları. E-ticaret yazılımınızla uyumlu düşük maliyetli bir yazılım kullanarak, müşterilerinizin yaptığı alışverişlere dair de- taylı bilgi elde edebilir, özel kampanyalar ve otonom bir iş akış süreci oluşturabilirsiniz. Örneğin; son bir yıl içinde mağazanızdan 3 kez alışveriş yapan müşterilere indirim kuponu gönderebilir, alışveriş sepetini doldurup işlemini tamamlamadan çıkan müşterileri geri çağırmak için e-mail gönderebilir ya da mağazanızdaki güncellemelerden üyelerinizi haberdar edecek notlar paylaşabilirsiniz.

Yeniden Pazarlama

Sanal mağazanıza, sosyal kanallardan, reklamlardan, arama motorundan ziyaretler alıyorsunuz ancak müşterileriniz çeşitli sebeplerle sitenizden alışveriş yapmadan çıkıyorlar. Bu nedenlerden bazıları müşterileriniz bir ürünü satın almak için o an yeterli motivasyona sahip olmayabilir, belki yolda olabilir ya da farklı siteleri de incelemek isteyebilir. O yüzden markanızı yeniden pazarlama reklam türüyle tekrar göstermek size beklediğinizden daha uygun maliyetlerde satış getirebilir.

Referans Aracı

E-ticarette yavaş yavaş tecrübe kazandıktan sonra odaklanacağınız ilk şey ‘daha fazla müşteriye nasıl ulaşırım’ sorusunu cevaplamak olacak. Bunun en kolay ve düşük maliyetli yöntemlerinden biri de referans araçları kullanmak. Bulut depolama, taşımacılık, konaklama, giyim ve gıda mağazalarında sıkça gördüğümüz örnekler, daha fazla son tüketiciye erişmenizi sağlayabilir. Tek yapmanız gereken, mağazanıza dikkat çeken bildiriler yerleştirmek. Örneğin, “Bizi bir arkadaşına önerirsen %5 indirim!”

Teknoloji Araçlarınızı Birbirine Entegre Edin

E-ticaret sayfanızı güçlendirmenizi sağlayan teknolojileri verimli bir şekilde kullanmanın yanı sıra akılda tutulması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de hepsinin uyumlu bir şekilde çalışması gerektiği. Sanal mağazanızdaki tüm entegrasyonları başarılı bir şekilde yönetmenizi sağlayacak bir araç, tüm çabalarınızı düzenli ve sürdürülebilir kılacaktır. Düşük maliyetli bir entegrasyon aracı ile sayfanıza kurduğunuz tüm araçların işlemlerini denetleyebilir, belirli eylemler oluşturabilirsiniz. Örneğin tüm Facebook takipçilerinizin yer aldığı listeler hazırlatabilir, topladığınız e-posta bilgilerini otonom mesaj sistemine ekleyebilirsiniz.

Kısaca özetlersek, dijital dünyanın sunduğu teknoloji araçları, e-ticaret işinizi kalıplaşmış başlıkların dışına çıkararak çok daha esnek ve verimli işleyen bir mekanizmaya çevirebilir. Sanal mağazanızın kullanıcı tecrübesini artırmak ve onlarla etkileşiminizi bir üst seviyeye taşımak için teknolojiyi takip et- meyi asla ihmal etmeyin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.