Spider-Man Oynanış Videosu Süper Kahraman Oyunları Adına Umut Vaat Ediyor!

E3 fuarı kapsamında sunumunu gerçekleştiren Sony, yayınladığı 9 dakikalık Spider-Man oynanış videosuyla dikkatleri üzerine çekti.

Yayınlanma:
Spider-Man Oynanış Videosu Süper Kahraman Oyunları Adına Umut Vaat Ediyor!

Malumunuz yılın en önemli oyun fuarı E3’te şu sıralar merakla beklenen birçok oyunun tanıtımı yapılıyor. Spider-Man ne kadar merakla bekleniyordu tartışılır, lakin Sony’nin sunumunda 9 dakikalık oynanış videosu gösterilen oyunun bir nebze dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz.

Spider-Man adına bugüne kadar onlarca oyun yayınlansa da hiçbiri dünyanın en popüler süper kahramanının hakkını verecek kadar doyurucu değildi. Geçmişe bir dönecek olursak en akılda kalıcı olan Spider-Man oyunlarının Ultimate Spider-Man ve filmden uyarlama 2004 yapımı Spider-Man 2 olduğunu söyleyebiliriz.

En azından benim nezdimde durum böyle. Bu oyunlar dışındaki Spider Man oyunları üzerinde pek durulmadı, kimisi hiç oynanmadı, tatsız bir anı olarak hafızalarımızda yer edindi. Spider-Man dışındaki süper kahraman oyunlarının durumu da içler acısıydı doğrusu. Hal böyleyken oyun dünyasında süper kahraman janrının sözü edildiğinde kimse kafasını çevirip o tarafa bakmaya tenezzül etmiyordu. Bu durum 2009 yılında Rocksteady stüdyolarından çıkan bir süper kahraman oyunuyla bozuldu: Batman Arkham Asylum Meşhur Arkham serisinin ilk oyunu olan Asylum, içerisinde o kadar güzel dövüş mekanikleri barındırıyordu ki bu sonradan sadece kendi türünün değil, birçok rol yapma oyununa da ilham kaynağı oldu.

Hikayesi ve Batman’i ele alışıyla da takdir toplayan Arkham Asylum, serinin devam oyunları ile birlikte çıtayı bir hayli yükseltmişti. Yükseltmişti yükseltmesi de aradan yıllar geçmesine rağmen Batman kalitesine yaklaşan başka bir süper kahraman oyunu yoktu elimizde. Dolayısıyla sektör süper kahraman kategorisine yine eskisi gibi surat ekşitmeye başlamıştı. Ta ki bugüne kadar.

E3’teki Sony lansmanında gösterilen Spider-Man oynanış videosu yıllardır kaliteli bir Spider-Man oyunu bekleyenlerin ağzını sulandıracak nitelikte. Bunun en temel sebepleri ise Batman Arkham serisini fazlaca anımsatan gizlilik ve dövüş mekanikleri olsa gerek. Yapılan açıklamalardan ve videodan anladığımız kadarıyla oyunda bir süredir şehrinde suçla savaşan “deneyimli” bir Peter Parker göreceğiz. Videoda kendi evrenine dair de birçok ipucu yakaladığımız oyunun önümüzdeki Temmuz ayında vizyona girecek Spider-Man: Homecoming filmiyle bir alakasının olmayacağını da söyleyelim.

İlginizi çekebilir: E3 2017, Fifa 18, NBA Live 2018 ve Daha Fazlası

Spider-Man’in çevikliği, gevezeliği, ağ kullanımı ve binalar arası salınması birçok kişiyi ihya etse de insan yine de tereddütsüz yaklaşamıyor oyuna. Mesela videodaki bazı dövüşler ve helikopter kovalama sahnesi fazlaca “senaryo gereği hareket” gibi duruyor. Oyun her ne kadar açık dünya olarak lanse edilse de ne kadar özgür olduğumuzu oynamadan anlamak zor.

Spider-Man'in oyuncuları mutlu etmesi oyun dünyasının süper kahraman türüne bakış açısını değiştirmesi ve kaliteli örneklerinin artması bakımından oldukça önemli. Şimdilik gördüğümüz kadarıyla bunu başaracak gibi görünüyor. Eh, lafı çok da uzatmadan sizleri 9 dakikalık oynanış videosuyla baş başa bırakalım. Oyunun çıkış tarihi 2018 ve sadece Playstation için piyasaya sürülecek. Videonun sonunda karakteri yakından tanıyanları bir sürpriz bekliyor.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.