macOS High Sierra Bu Özelliklerle Geldi!

Apple, WWDC 2017’de iOS 11’in yanı sıra Mac bilgisayarları için macOS High Sierra işletim sistemini de tanıttı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
macOS High Sierra Bu Özelliklerle Geldi!

Apple, WWDC 2017’de iOS 11’in yanı sıra Mac bilgisayarları için macOS High Sierra işletim sistemini de tanıttı. İşte kısa kısa macOS High Sierra hakkında bildiklerimiz; * Nedir? Apple Mac işletim sistemi macOS’un 2017 sürümü. * Ne zaman çıkacak? 5 Haziran 2017’de duyurusu yapılırken, Sonbahar aylarında da resmen çıkacak. * Ne kadara satılacak?

MacOS 10.13 ücretsiz bir güncelleme olacak. Mac OS High Sierra Çıkış Tarihi Apple, yeni macOS 10.13 High Sierra’yı WWDC 2017’deki temel etkinliğinde tanıtırken, tarih açısından bu biraz sürpriz olarak değerlendirildi. Ayrıca şu anda da macOS 10.13 High Sierra’nın Geliştirici Deneme sürümünü indirmeniz mümkün.

https://developer.apple.com/programs/enroll/ adresinde yeni işletim sistemi bulunurken, tabii ki şu andaki sürümü biraz hatalı ve tamamlanmamış hâlde. Fakat yine de denemek isteyenlere Apple bu imkanı sunuyor. Tavsiyemiz, günlük kullandığınız Mac ya da MacBook cihazlarda şimdilik kurmamanız. Ayrıca yaz aylarında yine macOS 10.13 High Sierra’nın herkese açık bir sürümü dağıtılacak fakat birçok insan hâliyle sonbahar aylarında (muhtemelen Ekim) çıkacak final sürümü bekliyor...

mac-os-high-sierra-teknolojiturucom

- Yeni iMac Pro, iMac 21.5 ve 27 inç (2017) ve daha fazlası, buraya tıklayınız...

macOS 10.13 High Sierra Özellikleri

Apple, macOS 10.13 High Sierra ile pek çok yeni özellik vadediyor. İşletim sistemi güncellemesiyle hem Safari, hem de E-posta uygulamasındaki Spotligh arama özelliği geliştirilecek. Artık e-posta yazarken uygulama ikiye bölünecek ve diski de yüzde 35 oranında daha az kullanacak. Apple yöneticilerinden Craig Federighi, Safari internet tarayıcısının Google Chrome’a kıyasla yüzde 80 daha hızlı Javascript performansı sunacağını söylüyor.

Ayrıca Safari, internet sitelerindeki videoların otomatik oynatılmasını da engelleyecek. Safari’nin güvenlik sistemi de geliştirilirken, bu tarayıcı sizi reklamlardan uzantılara gerek kalmadan koruyacak ve rahat bir nefes almanızı sağlayacak. macOS 10.13 High Sierra ile Fotoğraflar uygulaması da güncellenirken, artık daha başarılı araçlar, yeni bir arayüz, daha iyi yüz tanımlama özelliği ve Apple cihazlarla daha efektif senkronizasyon sunacak. Düzenleme araçları da geliştirilirken, fotoğraflarınızı değiştirmek, üzerinde oynama yapmak çok daha kolay olacak.

mac-os-high-sierra-teknolojiturucom

Yeni işletim sistemiyle Metal’in (kısaca Metal 2 de denilebilir) yeni sürümü de geliyor. Bir grafik teknolojisi olan Metal ile artık Mac bilgisatyarlar VR (sanal gerçeklik) desteğine de kavuşacaklar. Ayrıca artık H.264 video codecleri de geride kalıyor ve Apple, High Efficiency Video Coding (HEVC), yani H.265 video codeclerine geçiyor.

Bu sistem sayesinde sıkıştırma oranları artacak ve video klipler diskte daha az yer kaplayacak. macOS 10.13 High Sierra’daki en büyük değişikliklerden birisi de APFS (Apple Dosya Sistemi) olacak. Apple’ın 30 yıldır kullandığı 64-bitlik bu doğal şifreleme sistemi artık Mac bilgisayarları çok daha hızlı ve güvenli hâle getirecek. Notların da eskiye oranla daha kolay organize edileceği macOS 10.13 High Sierra, sonuç olarak pek çok yeni özellikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

mac-os-high-sierra-teknolojiturucom

macOS 10.13 High Sierra Uyumluluk

macOS 10.13 High Sierra işletim sistemi, 2010 yılında ve daha sonra çıkan MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini ve Mac Pro cihazlara gelecek. Ayrıca 2009 ve sonrasında çıkan MacBook ile iMac modelleri de bu platformu destekleyecek. Dediğim gibi macOS 10.13 High Sierra çıkış tarihi olarak şimdilik Sonbahar ayları gözüküyor fakat işletim sisteminin geliştirici sürümü hâli hazırda indirmeye açık. Eğer şimdiden denemek isterseniz ve hata, bug'lar sizin için sorun olmayacaksa Apple’ın resmi sitesinden edinebilirsiniz.

Yazar: Anıl Kalkan

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.