Sana Health'in Gözlükleri Uykusuzluğa Çare Olacak

Sana Health, 2018'in ikinci çeyreğinde piyasaya sunmayı planladığı akıllı uyku gözlükleriyle uykusuzların derdine derman olmaya geliyor.

Yayınlanma:
Sana Health'in Gözlükleri Uykusuzluğa Çare Olacak

Sana Health ismindeki bir sağlık şirketi piyasaya uyku gözlüklerini çıkarmaya hazırlanıyor. Basit bir uyku bandından çok daha fazlası olan bu gözlük kullanıcısına taktıktan 10 dakika içerisinde uykuya dalmayı vaat ediyor. Elbette ki bu gözlüklerin (ya da maske, band, her ne derseniz) tek özelliği kafanıza geçirdikten sonra ışığı engellemesi değil.

Tasarımı sanal gerçeklik gözlüklerine fazlasıyla benzeyen bu cihaz, içinde bulundurduğu mekanizma sayesinde kullanıcıya görsel ve işitsel uyarımlar sunuyor. Bu uyarımlar beynin doğal döngüsündeki derin dinlenme halini tetikliyor ve uykusuzluğu yenmeye yarıyor. Sana uyku maskesi sinir sisteminizdeki dalgalanmaları dahi izleyebiliyor. Böylelikle görsel ve işitsel uyarımları sizin için kişiselleştirebiliyor.

İlginizi çekebilir: Sevdiğinizin Kalp Atışını Yüzüğünüzde Taşıyın: HB Ring

Şirketin CEO’su Richard Hanbury bu teknoloji üzerinde çalışmaya kendi kronik uyku sorununa çare bulmak üzere başlamış. Bu teknoloji geçtiğimiz yıl Solar Impulse adlı güneş enerjisiyle çalışan deneysel uçakla dünya turu yapan Bertrand Piccard üzerinde de test edilmiş. Kendisi 20 dakikalık aralıklarla günde sadece 3 saat uyuyabildiği için ekstra bir yardıma ihtiyaç duymuş.

Sana Health şimdi ise uyku gözlüklerini seyahat ederken dinlendirici bir gece geçirmeleri gereken sporcular üzerinde test ediyor.

İlginizi çekebilir: Xioami'den Ne Kadar Koştuğunuzu Söyleyen Akıllı Ayakkabı

Sana uyku maskeleri elbette ki sadece pilotlar ve sporcular için değil. Uykuyla ilgili başı dertte olan herkes bu maskelerden faydalanabilir. $1.3 milyon fonlanarak hedefine ulaşan firma yakında seri üretime başlayacak. 2018’in ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen gözlüklerin fiyatı ise $400 olacak. Kaliteli bir uyku ucuz değil.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.