Apple Yapay Zekaya Güç Verecek Yeni İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor

Apple'ın iPhone ve iPad'lerde kullanmak üzere sadece yapay zeka görevlerine güç verecek yeni bir işlemci üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Yayınlanma:
Apple Yapay Zekaya Güç Verecek Yeni İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor

Zaman zaman yapay zeka konusunda rakiplerinden geri kaldığı için eleştirilen Apple'ın cihazlarında sadece yapay zeka görevlerine güç verecek yeni bir işlemci üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Son olarak iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde 4 çekirdekli A10 Fusion işlemcilerini kullanan teknoloji devi, yapay zeka görevlerine odaklanacak ikinci bir mobil işlemciyle cihazlarının performansını artırmak istiyor. Bloomberg’in haberine göre bu işlemciler yapay zekanın iki kilit noktasında kullanılmak üzere geliştiriliyor: Artırılmış gerçeklik ve otonom araçlar.

İlginizi çekebilir: Apple'dan Yapay Zeka Hamlesi

Hali hazırda cihazlarında yapay zeka görevlerini ana işlemci ve grafik işlemcisine dağıtan firmanın Apple Neural Engine olarak bilindiği de iddia edilen yeni işlemcisiyle birlikte diğer işlemcilerdeki yükü alıp hem pil hem de işlem performansını artırmayı hedefliyor. Apple’ın yeni işlemcisini önümüzdeki hafta düzenleyeceği geliştirici konferansında tanıtabileceği konuşulsa da bunun bir iddiadan öteye geçmediğini belirtmekte fayda var.

Apple zamanında Siri ile birlikte yapay zeka konusunda avantajı elde etse de Amazon ve Google bu konudaki çalışmalarıyla Cupertino’lu şirketi geride bırakmıştı. Şimdi ise cihazlarına yapay zekaya özel bir işlemci entegre ederek tekrar bu alanda ipi göğüslemek istiyor. Son zamanlarda şirket hakkında çıkan artırılmış gerçeklik ve sürücüsüz araç dedikodularına da bakacak olursak yeni işlemcinin bu teknolojilere hizmet etmesi muhtemel görünüyor.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.