6 Adımda Siber Güvenlik Uzman Olmak

6 Adımda Siber Güvenlik Uzman Olmak!

Yayınlanma:
6 Adımda Siber Güvenlik Uzman Olmak

Bu makalemizde 6 adımda sizleri ‘siber güvenlik uzmanı’ haline dönüştürecek ipuçlarını paylaşıyoruz...

  1. Kendi Araştırmanızı Yapın

Siber güvenlik alanı tümüyle yeni trend ve tekniklerle ilgili. Yeni gelişmeleri, teknik ve teknolojileri araştırmak ve güncellemeleri takip etmeden olmaz. Bu araştırmalardan edindiğiniz her bilgi yetkinliğini artıracak ve daha geniş bir yelpazede siber güvenliği anlamanızı sağlayacak. Siber güvenlik süregelen ve sürekli yenilenen bir konu. Gelecekte kendinizi bu işi yaparken görüyorsanız bunu aklınızdan çıkarmamanız gerek.

  1. Çok Çalışın

Siber güvenliğe dair yapılan araştırma ve geliştirmeler hakkında bilgilerinizi güncellemeniz gerekli. Derinlemesine inceleme bu alandaki yetişmenin tek anahtarıdır. Bu alanda tutunabilmek için çalışkan olmak olmazsa olmaz. Güvenlik firmalarının birçoğu üniversite mezunu, yüksek lisans yapmış ya da en azından birkaç deneyime sahip kişiler arıyor. Bu özellikler de çalışkan olmadan olamıyor.

  1. Staj İçin Bir Firma Bulun

Araştırma ve çalışma size siber güvenliğe uzmanı olmak için gerekli bilgiyi verir ancak pratik her şeyin işleyişini anlamanız için bir zorunluluk. Yani kariyerinizi başlatmak için sizin için doğru siber güvenlik firmasını bulun ve staj başvurunuzu yapın.

  1. Sertifikanız Olsun

Bahsettiğimiz üç adımı attınız diyelim. Sektörde çok daha parlak bir geleceğe sahip olmak istiyorsanız hala yeterli değil. Kabul görmek için ihtiyacınız olan sertifika. Sertifika size bilginizi kanıtlama şansı sağlayacak. Bazı kullanışlı sertifikalar şunlar:

    • Bilişim Sistemleri Güvenlik Uzmanlığı (CISSP)
    • Bilgi Sistemleri Denetçiliği (CISA)
    • Bilgi Güvenliği Yöneticiliği (CISM)
    • Proje Yönetimi Uzmanlığı (PMP)
    • Koruma Uzmanlığı (CPP)
    • Bilgi Gizlilik Profesyoneli (CIPP)
  1. İnternet Videolarından Öğrenin

İnternette bulunan “Nasıl siber güvenlik uzmanı olurum?” şeklinde paylaşılan videoları izleyin ve edindiğiniz bilgileri nasıl kullanabileceğinizi öğrenin. Modern dünyada her şeyi internette bulmak mümkün. Küçük bir araştırma ile Siber Güvenlik Eğitimi veren akademilere ulaşabilir ve yüksek kalitede bir eğitim ile profesyonel iş yaşamınıza adım atabilirsiniz. İnternet üzerinden alacağınız eğitim zamanınızı daha kolay yönetmenizi ve yerinizden kalkmadan belki okyanusların ötesindeki bir uzmandan en doğru bilgileri alabilmenizi sağlar.

  1. Giriş Seviyesinde Bir İş Başvurusu Yapın

Şirketler konusunda en iyi siber güvenlik uzmanlarını bulmayı hedeflediklerinden, firmalar arasında bilinirlik oluşturmak bu alandaki en büyük zorluklardan biri denilebilir. Şirketler sırtlarını siber güvenlik elemanlarına yaslıyorlar, bu yüzden işe alım süreci çetin. Bunu göz önünde bulundurarak bir sonraki adımınızı siber güvenlik pozisyonuna atabileceğiniz, ağ yöneticiliği gibi başka bir pozisyona başvurmayı deneyebilirsiniz.

TT - TeknolojiTuru

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.