E-ticarette Girişimcileri Başarıya Ulaştıran İpuçları

Girişimci ve firmalar işlerini en kısa zamanda düzene koyarak hedef kitlelerine ulaşmanın en doğru yolunu e-ticaret olarak belirtiyor.

Yayınlanma:
E-ticarette Girişimcileri Başarıya Ulaştıran İpuçları

Girişimci ve firmalar işlerini en kısa zamanda düzene koyarak hedef kitlelerine ulaşmanın en doğru yolunu e-ticaret olarak belirtiyor. İnternet kullanımının yoğun olduğu Türkiye’nin küresel alanda giderek belirgin olmaya başlayan e-ticaret potansiyeli, özellikle ekonomik belirsizliğin hüküm sürdüğü günlerde e-ticareti en pratik ve hızlı bir yöntem olarak kullanıcılarla buluşturuyor. Sayısız girişimci ve firma iş alanları ne olursa olsun çok düşük maliyetler karşılığında anında hedef kitlelerine erişme şansı yakalıyor. Zencommerce.com Türkiye Ülke Müdürü Emre Gülas, e-ticarette başarının önünü açan faktörleri ve ipuçlarını şu şekilde sıraladı:

Kendi markanızı oluşturun

Birçok kişi sadece güvendiği marka söz konusu olduğunda daha fazla ücret ödemeyi kabul ediyor. Ürünlerinizin daha değerli olması için kendi markanızı yaratmanız gerekir. Marka oluşturmanız içinse ilk yapmanız gereken şey ürünlerinizin yer aldığı bir web sayfasını hayata geçirmek olacaktır.

Teknik bilgi değil, doğru çözüm önemli

Günümüzde yazılım ekibi kurup bir site yazdırmak artık genel bir anlayış olmaktan çıktı. Artık hazır e-ticaret paketleriyle profesyonel görünümlü web siteleri kurulabiliyor. Tüm yazılım geliştirme sürecini bu firmalar üstleniyor ve istediğiniz tasarımla web sayfanızı kendiniz kurabiliyorsunuz. Teknik yardıma ihtiyacınız olduğunda ise e-ticaret firmaları size yardım edecektir.

Müşteri Hizmetleriyle Sadık Müşteriler Yaratın

Bir mağazaya gittiğinizde en önemli şey ilgili yetkilinin sizi güler yüzle karşılaması ve aradığınız ürünü bulmanızda yardımcı olmasıdır. Güler yüzlü çalışanları ve kaliteli ürünleri olan bir marka her zaman ilk tercihiniz olur. İş internete geldiğinde ise birebir temas olmadığı için müşteri hizmetlerinin önemi çok daha kritik bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Chatbot gibi yeni nesil teknolojiler kullanarak müşterilerinize anında cevap vererek kullanım kolaylığı sağlayabilir, iade prosedürlerinizi geliştirerek müşteri memnuniyetini artırıp doğru zamanda planlayacağınız indirim kampanyaları ile sadık müşteriler edinebilirsiniz.

İhracata e-ticaret ile adım atın

E-ticaret alanındaki yüzlerce rakip arasında başarılı olmak elbette ki kolay değil. Elinizde iyi bir ürün varsa, dikkatli bir analiz ile en iyi e-ticaret platformunu seçip en kısa zamanda satışa başlamanız gerekiyor. İyi bir SEO altyapısından yararlanarak ürününüzü kısa zamanda tanınır hale getirebilirsiniz. Eğer az bulunan veya niş bir ürün pazarlıyorsanız; iyi bir e-ticaret çalışması ile kendinizi kısa zamanda ihracat yaparken bulmanız daha da kolay olabilir.

Başarısızlıkların isteğinizi gölgelemesine izin vermeyin

Birçok girişimci veya firma e-ticarete adım atarken zorluk yaşayabilir, hatta yıllarca başarısız bir süreç dahi deneyimleyebilir. Ancak bu fikrinizi rafa kaldırmanız için asla sebep olmamalı. Özellikle sermaye sıkıntısı çeken girişimci ve firmaların izlemesi gereken strateji, düşük risk sunan çözümü seçmektir. Geçmişteki sıkıntıları size yaşatmayacak ve sürekli ek maliyetler çıkarmayacak bir e-ticaret platformu, başlangıç adımı temsil eder.

Neye ihtiyacınız olduğundan emin olun

E-ticarete adım atacak herkesin ihtiyacını en iyi karşılayacak çözümü belirlemesi çok önemli. Bu aşamada yapmanız gereken, aklınızı karıştıran birçok alternatif arasından kesinlikle sizin için en doğru olanı seçmek olacaktır. Seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar ise e-ticaretteki tecrübe seviyeniz, sanal mağazanızı nasıl kurmak & kullanmak istediğiniz ve ileride hangi güncellemeleri yapacağınızı bilmeniz. İyi bir yol haritası çizmeden yola çıkmak, birçok girişimci ve firmanın yanlış tercih yapmasına ve zamanla para kaybetmesine yol açıyor. Bu nedenle çok iyi araştırın ve seçtiğiniz yazılımın iş hayatınız boyunca size fayda sağlayacağından emin olun.

E ticaret paketi sunan firmaların önemi

Günümüzde hemen hemen her sektörde başarılı e-ticaret hikayelerine tanık oluyoruz. Bu nedenle işletmelerin e-ticarete adım atmaları için altyapı sağlayan ve her ihtiyaçlarında yanlarında olarak güvenebilecekleri bir iş ortağına ihtiyaçları var. Zencommerce.com Türkiye Ülke Müdürü Emre Gülas, girişimci ve firmaların e-ticarette sürdürülebilir bir iş kurabilmeleri için kendilerine uygun yazılım paketini seçmeleri gerektiğini vurgulayarak, “E-ticaret herkes için çok büyük bir deneyim. Bu deneyimi olabildiğince başarılı kılmak için ilk tercih doğru yapılmalı” ifadesini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.