Android Platformuna Yönelik Zararlı Yazılımlarda Artış!

Android işletim sistemine yönelik tüm zararlı yazılımların tespitinde yüzde 50 artış söz konusu. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Android Platformuna Yönelik Zararlı Yazılımlarda Artış!

PC'lerden mobil cihazlara geçiş yapan tüketiciler ve bu cihazlarda depolanan değerli veriler arttıkça, tabletler ve özellikle de akıllı telefonlar, siber saldırganlar için daha cazip hale geliyor. Güvenlik Müdürü Juraj Malcho; “Android platformunu etkileyen tüm zararlı yazılımların tespitinde % 50 civarında artış

olduğunu gördük. En fazla yoğunlaşmayı da 2016 yılının ilk yarısında tespit ettik“ açıklamasını yaptı.

Şifre yazılımları telefonlara uyarlandı

Dosyaları şifreleyerek önce kullanılamaz hale getiren sonra fidye talep eden "CryptoLocker“ yazarları da son bir yılda boş durmadı ve masaüstü zararlı yazılımlarda kullanılan pek çok tekniği Android platformuna uyarladı. Siber suçlular bu platforma yönelik karmaşık ve özgün teknikler geliştirirken, kodlarını da uygulamaların derinlerine gömerek dikkat çekmemeye odaklandılar.

Küresel tehdide dönüştü

Android sistemleri hedefleyen zararlı yazılımların 2015 yılında Doğu Avrupa’dan Amerika’lı kullanıcılara doğru kaydığını tespit edilmişti. Fakat 2016’da pek çok saldırı dalgasının Asya ülkelerine yöneldiğini gördüklerini aktaran Juraj Malcho’ya “Android’e yönelik tehditlerin küresel bir tehdit haline geldiğini söylemek haksızlık olmaz” diye konuştu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.