Yeni Porsche 911 GT3 Rekorları Alt Üst Etti!

Yeni Porsche 911 GT3, ilk kez çıktığı Almanya’daki Nurburing Nordschleife Pisti’nde, bir önceki nesle ait tur süresini geliştirdi. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Yeni Porsche 911 GT3 Rekorları Alt Üst Etti!

Alman otomobil şirketi Porsche’nin yeni modeli 911 GT3, Almanya’da test sürüşünde fırtına gibi esti. İlk kez çıktığı Almanya’daki Nurburing Nordschleife Pisti’nde önceki nesildeki tur süresinin üzerine çıkan otomobil, rekorunu yenilemiş oldu. Önceki nesil modelde tur süresi 7 dakika 25,1 saniyeydi, yeni Porsche 911 GT3, bu süreyi 12.3 saniye geliştirerek 7 dakika 12,7 saniyeye kadar düşürdü.

Porsche’nin Cenevre Fuarı’nda “Gündelik kullanım için yarış pistlerinde doğdu” sözleriyle tanıttığı Yeni 911 GT3, son dönemin dikkat çeken otomobilleri arasında. Porsche Motorsporları ve GT Bölümü Başkan Yardımcısı Frank-Steffen Walliser “Birkaç yıl öncesine kadar bugün elde ettiğimiz zamanı ancak gerekli yarış donanımına ve lastiklere sahip yarış otomobillerinin elde edeceği düşünülürdü. Yeni 911 GT3, bugün bu zamanı günlük kullanıma uygun donanım ile elde etti” diye konuştu.

Nurburing Nordschleife Pisti

Sıra dışı bir otomobil olan 911 GT3 ile gündelik kullanım ile yarış pistlerindeki bağ her zamankinden daha da güçlendi. Porsche’nin yarış otomobillerini ürettiği bantta üretilen 500 HP gücündeki Yeni 911 GT3, 0’dan saatte 100 kilometre hıza sadece 3.9 saniyede ulaşıyor. Yeni 911 GT3’ün motoru, Porsche’nin GT3 Cup Yarışlarında kullandığı 911 GT3 Cup safkan yarış otomobilinde bulunan versiyonla hemen hemen aynı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.