Amazon, 'Daha İnsancıl' Bir Alexa Peşinde!

Amazon, geliştiricilere açtığı yeni özelliklerle birlikte sanal asistanı Alexa'nın daha doğal tepkiler vermesini sağlayacak çözümler sunuyor.

Yayınlanma:
Amazon, 'Daha İnsancıl' Bir Alexa Peşinde!

Amazon'un yapay zeka destekli sanal asistanı Alexa her geçen gün daha çok akıllanmaya devam ediyor. Piyasadaki rakiplerine göre birkaç adım önde olduğunu söyleyebileceğimiz Alexa'ya eklenecek yeni özellikler onu fısıldama, vurgu, kötü söz gibi hareketlere karşı daha duyarlı hale getirecek.

Amazon bir insanın sanal asistanla konuşurken daha az mekanik, daha az robotumsu bir geri dönüş almasını istiyor olacak ki Speech Synthesis Markup Language (Konuşma Sentezi İşaretleme Dili) adı verilen kite geliştiricilerin Alexa'yı daha insancıl bir hale getirmesi adına yeni etiketler eklediğini duyurdu. Fısıldama, kötü söz sansürleme, vurgu ve ölçü gibi etiketler artık geliştiricilerin kullanımına sunulmuş durumda. Amazon, yaptığı duyurusunda bu etiketlerin nasıl kullanılacağına dair de açıklamalarda bulunmuş. Böylelikle geliştiriciler yeni ya da mevcut uygulamalarına bu etiketleri entegre ederek Alexa'nın daha doğal geri dönüşler vermesini sağlayacaklar.

İlginizi çekebilir: Alexa CES 2017'nin Yıldızı Oldu

Amazon'un Alexa'sı Siri, Cortana, Google Assistant gibi rakipleriyle arasını açmaya başladı. Alexa henüz mobil cihazlarda Siri ve Google Assistant kadar yaygın olmasa da akıllı ev kapsamında bir hayli çözüm sunuyor. Akıllı ev ürünleri üreten firmalar da ürünlerinin öncelikle Alexa desteklemesine dikkat ediyorlar. Sanal asistanlar gelecek yıllardan insanların ilk gerçek yapay zeka dostu olacak gibi görünüyor. Bu konu insanların daha çok yalnızlaşması gibi teknolojinin getirdiği genel problemler arasında tartışılsa da kimse kendisini daha iyi anlayan, daha gerçekçi geri dönüşler yapan bir sanal asistana hayır demeyecektir.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.