Mikro Market Nedir?

Mikro marketler, geleneksel satış noktalarına göre daha fazla çeşit sunan ve ülkemizde de her geçen gün daha fazla karşılaşılan yeni nesil satış noktasıdır.

Yayınlanma:
Mikro Market Nedir?

Son yıllarda gerçekleştirilen araştırmalar, tüketicilerin yüzde 87’sinin daha sağlıklı besinler tüketmeye çalıştığını ve bunu da öğle saatlerinde yaptıklarını gösteriyor. Bu noktada pek çok ileri görüşlü şirket, çalışanlarına isteyebilecekleri yiyecekleri sunarak memnuniyet ve dolayısıyla bağlılıklarını artırmayı hedefliyor.

Ayrıca daha iyi beslendiği için daha üretken ve sağlıklı çalışanların performanslarını değerlendirmek de istiyorlar. Tüm bu çalışanlara ve genel itibarıyla potansiyel tüm tüketicilere yönelik planlamalar konusunda öne çıkan çözümlerden biri ise mikro marketler. Sabit bir noktada konumlandırılan satış noktaları/alanları içerisinde çeşitli taze sebze, içecek ve yiyeceklerin sunulması şeklinde özetlenebilen mikro marketler, temelde küçük bakkallara benziyor. Ancak sizinle ilgilenen tek şey 'teknoloji'; insanlar, ürünlerini toplayıp self servis kiosk’ları kullanarak ödemeyi gerçekleştiriyorlar. Nakit ya da kredi kartıyla...

Pazar büyüyor

Bu yöndeki mikro marketler daha fazla seçenek sunma potansiyeline sahip, yani daha fazla potansiyel tüketiciye ulaşılabiliyor ve sonuç olarak da; pazar ciddi oranda büyüyor. Araştırmalar, mikro marketlerin otomatlardan yüzde 300 daha fazla satış yapabildiğini, birçok işletme yöneticisinin de bu yükselen fırsatı değerlendirdiğini gösteriyor. Çeşitli kaynaklardan derlenen mikro marketlerle ilgili bazı istatistikler şöyle sıralanabilir;

  • 15.000: ABD’de faaliyette olan mikro market sayısı,
  • 50000: Önümüzdeki 5 yılda faaliyete geçmesi beklenen mikro market sayısı,
  • 1.600.000.000 ABD Doları: Önümüzdeki 6 yıl içinde gerçekleştirilmesi beklenen mikro market satışlarının dolar cinsinden miktarı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.