Otomotiv Teknolojileri Geliştiren iUGO’ya 400 Bin Dolarlık Yeni Yatırım

İleri seviye sürücü destek sistemlerine yönelik otomotiv teknolojileri geliştiren iUGO Teknoloji büyümeye devam ediyor...

Yayınlanma:
Otomotiv Teknolojileri Geliştiren iUGO’ya 400 Bin Dolarlık Yeni Yatırım

Sürücü davranışlarını inceleyen ve iyileştiren; ileri seviye sürücü destek sistemlerine yönelik otomotiv teknolojileri geliştiren iUGO Teknoloji, Keiretsu Forum Türkiye’nin melek yatırımcılarından 4.5 milyon dolar şirket değerlemesiyle 400 bin dolarlık melek yatırım almayı başardı. Şirket, uzun yıllar sürücüsüz otomobiller üzerine geliştirdiği yazılımlarla özellikle “makine öğrenmesi” ve “ileri seviye algoritmalar” kullanarak, güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, verimlilik ve çevre uyumu konularında filolara teknolojik çözümler ve proje danışmanlık hizmetleri sunmasıyla ön plana çıkıyor.

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağına sahip Keiretsu Forum’un Türkiye ayağı, yeni bir yatırım kararı alarak yine dikkatleri üzerine çekiyor. Sürücü davranışlarını ayrıntılı olarak inceleyen ve daha güvenli ve ekonomik sürüş elde etmeyi amaçlayan iUGO Teknoloji, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 4.5 milyon dolar şirket değerlemesiyle 400 bin dolarlık yatırım aldı.

Sürücü davranışlarının modellenmesi ve öğrenilmesini esas alarak çalışmalarını sürdüren iUGO Teknoloji, 2015 yılında kuruldu. Şirket, uzun yıllar sürücüsüz otomobiller üzerine geliştirdiği yazılımlarla özellikle “makine öğrenmesi” ve “ileri seviye algoritmalar” kullanarak, güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, verimlilik ve çevre uyumu konularında filolara teknolojik çözümler ve proje danışmanlık hizmetleri sunuyor. Şu anda binek ve ticari araç segmentlerindeki uzmanlığıyla dikkat çektiklerini belirten iUGO Teknoloji CEO’su ve Kurucu Ortağı Evren Özatay, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarıyla stratejik işbirliklerini sürdürerek hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Evren Özatay özellikle Keiretsu Forum Türkiye’den aldıkları yatırımla ilgili, “Günümüz akıllı araç geliştirme ekosisteminde, araç telemetrisi alanının hızla değiştiğini, bu dönüşüm neticesinde sürücülerin ve sürüş alışkanlıklarının ön plana çıktığını gözlemliyoruz. Ayrıca araçlara kara kutu takılmasının bir sonucu olarak sigorta ve araç kiralama sektörlerinde yeni finansal modellerin ülkemizde yaygınlaşmaya başlayacağına da çok yakın zamanda şahit olacağız. Bu da bize büyük fırsatlar yaratıyor. Aldığımız bu yatırım sonrasında, sürücüsüz araçlar için geliştirme projelerinin çıktısı olan kanıtlanmış teknoloji ve güçlü endüstri ortaklıklarıyla iUGO Teknoloji'yi global pazarlara açmak, yeni nesil hareketlilik modelleri, ileri seviye sürücü destek sistemleri ve buna bağlı filo teknolojilerinden kaynaklanan fırsatları yakalamak için sürücü davranış teknolojilerini geliştirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. “Veri analizi çözümlerimiz ve rekabette sağladığımız avantaj sayesinde rakiplerimizden bir adım öne çıkıyoruz” diyen Özatay, “Sürüş güvenliğinin artmasına, yakıt tasarrufuna, araç kiralama bütçelerinin etkin kullanılmasına ve kazayla ilgili istenmeyen maliyetlerin azaltılmasına katkı sağlıyoruz. Akıllı araç içi teknolojimiz ve sunduğumuz gelişmiş aynı zamanda kullanımı basit bulut platformu sayesinde müşterilerimiz, operasyonlarında eşi benzeri görülmemiş bir kazançtan yararlanabiliyorlar” diyerek çalışmalarını bir adım öteye taşıma noktasında çalışacaklarını belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.