Razer Blade 2017 İncelemesi

Razer Blade 2017 İncelemesi

Yayınlanma:
Razer Blade 2017 İncelemesi

Razer Blade bir oyun dizüstü bilgisayarı. Ancak en baştan söylemeliyiz ki her ne kadar muhteşem özelliklere sahip olsa da bir PC’de sahip olduğunuz geliştirme özgürlüğü onda yok. Microsoft Surfaces ya da Apple’ın MacBook’ları hangi özellikle aldıysanız o özelliklerle birkaç yıl geçirmeye göz yummak zorundasınız. Ne büyük bir şans ki Blade siz birkaç yıl sonrasını düşünmeyesiniz diye Blade’i yeterince geliştirdi.

14 inçlik ekranı ve entegre Intel grafik kartı ile 12.5 inçlik Stealth ve 17.3 inçlik Blade Pro’nun arasına girerek adeta kullanıcılar için bir uzlaşma sağlıyor.

Görsel olarak Blade geçen yılların modelleriyle neredeyse aynı. İşlemcisi ise Kaby Lake neslinden bir Intel Core i7-7700HQ ile 2.8 GHz’dan 3.8 GHz hızına yükseltilmiş. Ayrıca Blade Nvidia’nın yeni 6GB bellekli GTX 1060 GPU’suna ve PCle M.2 SSD 16GB RAM’a sahip -tabii dilerseniz 256GB, 521Gb ve 1TB’lık seçenekleri de mevcut.

Eğer bugün sıfırdan bir oyun dizüstü bilgisayarı toplamak isteseydiniz bundan daha iyisini toplamanız mümkün olmazdı. Birçok yönden Razer Blade, Apple’ın yapması gereken MacBook Pro’ya benziyor. En güçlü yeni donanım, USB 3.0 bağlantı noktaları ve USB-C jakı, bir HDMI bağlantı noktası ve havalı siyah renk… Ayrıca hiçbir Apple’ın yapamadığını yapıyor ve VR destekliyor. Ve bunu gayet yeterli bir şekilde yapıyor. Belki de piyasadaki en zorlu VR oyunu The Climb’da sergilediği performans bir dizüstü için azımsanamayacak kadar iyiydi.

İlginizi Çekebilir: Lenovo IP 300 15ISK İncelemesi

razer-blade-klavye

Taze bir nefes

Donanımın geri kalanı ise eski modellerden kotarılmış. Derin siyah alüminyum ile tasarlanmış şasisi klas görünse de yapısı gereği kutudan çıkardığınız anda parmak izi ile doluyor. Ama bu hiçbir şey. Her şeye rağmen yeşil yılan logosu ile Blade yumuşak tasarımı sayesinde, köşeli plastiklerle dolu oyun PC’leri arasından taze bir nefes olarak karşımıza çıkıyor.

Sahip olduğu “Chroma” aydınlatma sistemi ile Razer, klavyenizdeki belirli tuşları oyununuzla senkronize ederek farklı renklerde kullanabilmenizi sağlıyor. Bu özelliği destekleyen pek fazla oyun olmasa da şık bir özellik olduğu yadsınamaz. Ancak büyük ihtimalle kullanıcılar değişik renkteki klavye tuşları yerine daha az dikkat dağıtıcı tek bir rengi tercih edeceklerdir. Klavye tuşları sıradan bir dizüstü bilgisayar klavyesinden daha yumuşak olsalar da hem yazım hem de oyun oynamada konforlu bir kullanım sunuyor. Blade’in donanımsal olarak sınıfta kaldığı birkaç özellik var tabii.

Güçlü GTX 1060’ın ürettiği ısıyı ortadan kaldırmak için eklenen iki büyük ısıyı ortadan kaldırsalar da jet motoruna yakın derecede yüksek bir sesle çalışmaları yüzünden kulaklıklarınızı kulağınızdan bir an olsun çıkarmak istemeyebilirsiniz. Öte yandan Blade’in trackpad’i de oldukça zayıf. Yazı yazarken ya da internette gezinirken rastgele metinleri seçmeye çalışması aşırı hassaslığından kaynaklanıyor. Bu yüzden kesinlikle bir mouse almalı ve olası sinir bozukluklarını ortadan kaldırmalısınız. Daha fazla notebook incelemesi için buraya tıklayınız...

Donanımsal pürüzlere rağmen inanılmaz performans

Oyun bilgisayarı alırken pil ömrü ile ilgili düşünmek zorunda değilsinizdir ancak bir dizüstü oyun bilgisayarı alıyorsanız bunu düşünmelisiniz. Yapılan testlerde Blade’in pili 7 saat 33 dakika süresince kullanım sunsa da bu kullanım süresi ile sınıfında listenin ortalarında yer alıyor. Blade’in ekranı modern bir dizüstü bilgisayar için bile son derece ortalama.

Ekstra bir 500 dolar öderseniz tabii ki 4K dokunmatik ekranlı modeline sahip olabiliyorsunuz ancak normal şartlarda sahip olduğu 1080p çözünürlüklü sarımtırak renk tonu ve tatmin edici olmayan kalitesi ile büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak tüm bu donanımsal eksikliklerin yanında Razer Blade şu an piyasadaki her oyunda kullanıcılarına yüksek bir performans sunuyor. Ve PC düzeyinde olan bu performansı bir dizüstü bilgisayar sunuyor ise bu gerçekten takdire şayan.

İnceleme: Selçuk Ceylan

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.