Dünya Hangi Android Versiyonunu Kullanıyor?

Dünya genelindeki Android kullanım oranları, ilginç detayları ile dikkat çekiyor. En güncel versiyonların son sıralarda yer aldığı görülüyor. İşte o oranlar...

Yayınlanma:
Dünya Hangi Android Versiyonunu Kullanıyor?

Android kullanım oranları, Mart 2017 itibarıyla açıklandı. Buna göre dünya üzerindeki 2 milyara yaklaşan cihazda en fazla kullanılan işletim sistemi sürümü yüzde 31,2'yle Android 6.0 Marshmallow. Takiptekiler ise yüzde 23'le Android 5.1 Lollipop ve yüzde 20'yle Android KitKat. Sıralamada dördüncü sırayı bir diğer Lollipop sürümü olan Android 5.1 Lollipop, yüzde 9'la alıyor.

Android 7.0 Nougat kaçıncı sırada?

Beşinci sırada yüzde 5.1'le Android 4.2.x Jelly Bean bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan en güncel versiyon durumunda Android 7.0 Nougat ise yüzde 4.5'lik oranla ancak altıncı sırayı alabiliyor.

android-kullanim-oranlari

4.1.x jelly Bean yüzde 3,5'le yedinci en çok kullanılan Android yazılım versiyonu. En az kullanımda olanlar ise binde 4'le Android 7.1 Nougat, binde 9'la Android 4.0.3 Ice Cream Sandvich ve 2.3.3 Gingerbread. Android dünyasında yazılıma dair daha fazla haber için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.