TP-Link RE450 Detaylı İncelemesi

TP-Link RE450 inceleme makalesinde cihazın tüm teknik özellikleri, kullanım detayları, artıları ve eksilerini bulabilirsiniz.

Yayınlanma:
TP-Link RE450 Detaylı İncelemesi

Çağımız internet çağı, nerede olunursa olunsuz bu teknolojiye duyulan ihtiyaç neredeyse uyku veya beslenme gibi, kesinlikle yüksek seviyelerde. Teknoloji otoritelerinin kimi açıklamaları, internetin artık bir adrenalin ve serotonin (mutluluk hormone) tetikleyici olduğuna dahi işaret etmeye başladı. İnternet deyince elbette bazı gereklilikler de söz konusu.

Bunlar arasında belki de en önemlisi modem/routerlar. İnternetin kablosuz olarak yararlanılmak istenen bağlantı yöntemi için bu cihazların yeterli seviyede olması önemli, ancak bir şey daha var; mesafe… Eğer modem router ile kablosuz bağlantı kurulan notebook, tablet, akıllı telefon gibi aygıtlar arasındaki mesafe açılırsa bağlantı kalitesi de buna paralel olarak düşer. Bu son derece bilindik bir detay, ancak milyonlarca ev ve ofis de sorun unsuru meydana getirdiği de bir gerçek. Peki ne yapılması gerekli?

Modeme yakın olmak/durmak şart mı?

Modeminize daha yakın yerlerde oturmayı denebilirsiniz örneğin, bu sayede bağlantının daha verimli olduğu ‘mesafe’ içinde yer alırsınız. Açıkçası bu yöntem o kadar yaygındır ki, kimi evlerde koridorların ortasında kucağında notebook’la oturan insanlar bile görülebilir. Öte yandan iki katlı bir ev ya da çok daha uzun mesafelerde sürdürülen yaşam formları söz konusuysa bu yöntem çözüm oluşturmaktan çıkar. Diğer yöntem çok daha geniş mesafede çalışan yeni bir modem-router’a terfi etmek olabilir. Ancak bunun maliyetli bir konu olduğu da bir gerçek. Modem router’a yaklaşmek varken hem de. Ve çözüm! TP-Link RE450!

TP-Link-RE450-lifestyle TP-

Link RE450, inanılmaz ama yukarıda bahsettiğimiz tüm senaryolara, tüm dertlere çözüm getirecek cihazdır. Kısa tanımını bir ‘menzil genişletici’ olan RE450, mevcut WiFi ağını genişletmeye yarar. Örneğin internet bağlantısı oturma odasında zayıf durumda mı? Durmadan kopup geri mi geliyor? Stabilite yok mu? Bu aygıtı oturma odası ile modem router’ın olduğu yer arasında bir prize takarak söz konusu bağlantı zayıflığı sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu çok temel bir çözüm şekliydi, online oyundan canlı yayın akışına internetin gerçekten iyi performansta olmasını gerekli kılan sayısız senaryodada RE450 etkin bir çözüm durumunda. TP-Link RE450 inceleme makalesinde detaylara geçiyoruz...

Şık ve performanslı

Şık ve sofistike tasarımı ile dikkat çeken aygıt, üç adet antenle geliyor. Bunlarda birini aşağı iterek kaybedebiliyorsunuz. Ön kısımda bildirim ışığı ve bir de tuş var. Ek olarak Ethernet girişi de bulunuyor, bu sayede kablosuz olarak da bağlantı sağlıyorsunuz. Böylelikle olabilecek en iyi yapıda bağlantı elde edilebilmesi mümkün.

Kısa sürede kullanıma hazır

Kısa sürede kullanıma hazır hale gelen cihaz, RE Button ve WPS tuşlarına basılması TP-Link Extender iki ayrı isimle ağda karşınıza çıkıyor. Eşleştirmeyi buradan gerçekleştiriyorsunuz. Çift bant özellikli cihaz 2.4 ve 5 GHz’de çalışıyor. İkisinin frekans toplamı ise 1750 Mbps.

TP-Link-RE450-lifestyle

Son sözler...

TP-Link RE450 inceleme yazımızda sona yaklaşıyoruz. İnternet bağlantısının daha geniş bir alanda kullanılmasını gerekli kılan büyük evler, ofisler için ideal bir çözüm. Ayrıca bağlantı performansının düşük olduğu mesafeleri ‘kapatmak’ için de ideal. Stratejik konumlandırma yaparak RE450 modeli ile çok daha efektif bir internet bağlantısı elde edilebiliyor. TeknolojiTuru olarak fiyatının hakkını sonuna kadar veren bu zarif ve performanslı cihazı tavsiye ediyoruz. TP-Link RE450 inceleme yazısını beğendiyseniz yukarıdaki sosyal medya ikonlarını tıklayarak kendi hesaplarınızda paylaşabilir, ya da sorularınız varsa info@teknolojituru.com üzerinden mail gönderebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.