Samsung Galaxy Prime Plus İncelemesi

Uzun kullanım süresi sonrası hazırlanan Samsung Galaxy Grand Prime Plus inceleme makalesi, satın almadan önce cihazla ilgili her şeyi görmeniz için ideal...

Yayınlanma:
Samsung Galaxy Prime Plus İncelemesi

Samsung'un ürünlerine isim verirken nasıl bir hevese kapıldığını bazen çok merak ediyorum. Çünkü Güney Koreli teknoloji devinin tarihinde; "Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch" gibi tuhaf ve uzun isimler olduğu için, insan "acaba bu defa nasıl bir gazla geliyorlar" diye düşünmüyor değil. Samsung Galaxy Grand Prime Plus'ın ismine bakınca "Grand" ve "Prime" sözcüklerini bir arada gördüğünüzde "muazzam" bir şey geliyor hissine kapılabilirsiniz. Ancak durum öyle değil.

Samsung Galaxy Grand Prime Plus inceleme yazımızda detaylarını görebileceğiniz üzere, Samsung'un akıllı telefon pazarındaki tüm segmentleri kapsayan ürün çeşitliliğine kavuşması hevesiyle üretilmiş, giriş seviyesinde bir telefonla karşı karşıyayız.

Samsung Galaxy Prime Plus’ın Tasarım Özellikleri

İnkâr edilemez bir giriş seviyesi "Samsung" tasarımı ile karşı karşıyayız; mat, durağan ve müdahaleci bir üst akılın gölgesinde tasarlanmış, düşük maliyetli bir "ürün tasarımı" söz konusu... Galaxy serisinin giriş seviyesi üyelerine benzer tasarım özellikleri barındıran Samsung Galaxy Grand Prime Plus'dan bu alanda dikkate değer bir özellik çıkmasını beklemek doğru olmaz. Çünkü düşük bir maliyetle "bütçe dostu" olabilmesi için plastikten imal edilmiş; fakat ele alındığı zaman çok ucuzmuş gibi de hissetmiyor.

Samsung'un giriş seviyesi telefonlarına uygun olan öngörülebilirlikteki tasarım anlayışına bağlı olarak, diğer telefonlarında bulacağınız aynı düğmeleri ve bağlantı noktaları bulacaksınız; sol kenarda güç düğmesi, sağda ses denetimleri, telefonun üzerindeki 3,5 mm kulaklık girişi, üstte ve alttaki bir microUSB bağlantı noktası. Ayrıca son uygulamalar için kapasitif düğmelerle çevrilmiş ve ayırt edilebilen fiziksel giriş düğmesi de mevcut. Bununla birlikte, arka plastik kapak pil, SIM ve microSD yuvalarına erişmek için çıkarılabilir durumda.

galaxy grand prime plus on

Samsung Galaxy Prime Plus’ın Ekran Özellikleri

Ekrandan da fazla bir şey beklemeyin, telefonun son derece mülayim ve tahmin edilebilir özellikleriyle uyuşan bir yapısı var. Samsung geleneksel olarak üst seviye cihazları için AMOLED hatta Super AMOLED ekranlar kullanmayı tercih ediyor, ancak giriş seviyesindeki Samsung Galaxy Grand Prime Plus için 5 inçlik, 540 x 960 (qHD) TFT ekranla iş görmeyi tercih etmiş.

Normal görüntüleme ve gündelik kullanım mesafesinde temel ihtiyaçları karşılamasına rağmen, detaylı incelenmesi gereken görseller için 220pp'lik piksel yoğunluğu yeterli gelmiyor. Fotoğraflar "süper zoom" seviyesinde son derece yumuşak (yani keskinlikten uzak) hatta bulanık görünüyor.

Ayrıntıların ötesine geçtiğimizde de mülayim (hatta sıradan) olma itibarını yıkacak özelliklere rastlamak pek mümkün değil. Her şeyden önce Samsung tarafından tercih edilen 7600K renk sıcaklığı, ekrana bariz biçimde daha soğuk bir renk paleti yüklüyor; bu sebeple beyazlarda, özellikle de taşma / titreme yapan görsellerde mavimsi bir "hue" kayması gözlemleyebilirsiniz. Buna ek olarak, maksimum görüş açısı olan 417 nits, geniş açılarda distorsiyona sebep olabiliyor.

Ayrıca yine bu sebeple macenta ile mavimsi renk tonları arasında değişen bir renk tonu kayması mevcut. Samsung Galaxy Grand Prime Plus’ın Kamera Özellikleri Temel özelliklere sahip giriş seviyesi bir telefonun kamerasından ne beklersiniz? Samsung Galaxy Grand Prime Plus'ın 8 megapiksellik bir arka kamerası ve 5 megapiksel çözünürlükte bir ön kamerası var.

Son derece sıradan kamera spesifikasyonlarına rağmen, Samsung, Galaxy ailesinin saygıdeğer kardeşleriyle aynı kamera deneyimini sunmaktan kaçınmamak için çok yönlü çekim modlarını kullanışlı bir manuel modla harmanlayarak sunmuş. Ancak giriş seviyesi bir telefon olduğu için deklanşör hızı, kamera tarafından kontrol ediliyor. Yani, ideal çekim koşulları (bol ışıklandırma düşünün) için iyi olsa da, ayrıntılardaki çamurlanma, tutarsız renk üretimi ve ağır noise üretimine bağlı olarak, düşük ışıkta gerçekten çok yetersiz. Ek olarak 1080p video çekiminde, telefonun kamerasını karanlıktan aydınlığa çevirdiğinizde Dynamic Range’in kendine gelmesinin dakikalar sürebildiğini göreceksiniz.

Giriş seviyesindeki telefonların ortak ön yargısı, hiçbir zaman yeterince tutkuyla sevilmeyecek olmalarıdır. Belli bir dereceye kadar bu durum hâlâ devam ediyor, ancak özellikle 2015'ten bu yana gördüğümüz gibi, çeşitli akıllı telefonlar, giriş ve orta seviyedeki segmentte yer almalarına rağmen, güçlü performansları sayesinde cazip seçenekler olabildikleri kanıtladı.

Ne yazık ki Samsung Galaxy Grand Prime Plus inceleme yazımızda gördüğünüz gibi, bunları bu telefon için söyleyebilmek pek mümkün değil değil. Samsung Galaxy Grand Prime Plus şaşalı ismine rağmen, unutulmaz bir deneyim sunan bir telefon olarak Galaxy ailesinde bile öne çıkmıyor.

Artılar

  • Uygun Fiyat.
  • Daha üst düzey bir telefon olan Samsung Galaxy S6 ile aynı kamera yazılımına sahip olması.

Eksiler

  • Sıradan tasarım.
  • Ekranda keskinlik ve renk yoğunluğu eksikliği.
  • Zayıf arka hoparlör ve zayıf ses deneyimi.
  • Yazılım özelliklerine rağmen, donanım kısıtları nedeniyle vasat kamera deneyimi.

Yazar: Emel Bilge Çınar

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.