LG G6 ve HTC 11 Artık Yeterince Heyecan Vermiyorlar!

Tüketici elektroniğinde TV tarafında görülen birkaç marka arasından (LG, Samsung) tercihte bulunma eğilimi akıllı telefonlara da mı sirayet edecek mi?

Yayınlanma:
LG G6 ve HTC 11 Artık Yeterince Heyecan Vermiyorlar!

Akıllı telefon ekosisteminde bundan iki, üç sene öncesine kadar beklenti oluşturan, heyecan uyandıran iki markanın ilkbahar aylarında lanse ettiği modeller vardı. LG ve HTC’nin amiral gemisi olarak nitelendirilen akıllı telefonları, söz konusu pazarın en önemli oyuncuları arasında gösterilirdi. HTC One ve LG G3 ile sansasyon oluştu adeta, gerek Apple’ın iPhone modellerini, gerekse Samsung’un Galaxy S serisi modellerini etkileyen ciddi mobil cihazlardı her ikisi de.

Gelinen noktada, 2017 itibarıyla tanıtılması an meselesi olan HTC 11 ve geçtiğimiz ay tanıtılan LG G6 ise adeta sıfır etki beraberinde kamuoyunda yer buluyor. Tanıtılmaları, reklam filmleri, kamuoyunda buldukları yer, aslında potansiyel tüketicilerin satın alım kararlarını tetikleyen her şey sınırlı seviyede ortaya çıkacaktı. Her iki akıllı telefon modeli de heyecan uyandırmama konusunda sınırları zorluyorlar, etkileri kalmamış durumda…

Peki tüketici elektroniği açısından örneğin TV tarafında görülen birkaç marka arasından (LG, Samsung, Philips) tercih yapılma eğilimi akıllı telefonlara da mı sirayet etmeye başlamıştı. Samsung ve Apple’ın yanı sıra Huawei gibi birkaç Çinli markanın etrafında dönen bir pazar söz konusuydu artık.

Akıbetın Samsung ayağı

Beklentilerin çok düştüğü seriler haline dönüşen HTC One ve LG GX’in devamında merak edilen soru benzer bir durumun Samsung’ta da görülebilme olasılığı. Samsung’un 2016’daki Note fiyaskosunun ardından gelecek ay tanıtılması beklenen Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge modelleri de benzer şekilde ‘düşük seviyede ilgi oluşturabilir’ gibi görünüyor, her iki modelle ilgili olarak genel bir ‘çıksa da alsak’ durumu ortada yok gibi görünüyor. Bu noktada tüketici elektroniği ekosistemi açısından Çinli üreticiler ve Apple arasında bir rekabet alanına doğru eğilim söz konusu.

huawei-mate-8-lifestyle

Zaten güçlü ve her defasında ‘nispeten mütevazı’ fiyat etiketine sahip modeller sunan Çinli markaların, Koreli veya Tayvanlı rakiplerini alt etmeleri an meselesi. Öte yandan ilginç bir şekilde yeni oyuncular da gündeme gelmiyor. Yakın gelecek bazı markaların kafasının gitme olasılığı çok kuvvetli. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.