Samsung Galaxy C7 Pro İnceleme

Dikkat çeken akıllı telefon alternatiflerinden Samsung Galaxy C7 Pro inceleme konuğumuz oldu. İşte cihaza dair özellikler, öne çıkan artılar ve eksiler...

Yayınlanma:
Samsung Galaxy C7 Pro İnceleme

Samsung Galaxy C7 Pro İnceleme yazısını yazmak için çok doğru bir zaman; çünkü kısa süre önce bu telefonun küçük kardeşi olan Samsung Galaxy C5 Pro “sessiz sedasız” piyasaya sürüldü. İlk etapta ön-siparişleri toplanan telefon, Mart 16 itibarıyla Samsung’un Çin’deki sitesinden yaklaşık 362$ karşılığı satın alınabildi. Ve artık Türkiye'de de satışta; bu da ailenin ortanca üyesini daha iyi tanımak için güzel bir motivasyon oluşturuyor. Yakından bakalım... SM-C7010ZDATGY, yani Samsung Galaxy C7 Pro; yenilenen Galaxy C serisinin iddialı orta segment üyesi… Bir küçük kardeş olan Galaxy C5 Pro’nun yanında bir de Galaxy C9 Pro var. Ama şimdilik konumuz uzun süredir beklenen Samsung Galaxy C7 Pro...

Öne Çıkan Özellikler

Samsung Galaxy C7 Pro için bu yılın ocak ayının başından beri çeşitli haberler alıyorduk. Çin ve Hindistan başta olmak üzere bazı ülkelerde resmi kanallardan ulaşılabilir olan telefon için, çeşitli pazarlar özelinde beklenen tarihler de açıklanmaya başlamıştı. “Gold”, “Midnight” ve “Pinkgold” kodları ile altın, lacivert ve pembe gamında üretilen telefonun ilk bakışta göze çarpan pek çok özelliği var... Her şeyden evvel, “çift sim kart” kullanmak isteyenler için Samsung tarafından üretilen en hızlı ve en yüksek çözünürlüklü kameraya sahip telefon olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda Octa-Core yani 8 çekirdekli işlemciye sahip olup, en yüksek bellek kapasitesiyl gelen telefon da ta kendisi… Tüm bunları 5.7 inçlik Super AMOLED HD ekran ile birleştirdiğimizde ortaya gerçekten iddialı bir telefon çıkıyor. Ancak daha bitmedi...

Kompakt Alüminyum Gövde

Micro-slit teknolojisi ile üretilen kompakt alüminyum gövdesinin boyutları 156.5 x 77.2 x 7 mm, ağırlığı ise 172 gram. Şimdi burada ufak bir parantez gerekli; 5.7 inç seviyesi için hem ağırlık hem de kalınlık açısından takdir ettiğimiz bir tasarım anlayışı söz konusu. Artı puan aldığı noktalardan biri de bu. Cihazın gövdesinin içine ultra hızlı Octa-core işlemci (2.2 GHz, Cortex A53), 4 GB RAM, +256GB kadar microSD ile genişletilebilir olmak üzere 64 GB’lık dahili hafıza ve USB Type-C ile şarj edilebilen 3300mAh pil sığdırabilen Samsung, Galaxy C7 Pro için geçtiğimiz yıl ki Note 7 ile yaşadığı hezimetin etkilerini giderebilmek adına pil stabilitesini belgeleyen bir sertifika olan “Hong Kong Safety Mark” da almış. Yani daha dünya çapında her ülkede piyasaya sürülmeden evvel “telefonumuzun pili kararsızlık gösterip, kendi kendine patlayarak yangın çıkarmıyor” demeyi ihmal etmiyorlar.

Eğer üretim sürecinde ve dünya çapındaki piyasa standartlarında bölgeye göre farklılaşan dramatik değişiklikler olmazsa Samsung Galaxy C7 Pro’nun sıralamalardaki yeri dünya çapında şöyle olacak:

1) Orta segmentte en hızlı telefonlardan biri (Farklı Benchmark testlerini görene kadar, Samsung’un bu iddiasından emin olamayacağız.)

2) En yüksek kamera çözünürlüğüne (16.0 MP | F1.9) sahip Çift SIM’li Samsung telefonu

3) Octa-Core İşlemcili (Octa-Core, 2.2 GHz, Cortex A53) en yüksek RAM’li (4GB) orta segment NFC telefonlardan biri

4) En yüksek RAM'e sahip Samsung telefonlarından biri

5) Octa-Core İşlemci ve en büyük ekrana sahip ilk telefonlardan...

6) En yüksek kamera çözünürlüğüne sahip olan Android bazlı Samsung telefonlarından biri...

7) Octa-Core İşlemcili en ince (7.0 mm) NFC telefonlardan

. İlginizi Çekebilir: Uygun Fiyatlı Galaxy Prime Plus İncelemesi

Multimedya Çözümleri İçin Olmazsa Olmazlar

Akıllı telefonların tam kapasiteli bir “eğlence” aracına dönüştüğü düşünülürse, olması gereken bazı özelliklerde “mütevazilik” devrinin çoktan kapandığını söyleyebiliriz. Samsung Galaxy C7 Pro’ya baktığımızda Güney Koreli üreticinin de bu yaklaşımı benimsediğini görebiliyoruz. 4616 x 3464 Pixel’lik imaj çözünürlüğü sunan 16.0MP’lik ana kamerada Coğrafi konum etiketleme, Elle Odaklama, HDR, Panoramik çekim, Phase Detect Auto-Focus (PDAF), Seri Çekim (Burst) Modu, Sesli komut, Yüz tanıma, Zamanlayıcı gibi olmazsa olmaz sayılan özelliklerin yanı sıra ön kamerada da “güzellik” filtresi ve 1.9 F diyafram değeri var.

Samsung Galaxy C7 Pro için son sözler

Samsung Galaxy C7 Pro inceleme yazısınında sona yaklaşıyoruz. 256 GB’a kadar genişletilebilir yüksek depolama kapasitesi, güçlü donanım, geniş Super AMOLED ekran ve harika bir “selfie kamerası” barındıran telefon, oyun, fotoğraf ve video düşkünleri için doğru tercih. Resmi olarak Android v6.0.1 (Marshmallow) ile gelen bu telefon iddialı bir ekran ve donanım gücü isteyenler için ideal seçenek olabilir.

Bu telefona da yakından bakın; Xiaomi Mi 6

Alternatif model: Asus Zenfone 3s Max

Artılar

  • Çift Sim Kart
  • Ultra Hızlı Donanım
  • 5.7 Inch Super AMOLED Ekran

Eksiler

  • Kısıtlı renk paleti
  • Flaşsız Ön Kamera
  • Ortalama Ürün Tasarımı

Yazar: Emel Bilge Çınar

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.