Hacker'lar Mac'e de Dadandı!

Hacker'lar Mac'e de Dadandı!

Yayınlanma:
Hacker'lar Mac'e de Dadandı!

Hacker'ların günümüzde geniş bir hedef tahtasına sahip olduğuna şüphe yok. Artan internet kullanımı, mobil cihaz ve bilgisayar sayılarının neredeyse herkese 1'den fazla noktasında seyretmesi derken siber tehditler de artıyor.

İlginç gelişme ise 'olağanüstü güvenli' olduğu iddia edilen Apple'ın Mac'lerinin de kimi zamanlarda güvenlik konulu teknoloji haberleriyle karşımıza çıkması. Güvenlik uzmanlarının yeni keşiflerine göre uzun yıllardır Windows kullanıcılarının karşısına çıkan ve sayısız hack'lenme vakasının baş aktörü olan makro virüslerin Mac'lerde de görülmesi. Word, Excel gibi belgeler üzerinden bulaşan virüslerin kaynağı olan makro virüslerin olmadığı, tehdit saçmadığı yer kalmadı dolayısıyla. Peki ne yapılmalı?

Öncelikle antivirüs yazılımlarını kullanmanızı öneriyoruz. Mac için Internet Güvenliği yazılımları öne çıkıyor. Ayrıca 'tetikte' olunması gerekiyor; söz konusu virüsler, ekrana çıkan bir soru ve beraberindeki -evet-, -hayır- seçeneklerinden -evet-in tıklanmasıyla bulaşıyor. Yani her önüne gelene onay veren kullanıcıların bu virüse, ister Mac, ister Windows kullanıcısı olsun, merhaba deme oranları yüksek. Özetle temkinli olunmalı ve iyi bir güvenlik yazılımı kullanılmalı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.