Bilgisayarı Her Yıl Servise Götürmek mi, Antivirüs Yazılımı mı?

‘Çok yavaş çalışıyor’ teknik servislerde en çok gündeme gelen şikayetlerden. Bu serzenişin sonucu ise çoğunlukla 150-200 TL’leri bulan format işlemleri oluyor. Buna gerek yok!

Yayınlanma:
Bilgisayarı Her Yıl Servise Götürmek mi, Antivirüs Yazılımı mı?

Bilgisayarınızın çok yeni olmaması güçlü bir olasılık. Bu nedenle ‘garanti kapsamında’ geniş bir hareket alanına sahip olmamanız da. Eğer kullanım süresi 2-3 yılı bırakın, daha da fazlaysa olmadık sorunlarla karşılaşmanızın çok doğal bir durum olduğunda da şüphe yok.

Bilgisayarlar belli süre kullanıldıktan sonra yılda en az bir kez servis görme ihtimali yüksek teknoloji ürünleridir. Bunun başlıca sebebi ise ne donanımsal sorunlar, ne de yanlış kullanım alışkanlıklarıdır; şaşırtıcı ama bilgisayar arızalarına neden olan temel aktörlerin başında siber saldırılar gelir. Yavaşlayan bilgisayar en genel sorunlardan biri değil mi? ‘Çok yavaş çalışıyor’ teknik servislerde en çok gündeme gelen şikayetlerden. Bu serzenişin sonucu ise çoğunlukla 150-200 TL’leri bulan format işlemleri oluyor. Bilgisayarın taşınması, bırakılması, saatlerce ve bazen birkaç gün beklenmesi gibi faktörler de cabası.

En nihayetinde ise kullanıcıya format atılmış bir bilgisayar geliyor, sıfır gibi, daha önce kullanılmamış, daha hızlı açılıp kapanan, genel itibarıyla daha hızlı bir bilgisayar. Elbette başka sorunlar da gideriliyor, örneğin ansızın karşınıza çıkan sayfalar, kitlenip kalan dosyalar, ekranda dönen ‘yükleniyor’ ikonu ve daha nicesi. Peki tüm bu sorunlara yönelik olarak tek çözümün zahmetli bir süreç ve üstelik maliyetli bir format işleminden ibaret olmadığını biliyor muydunuz? Çok daha pratik bir çözüm söz konusu, ne mi?

Çözümü yok mu? Antivirüs yazılımları ile hem siber tehditlere dur diyebilir, hem de bilgisayarınızın her sene en az bir kez duyacağı format işlemlerinin önüne geçebilirsiniz. Çünkü bu güvenlik çözümü, bilgisayarınızı türlü tehditlere karşı daha korunaklı bir hale taşıyor ve size sadece arkanıza yaslanıp internet ve genel itibarıyla bilgisayar kullanımının keyfini çıkarmak kalıyor. Format ile Antivirüs yazılımı ilişkisini biraz daha açmak yerinde olacak…

Bir format işlemi şunları gerektirir

  • Eğer format atmayı bilmiyorsanız bilgisayarın ilgili teknik servislere taşınması.
  • Teknik serviste ‘bakıp döneceğiz’ şeklindeki geri bildirimle en az 1 gün vakit kaybı.
  • Gelen geribildirim ‘format atılması lazım’ ve ücret talebi olarak 150-200 TL.
  • Ardından bekleyiş.
  • Tekrar bilgisayarı almak, ödeme yapmak.
  • Bilgisayardaki verilerin (resim, vb), programların (Office, Adobe Photoshop, vb) yeniden yüklenmesi süreci.

Bu son derece meşakkatli işlemler dizisi yerine daha da düşük fiyatlara Antivirüs yazılımı edinebilir, bilgisayarınızın formata gereksiniminin önüne geçebilirsiniz. İşte mükemmel çözüm diye buna denir!

Antivirüs yazılımına para ödemesem, korsan yazılım indirsem?

Büyük hata yaparsın; çünkü Antivirüs yazılımının korsanı demek, tahmin edemeyeceğiniz güvenlik açıkları demektir. Bu tip yazılım yapıları, birçok yönden zararlara yol açar. Bu nedenle bilgisayar kullanıcısı olarak lisanslı Antivirüs yazılımı tercih etmenizi öneririz.

Peki Antivirüs yazılımları ne gibi özelliklere sahip?

  • Virüsler ve casus yazılımlardan uzak ve güvende olursunuz.
  • 7/24 ücretsiz teknik destek.
  • İnternet bankacılığı ve alışverişleriniz daha güvenli.
  • Hacker'ların PC'nize ulaşmasını engeller.
  • Çocuklarınızı İnternet'te korursunuz.
  • Web kameranız ve router'ınız dahi daha güvende.
  • Parolalarınızı güvenle saklar ve verilerinizi şifrelersiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.