MacBook Pro Pil Ömrü Karmaşasında Son Durum

Saatlerce bitmeyen batarya reklamları bir tarafta, yükseltilemeyen bellek haberleri ise bir başta tarafta. Yoksa, MacBook Pro yalan mı?

Yayınlanma:
MacBook Pro Pil Ömrü Karmaşasında Son Durum

Hangimiz şu dedikoduları duymuyoruz ki: Steve amca gittikten sonra bir haller oldu Apple’a… Ne yazık ki, görünen köy kılavuz istemiyor. Nasıl ki iPhone için ‘sürekli aynı cihazı görüyoruz’ eleştirisini yapıyorsak, MacBook Pro için de pek tabii eleştirecek konularımız var.

Touch Bar pil ömrünü ‘çılgınca’ tüketiyor!

Apple ilk kez bilgisayarlarında Touch Bar kullanıyor. Haliyle bu durum sorunlarıyla birlikte geliyor. Touch Bar’lı Apple MacBook Pro kullanıcıları hem Apple’ın Destek hattına hem de Twitter’da paylaştıkları eleştiriler gösteriyor ki, pil ömrü hiç de reklamlarda bahsedildiği kadar uzun süre gitmiyor. Batarya süresi kullanım koşullarına göre farklılık gösterebilir.

Lakin, yeni gelen Touch Bar özelliği biraz aşırı tüketim sağlıyor. Öyle ki, reklamlarda 10 saatlik pil ömrü duyurulsa da, bazı kullanıcılar 3 saat sonrasında cihazlarının kapandığını iddia ediyor. Bir kullanıcı pil ömrü ile ilgili şunları paylaşmış: ’15 inç MacBook Pro aldım, Touch Bar’lı modellerden. Safari’de 6 sekme açtım. %95 gösterilen batarya doluluk oranı, 3 saat sonrasında bilgisayarımın kapanması beni şok etti. Normalde 10 saat kullanabiliyor olmam gerekmiyor muydu? Film izlemiyor, sadece Safari’de sörf yapıyordum.

Maksimum Bellek: 16GB…

Belki günlük kullanımlar için normal olabilir. Ancak profesyonel hayatta (ki özellikle teknoloji çağında) 16GB Ram hiç de yeterli gibi görünmüyor. Bilgisayar belleğinin aşırı yüksek olmaması ya da limit olması her kullanıcı için bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak yakın jenerasyonda 16GB hiçbir şey ifade etmeyecek.

İnce ama profesyonel değil! Alınan en büyük eleştirilerden biri de yeni MacBook Pro’nun gerçekten inanılmaz ince olduğu lakin profesyoneller için tam kapasiteli bir cihaz olmadığı yönünde. Toplantıdan toplantıya koşturan işadamlarının kullanabileceği bir cihaz gibi görünse de, o zaman da listelediğimiz diğer sıkıntılar gölgeliyor bu durumu.

İşlemci sıkıntısı… Yeni MacBook Pro’larda Intel işlemcilerin son jenerasyonu kullanılmıyor. Son güncelleme, eklentiler ve yüksek performans olayı, Intel’in son sürüm işlemcisinde mevcut. Lakin, ne yazık ki MacBook Pro’da bu konuda da limit uygulanmış gibi.

Port mu istiyorsunuz? Yanlış yerdesiniz!

Her ne kadar yeni ve hızlı Thunderbolt 3 USB C portu bulunsa da, hem HDMI, hem SD Card hem de birçok ihtiyacınız olan giriş portu, yeni MacBook Pro’da bulunmuyor! Eğer yeni MacBook Pro alacaksanız, yanında bir ton para da aksesuarlar için harcamanız gerekecek. Port çoğaltıcılar, dönüştürücüler, uzatma kabloları vs. Toplantılara giderken çantanızda birçok çoklayıcı ve dönüştürücü bulundurmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Projektör için bir HDMI dönüştürücü, VGA çıkışı ya da USB çoklayıcıya ihtiyacınız olacaktır.

ESC’yi arayacaksınız!

Hem PC’lerde hem de diğer MacBook’larda olan ESC (escape-kaçış) tuşu, yeni MacBook Pro’larda kaldırıldı. Tabii ki yeni gelen Touch Bar çok etkileyici ve orada ESC tuşundan çok daha fazlası var. Lakin buna alışmak epey zaman alacak. Her zaman sizi bekleyen bir ESC tuşu yok tabi ki.

Isınmadan duramıyor!

Özellikle yüksek kalitedeki oyunlar, yeni MacBook Pro’nuzun oldukça yorgun ve bitkin düşmesine sebep olacak. Öyle ki, ciddi ısınmalarını durduramayacaksınız bile. Eski MacBook Pro’larda da olan bu problem, yenisinde de pek değişmiş gibi görünmüyor. Bir önceki jenerasyonda iyileştirilmeye gidilse de, yeni MacBook Pro’larda bu sorun hiç de çözülebilmiş gibi görünmüyor.

Pahalı mı pahalı! Evet, matematik çarpım cetveli ne kadar doğruysa, Apple MacBook Pro’nun ateş pahası olduğu da bir o kadar gerçek. Sebebi ne olursa olsun, en basit modeli (touch bar olmayan model) dahi 7000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Sizce de biraz pahalı değil mi? Şöyle kaliteli ve yıllarca kullanacağım MacBook Pro alayım diyorsanız, 10-12 Bin TL’yi gözden çıkarmalısınız. Bu arada Amerika fiyatları da 1500-3000 TL arası değişiyor. Hiç şüphesiz fiyat konusu

Neden MacBook almamalıyım? sorusuna açık ve net verilmiş cevaplardan bir tanesidir. Sizce de öyle değil mi? 2016’da gün yüzüne çıkan ve satışları başlayan MacBook Pro, bakalım 2017’de bize neler getirecek. Apple’dan tam detaylı şekilde konuyla ilgili açıklama almak için henüz olsa da, 2017 yılında Apple MacBook Pro’nun tasarımı aynı kalacak olsa dahi performans olarak sistemsel yeniliğe gideceğini düşünüyoruz.

Resmi olarak doğrulandı. Apple, MacBook Pro’nun pil konusunda tutarsızlık gösterdiği yönündeki çeşitli bulguları resmi olarak kabul etti, ancak bir neden gösterilmedi. Bu konu üzerinde durulduğu açıklandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.