Lenovo Moto Z İncelemesi

Moto Z güçlü bir amiral gemisi, üstelik modüler özelliklere sahip ve oldukça iddialı. Ancak bazı eksi yönleri de var. Tüm bunlara yakından bakacağız...

Yayınlanma:
Lenovo Moto Z İncelemesi

Akıllı telefon pazarında uzun bir aradan sonra yeniden ülkemizdeki teknoloji raflarına merhaba diyen Motorola akıllı telefonlar, bu kez Lenovo markasının çatısı altında geliyor. Türkiye pazarıyla tanıtımının ardından 1 seneden uzun süre geçtikten sonra tanışan Moto Z modeli ise her ne kadar yeterince güncel olmasa da iddialı tasarımı ve güçlü teknoloji detayları ile dikkat çekiyor. Öte yandan modüler tasarım gibi bir diğer öne çıkan yönü daha var. Cihazı test merkezimizde ağırladık… Moto Z’nin kullanım açısından sunduğu yenilikçi özellikleri olsun, tasarımı olsun ilginç bir alternatif olduğunu baştan belirtelim. Öncelikle cihaz şık bir tasarımla geliyor. Ekran çerçevesi ve arka kısmındaki ince detaylar dikkat çekici. Tasarım anlamında negatif olarak değerlendirilebilecek bir unsuru söz konusu değil. Teknik özellikleri de son derece iddialı…

2K ekran ve 4 GB RAM öne çıkıyor

Moto Z; 5.5 inç Super AMOLED ekran, ekranda 2K çözünürlük (1440 x 2560), Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 işlemci, Adreno 530 grafik işlemcisi, 32/64 GB dahili depolama seçenekleri, 4 GB RAM, 2600 mAh pil kapasitesi, hızlı şarj, USB Tip-C, 13 MP arka/5 MP ön kamera, parmak izi okuyucusu, 802.11ac WiFi ve Bluetooth 4.1 özellikleri ile geliyor.

Görüldüğü üzere son derece iyi bir teknik özellik yapısı söz konusu. Ancak teoride iyi görünen bu özelliklerin pek fazla fark yaratmadığı da bir gerçek. Bu noktada ayrımı iyi yapmak gerekiyor; birçok üst düzey modeldeki teknik detaylarla karşı karşıyasınız. Hemen hemen tüm üst seviye modellerde söz konusu donanım özellikleri sunuluyor. Peki fark ne? Neden Moto Z? Yanıtı açık; modüler özellikler…

Kamera, hoparlör, vb takılabiliyor

Cihaza JBL hoparlör ya da Hasselblad kamera takılabiliyor. İlginç alternatifler söz konusu ve geliştirilen bu modüler cihazların tümünün ‘yüksek segmentli’ olduğu görülüyor. Dolayısıyla çok daha yetenekli bir kamera veya ses sistemi ile birlikte entegre hal alıyor Moto Z. Bu sayede çok daha iyi fotoğraflar, ses ve pil performansı vaat ediliyor. Üstelik LG G5 gibi alt kısmından takılan bir sistem de söz konusu değil, arkasındaki manyetik yüzeye adeta yapışıp hızlıca işleve hazır hale geliyor. Bu özellik LG G5’te çokça eleştirilmişti. Üstelik dahası da var; modüler ve teknolojiye yatkın detaylar…

Örneğin ses açık, hoparlörü taktınız, doğrudan hoparlör üzerinden ses çıkmaya başlıyor. Öte yandan söz konusu aksesuarların hem pahalı oluşu hem de boyutlarıyla şüphe uyandırması olası. Daha önce de denenen bu tasarım çizgisi, bize sorarsanız herkese göre değil. Genel itibarıyla Moto Z’nin şık tasarımı ve güncel donanım özellikleri ile dikkat çekebileceğini belirtelim. Bununla birlikte çok da standart üstü bir akıllı telefon denilemiyor. Pil kapasitesi daha iyi olabilirdi ve ön kamerası da daha yetenekli olabilirdi şeklinde diğer eleştirileri dile getiriyoruz.

Artılar: Şık tasarım Hafiflik Ekran Modüler özellikler.

Eksiler: Maliyetli modüler cihazlar Pil.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.