Nvidia Bilgisayarınızı Bir Oyun Makinesine Çeviren Bulut Servisini Duyurdu

Nvidia CES 2017 kapsamında bilgisayarınızın donanımına bakmaksızın bütün oyunları oynayabileceğiniz bulut sistemine dayalı GeForce Now sistemini duyurdu.

Yayınlanma:
Nvidia Bilgisayarınızı Bir Oyun Makinesine Çeviren Bulut Servisini Duyurdu

Piyasaya son çıkan oyunları hakkını vererek, yüksek grafik ayarlarında oynamak birçok oyuncunun hayali, ancak gelişmiş donanım, yüksek performans isteyen bu oyunların maddi külfetini birçok kullanıcı karşılayamıyor. Nvidia'nın CES 2017 kapsamında duyurduğu GeForce Now tam olarak bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Nvidia'nın çiçeği burnunda bulut tabanlı oyun oynama servisi GeForce Now, PC ya da Mac'inizin donanımına bakmaksızın kullanıcılara piyasaya çıkan son oyunları en yüksek grafiklerde oynama imkanı sunuyor.

Lansmanda konuşan Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang, 1 milyardan fazla PC kullanıcısının donanım yetersizliği nedeniyle güncel oyunları oynayamadığını belirtti. Firma GeForce Now'ın indirme işlemine dayalı bulut tabanlı çalışan servisi sayesinde bu problem ortadan kalkacağına inanıyor.

GeForce Now erken kullanıcılar için Mart ayında erişilebilir olacak. Servisin kullanım ücreti ise 20 saat oynama süresine 25 dolar olarak belirlenmiş. Huang'a göre yüksek performanslı donanımların fiyatlarını ortaya koyacak olursak bu fiyat oldukça makul.

GeForce Now'ı kullanmak için her kadar iyi bir donanıma ihtiyacımız olmasa da iyi bir internete, hatta Türkiye standartlarına göre çok iyi bir internete sahip olmamız şart. Neticede bu oyunları uzaktan bir bilgisayara bağlanıp da oynayabildiğinizi unutmamak gerek. Nvidia'nın sitesinde belirtilen bağlantı gereksinimlerine göre güncel bir oyunu 1080p-60 FPS ayarlada oynamak istiyorsanız önerilen internet bağlantısı 50 Mbps.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.