Alexa Şimdiden CES 2017'nin Yıldızı Oldu

Las Vegas'ta devam etmekta olan tüketici elektroniği fuarında (CES) Amazon'un Alexa'sı parlıyor. Alexa, tanıtılan birçok ürünle birlikte entegre geliyor.

Yayınlanma:
Alexa Şimdiden CES 2017'nin Yıldızı Oldu

Amazon'un CES 2017 fuarında ürünlerini sergileyebileceği resmi bir alanı bulunmuyor, ancak sanal asistanı Alexa şimdiden fuarın yıldızı oldu.

Son birkaç yıldır akıllı ev teknolojilerinin yükselişini gözlemliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da firmaların bu alana yükleneceği aşikar. Hal böyle olunca da bu teknolojileri kullanmada kolaylık sağlayacak, birbirleriyle iletişiminde kullanıcıya yardımcı olacak, sesle komut verilebilecek bir asistana ihtiyaç duyuluyor. Görünen o ki birçok firmanın bu konudaki tercihi Amazon'un Alexa'sı olmuş.

Alexa şimdiye kadar tanıtılan ürünler arasından yaklaşık 15 tanesiyle entegre bir şekilde geliyor. Fuarda zaman geçtikçe Alexa entegreli ya da Alexa destekleyen daha fazla teknoloji görüyoruz. Amazon'un sanal asistanının kullanıldığı önemli cihazlardan bazıları şunlar:

- LG'nin akıllı buzdolabı Alexa ile entegre geliyor. Alexa'ya sesli komut vererek buzdolabınızda eksik olan malzemeleri sipariş verebiliyorsunuz.

-Lenovo'nun akıllı asistanı da Alexa ile entegre bir şekilde geliyor. Cihaz tıpkı Amazon Echo'ya benziyor, ancak daha iyi hoparlörler gibi bir takım artı yönleri var.

-Mattel'in Aristotle adını verdiği wi-fi bluetooth hoparlörü de Amazon Echo'yu andırıyor. Cihazda yetişkinler ve çocuklar için olmak üzere iki kişilik bulunuyor, biri Alexa.

-Bixi'nin e-mürekkepli hareket algılayıcıları da Alexa'dan güç alıyor.

-DOK firmasının 5 cihaza kadar desteklenen şarj standları bile Alexa kullanıyor.

-Otomobil üreticisi Ford da Focus Electric, Fusion Energi;C-MAX Energi modellerinde Alexa'yı kullanacak.

Alexa entegreli ve Alexa destekleyen cihazların sayısı gün geçtikçe artıyor. Görünen o ki bu konuda Google biraz geç kalmışa benziyor. Büyük – küçük birçok firmanın cihazlarında Alexa tercih etmesi Amazon'un rakiplerinden önde olduğunu gösteriyor.

Amazon'un başkan yardımcı Mike George LG'nin sunumunda Alexa'ın üçüncü parti geliştiricilerin yardımıyla birlikte yaklaşık 7000 özel yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Bu sayı bundan 7 ay önce 1000 civarı olarak açıklanmıştı. Alexa'nın ne kadar hızlı geliştiğini bu açıklamalardan anlayabiliyoruz.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.