Astell & Kern AMP AK-XB10 İncelemesi

Bu ilginç Bluetooth DAC, ses seviyesini çok daha fazla açmanızı tetikliyor. Astell & Kern AMP AK-XB10 inceleme makalesi sizlerle...

Yayınlanma:
Astell & Kern AMP AK-XB10 İncelemesi

Müzik dinlemek keyifli, ancak kullanılan ekipmanın konforu yükseltme konusundaki etkisi de yadsınamaz. iPhone/iPad ile Spotify ya da Apple Music üzerinden müzik dinlerken tercih edilen kulaklığın önemi büyük. Sürücüleri ne kadar geniş, ses çıkışı, bas ve tizleri ne kadar iyi gibi soruların müzikten alınan tadı etkileyeceğine şüphe yok.

Astell & Kern markasının test merkezimize konuk olan AMP AK-XB10 model ismine sahip Bluetooth DAC modeli ise konunun bambaşka bir aşaması adeta… Bu aygıt, temelde müzik dinleme keyfinize sınıf atlatmaya yarıyor. Dolayısıyla müzik keyfinize de apayrı bir hava katıyor. Kullanımı, performansı ve yaşattıklarına dair uzun süreli bir deneyimin sonuçlarını aktaracağız, şunu baştan belirtelim küçük boyutlarına karşın son derece yüksek fiyat etiketine sahip bir aygıttan söz ediyoruz. Devam edelim…

Kullanım, performans ve sonuç

Astell & Kern AMP AK-XB10, son derece minimalist bir kutu içerisinde geliyor. Silindir şeklindeki kutusundan küçük kulaklık anfisi, şarj kablosu ve bir de inanılmaz derecede küçük ama kalın bir kitapçık çıkıyor. Yazıları görüyorsunuz evet ama emin olun daha önce bu kadar küçük ve detaylı bir kitapçık görmediniz.

Öncelikle akıllı cihazınızın (örneğin iPhone) Bluetooth özelliğini açıyorsunuz, ardından AMP AK-XB10’un yan kısmındaki klipsi (üzerinden A harfi olan) sağa doğru çekiyorsunuz, bu sayede kulaklık anfisinin de Bluetooth’u açılıyor. Ön tanımlı olarak ‘XB10’ ismiyle görünüyor, eşleştir dediğinizde saniyeler içinde işlem tamamlanıyor.

Şimdi sırada Astell & Kern’in bu minik cihazına kulaklığınızı takmanız var; giriş kısmına taktıktan sonra artık akıllı cihazdaki seslerin tamamı kulaklığınızda. 10 metreye kadar mesafede kablosuz bir kulaklık halini alıyor mevcut ‘kablolu’ ama Bluetooth DAC aygıtına takılı kulaklığınız. Dinleme deneyimine hazırsınız…

astell-kern

Bu aygıt, 2 ağrı kesici alıp sesi daha çok yükseltmenizi tetikliyor adeta...

Ses kalitesinden bahsedeceğiz, öncesinde cihazın üzerindeki bazı düğmelerden de söz edelim; ses yükseltme/alçaltma, sonraki şarkıya geçme gibi basit fonksiyon tuşları mevcut. Ayrıca arka kısmında bir klips takılabiliyor, böylelikle örneğin çantanın bir yerine ya da giysinize takabiliyorsunuz. Tüm kontrolleri de buradan yapacağınız için akıllı cihazınızı çıkarmanıza gerek kalmıyor. Üründe 3.5m yanı sıra bir de 2,5mm girişi mevcut, bu giriş sayesinde çok daha iyi kulaklık modelleriyle de uyumlu.

Bu aygıt, 2 ağrı kesici daha alıp sesi daha çok yükseltmenizi tetikliyor adeta. Harikulade bir ses kalitesi söz konusu. Özellikle rock dinlerken yerinizde durmanız zor. Elbette dans müziklerinden söz etmiyoruz bile. Berrak, net ve detaylı seslerlesiniz. MP3, Spotify ya da YouTube’dan dinlerken bunu fark ediyorsunuz. 4-5 saat pil dayanıklılığı vaat eden cihazın şarj edilme aşaması da basit; kırmızı bir uyarı ışığı ve bir de ses çıkıyor, bu şarjın azaldığı anlamına geliyor.

USB kablosu var; Mac ya da Windows PC’nizin USB portu üzerinden veya bir adaptör vasıtasıyla 2 saat kadar süre içinde pili tamamen doluyor. Kullanımda 3 saat kadar sonra ise az da olsa ısındığı gözlendi. Önemsiz bir detay. Genel hatlarıyla oldukça yetenekli, başarılı bir Bluetooth DAC ile karşı karşıyasınız. Beklentileri yüksek kullanıcılar için fiyatının hakkını kesinlikle veriyor. Elbette biraz daha düşük fiyat beklentisi de hemen her teknoloji cihazında olduğu gibi XB10 için de söz konusu olabilir.

Fiyat Uzun süreli kullanımda hafif ısınma.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.