Led ve Diğer Aydınlatma Ürünleri Arasındaki Farklar

Led ve Diğer Aydınlatma Ürünleri Arasındaki Farklar

Yayınlanma:
Led ve Diğer Aydınlatma Ürünleri Arasındaki Farklar

Enerji tasarrufu sağlamasının yanında 100.000 saate kadar uzun ömürlü kullanımı olan led aydınlatmalar, günümüzde birçok model ve renk seçenekleriyle tüketim pazarında yerini alıyor. Ledler, fotoğraf çekme özellikli cep telefonlarında flaş olarak görülebildiği gibi sokak ve otoban aydınlatmalarında ledli sokak armatürü, iç ve dış mekanlarda şerit led aydınlatma ürünleri olarak da kullanılabiliyor.

2010 yılından bu yana evlerde floresan lambalar yerine kullanılmaya başlanan led aydınlatma ürünleri, az enerji tüketimi yaparak enerji tasarrufu sağlamaları açısından geniş bir kullanım alanına sahip olabiliyor. Çevre dostu bir teknoloji ile Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak üretilen ve geri dönüştürülebilen led aydınlatma ürünleri diğer aydınlatma ürünlerinde olduğu gibi kanserojen bir etkiye de sahip değil.

Neden led aydınlatma kullanılmalı?

Klasik ampul ve floresanlara göre daha çok renk çeşitliliği olan led aydınlatmaların aynı zamanda renk değiştirebilen özellikte olanları da var. Model ve renk çeşitliliğine bağlı olarak kulanım alanı da genişleyen ledlerin kısa zamanda popüler olması diğer aydınlatmalarla karşılaştırıldığında şu şekilde açıklanabilir:

  • Klasik ampullerin toplam ömrü 3.000 saat, floresanların toplam ömrü 18.000 saat, led aydınlatmaların toplam ömrü 100.000 saate kadar çıkabiliyor.
  • Ledler, diğer aydınlatma ürünleri ile aynı parlaklığı çok düşük voltajda sağlar.
  • Klasik ampul ve floresanlar yoğun cıva barındırabildiği için kanserojen etkiye de sahiptirler. Ledler geri dönüştürüldüğü için zararlı madde barındırmazlar.
  • Ledlerde renk çeşitliliği diğer aydınlatma ürünlerine göre daha fazladır.
  • Ledler, klasik ampullerde ve floresanlarda olduğu gibi morötesi ve kızılötesi ışınlar yaymadığı için gözlere zarar vermez.
  • Ledler diğer aydınlatmalarda olduğu gibi titreşimlerden etkilenmediği için daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Otomobillerde ve cep telefonlarında özellikle led kullanılmasının nedeni budur.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.