Samsung Gear 360 İncelemesi

360 derece görüntü kaydını mümkün kılan ilgi çekici ve fütüristik aygıt Samsung Gear 360, sizi adeta bir uzay mekiğinde hissettiriyor… İşte detayları...

Yayınlanma:
Samsung Gear 360 İncelemesi

Samsung, geçtiğimiz seneye önemli bir sanal gerçeklik atılımıyla başlamıştı. İlk olarak Gear VR adlı sanal gerçeklik gözlüğünü satışa sunan Güney Kore merkezli şirketin bir diğer sanal gerçeklik odaklı ürünü Gear 360 VR da devam eden aylarda tüketicilerle buluşmuştu. Sanal gerçeklğin özündeki 360 derece görüntü kaydının esas alındığı aygıtı test merkezimizde ağırladık.

Oldukça keyifli bir inceleme sürecinin ardından bulguları ve deneyime dair öne çıkanları aktarmak istedik. 145 gram ağırlığında, son derece hafif ve taşınabilir bir ürün. Üzerinde iki adet balıkgözü lens var ve bunların her biri de 195 derecelik açıyla video kaydı yapabiliyor. Özetle 360 derece video kaydı ‘fazlasıyla’ gerçekleştiriliyor. Peki video kaydında çözünürlük ne durumda? Video kaydı konusunda çift lensle 1920 x 3840 piksel; tek lensle 1440 x 2560 piksel çözünürlükte video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Özetle 30 fps’de maksimum 3840×1920 görüntü kaydına imkan tanıyor Gear 360 VR. Samsung Gear 360, bir akıllı telefonla neler yapılabileceğine dair yeni fikirlerle dolu. 15 MP’lik çift lensi sayesinde 360 derece açılı görüntüler elde edebilmeyi mümkün kılıyor. Burada kaydırılarak hareket ettirilebilen bir görüntü düzleminden bahsetmek gerekiyor; görsel sadece tek bir arka plan ve belli bir kadrajda değil, 360 derece açıyla (çepeçevre) formda elde edilebiliyor Samsung Gear 360 ile.

Ayrıca f/2.0 diyafram açıklığın sahip balıkgözü lensleri ile düşük aydınlatmanın söz konusu olduğu ortamlarda iyi sonuçlar sergiliyor. Diğer detaylar arasında çıkabilir ve değiştirilebilir pil ve microSD desteği geliyor. microUSB portu üzerinden şarj oluyor. Kaydedilen görüntüler, microSD üzerinden bilgisayara aktarılabiliyor. Su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı bir izolasyona sahip; bu sayede bir aksiyon kamerası olarak kullanıma da olanak tanıyor. Bisiklete takılabilir örneğin.

Samsung_Gear_360

Bu aygıt, temelinde Samsung Gear VR için video içerikler kaydetmeye yarıyor, yani bir sanal gerçeklik ekipmanı olmaksızın pek fazla işe yaramıyor. Ayrıca desteklediği Samsung cihazları da belli; bu nedenle eğer Gear 360’a sahipseniz, beraberinde uyumlu başka cihazlara da sahip olmalısınız.

PC’ye bağlanabilirlik özelliği ise önemli artı puan kazandıran noktaları arasında yer alıyor. Samsung Gear 360 ile yapılabileceklerin sınırını kullanıcı belirliyor adeta. Onu klasik bir kompakt fotoğraf makinesi gibi kullanabilmek mümkün. İlginç göründüğüne şüphe yok ama giriş seviyenin biraz ötesinde bir cihaz gibi fonksiyonlar sergileyebiliyor.

Video kamera olarak da kullanılabilir; eğer aksiyona meyilli biriyseniz onunla yapabileceğiniz çok sayıda şey var. En nihayetinde ise sanal gerçeklik için içerik üretilebilen bir aygıt Gear 360. İşte tam da bu nedenle çok trend bir ürün olduğu gibi gelecekteki başka cihazların da ilk habercilerinden. Samsung’un konuya dair verdiği önemin ilgi çekici göstergelerinden biri aynı zamanda.

Açıkçası kullanışlı, kolay ve hızlıca aşina olunabilen bir teknoloji ürünü. Negatif yön olarak şarj dayanıklılığı biraz daha iyi olabilirdi.

Artılar: Görüntü kalitesi Performans İzolasyon özellikleri Kompakt Pratik.

Eksiler: Fiyat Şarj dayanıklılığı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.