Twitter’da 2016’nın En’leri

Twitter'da 2016'nın en çok konuşulan olayları, bir dakika içinde en çok tweet gönderilen gecelere damgasını vuran futbol karşılaşmaları ve diğer olaylar...

Yayınlanma:
Twitter’da 2016’nın En’leri

Popüler mikro blog ağı Twitter’da 2016’nın En’leri kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre ülkemizde 2016’da dakikada atılan en çok Tweet (Tweet Per Minute), futbol maçlarında gerçekleşti.

  • Türkiye, 2016’da en çok tweet’i, 13 Ağustos 2016 günü saat 20.37’de gönderdi. Bu dakika içinde rekor sayıda tweet atılırken, olayın gerçekleştiği gece tahmin edileceği üzere Galatasaray- Beşiktaş Süper Kupa Finali’ydi.
  • İkinci sırayı ise 21 Haziran tarihi aldı. Türkiye - Çek Cumhuriyeti milli maçı, bütün yıl boyunca en çok konuşulan diğer futbol müsabakasıydı. Futbolseverler attıkları Tweetlerle milli takıma destek oldu.
  • Üçüncü en çok tweet gönderilen dakikanın kaynağı da futbol; Galatasaray- Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı.

Poyraz Karayel damgasını vurdu

Twitter’ın kullanıcı istatistiklerinde günlük kullanım oranlarının en çok arttığı zamanlar kuşkusuz ki milyonlarca kişiyi ekrana bağlayan TV programları. Bu gelenek 2016’da da değişmedi ve Türkiye’de eğlence söz konusu olunca Twitter’da en çok TV programları konuşuldu.

  • 2016 verilerine göre ilk sırayı ise Poyraz Karayel aldı. Özellikle dizinin başrol oyuncusunun ölümüyle izleyenleri üzüntüye boğan final bölümü, Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri oldu.
  • İkinci sırayı Survivor alırken Beyaz Show, Game of Thrones ve O Ses Türkiye sırasıyla en çok konuşulan ilk beş TV programı oldu.

Ustalara saygı

Türkiye’deki Twitter kullanıcıları, kuşkusuz Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük Türk halk müziği sanatçılarından Neşet Ertaş’a 2016 yılında sevgi ve saygısını, en çok onu konuşarak gösterdi. Neşet Ertaş, hayata gözlerini 2012’de yummuş olmasına rağmen hala Twitter’da en çok konuşulan sanatçı oldu. Neşet Ertaş’ı, 1999 yılında hayatını kaybetmiş olan, Türk rock müziğinin unutulmaz ismi Barış Manço takip ediyor. Sonrasında ise Aşık Veysel, Kazım Koyuncu ve Müslüm Gürses geliyor. Görünen o ki Twitter’ın Türk kullanıcıları 2016 yılının bir kısmını da, aramızdan ayrılmış büyük sanatçılara hürmetlerini sunmaya ayırdı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.