Sony Xperia X Compact İncelemesi

Sony Xperia X Compact orta seviyede telefon arayanların dikkatini çekecek teknik özelliklere sahip. Ancak bazı eksileri de yok değil. İşte detaylı inceleme yazısı...

Yayınlanma:
Sony Xperia X Compact İncelemesi

Sony Xperia X Compact, abisi olan XZ modelinde olduğu gibi Qualcomm yapımı bir işlemciye sahip. 6 çekirdekli yapıda olan Snapdragon 650 işlemcisi 4 çekirdekte 1.4 Ghz, kalan 2 çekirdekte ise 1.6 GHz saat frekans hızı sunuyor. Bu iki çekirdekli işlemci yüksek performans işlerinde diğer işlemci grubu da günlük işlemlerde faaliyet gösteriyor.

3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızayla donatılan bu modelde de 256 GB alana kadar ilave imkanı sunan MicroSD kart girişi bulunmakta. Yine IPS LCD türünde hazırlanan ekran, 4.6 inç boyuta ve 1280 x 720 ekran çözünürlüğüne sahip. Telefonun sahip olduğu %69.6 ekran gövde oranı ise kabul edilebilir ölçülerde yer alıyor. 23 MP çözünürlüklü arka kamera, 24 mm fokal uzunluğa ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip.

Ön kısımda ise 5 MP çözünürlüklü ve Full HD çözünürlükte video çekebilen bir kamera yer alıyor. Bu modelde de Xperia XZ modelinde olduğu gibi USB Type-C girişi kullanılmış. 2700 mah kapasiteli batarya ise Quick Charge 3.0 teknoloji sayesinde hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. Sony, bu bataryanın da 2 güne kadar pil ömrü sunabileceğini iddia ediyor.

Ortalama kullanım koşullarında bu süreyi yakalamak ise oldukça olay. Son olarak bu modelde de parmak izi okuyucuna yer verildiğini belirtelim.

Sony Xperia X Compact Tasarımı

Teknik özelliklerle orta özelliklere sahip olan telefonun tasarım çizgileri de serinin önceki modellerini andırıyor. Kullanılan malzeme kalitesi olarak Xperia XZ gibi olmasa da Xperia X Compact'ın segmentine kıyasla iyi bir dizayna sahip olduğunu söyleyebiliriz. Farklı ve yenilikçi renk seçenekleri ise her keyfe ve zevke hitap ediyor. Telefonun ön kısmı klasik Xperia ailesini andırıyor ancak arka kısımda kamera, led flaş ve lazer otofokuc yerleştirmeleri nispeten yenilikçi olmuş. Cihazın sahip olduğu 135 gramlık ağırlık ve 9.5 mm oranındaki kalınlık telefonun diğer tasarım detayları arasında yer alıyor.

sony-xperia-x-compact

Kullanım detayları

Android 6.0.1 işletim sistemi üzerinde Sony'nin kendi geliştirmiş olduğu arayüzle donatılan telefon, günlük ve ortalama kullanım koşullarında akıcı bir deneyim sunuyor. Çok üst düzey oyunlar dışında Google Play'deki çok sayıda oyunu kolaylıkla çalıştırabiliyor. Telefonun sunduğu diğer deneyimler ise segmentteki diğer telefonlarla eş değer seviyede. Arayüzün takılma ve kasma gibi durumları yok denecek kadar az.

Çok detaylı Alcatel Idol 4 incelemesi için tıklayınız.

Kamera arayüzü ise eski Sony kullanıcılarının alışık olduğu bir tasarıma sahip. Yeni kullanıcılar ise bir süre alışma evresinden geçmek zorunda kalacaktır. Telefonun fiyatı ise sahip olduğu teknik detaylara göre biraz fazla bu yüzden de fiyat performans dengesinin biraz düşük olduğunu belirtelim.

Yazar: Kaan Arlı

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.