Lenovo IP 300-15ISK Testte!

Mütevazı fiyatıyla dikkat çeken dizüstü bilgisayar modeli Lenovo IP 300-15ISK inceleme konuklarımız arasındaydı. Etkilendiğimizi belirtelim ama...

Yayınlanma:
Lenovo IP 300-15ISK Testte!

15.6 inç ekranlı dizüstü bilgisayar modeli Lenovo IP 300-15ISK test merkezimizin konukları arasındaydı… Lenovo, ülkemizdeki bilinirliği en yüksek teknoloji markaları arasında. Aynı zamanda çok uzun yıllardır dizüstü bilgisayarlarıyla en fazla ilgi gören üreticilerden biri. Şirketin son dönemde dikkat çeken bütçe dostu modelleri arasında konumlanan IP 300-15ISK test merkezimizdeydi. Sonuçlar ilginizi çekecek…

Lenovo IP 300-15ISK Tasarımı

15.6 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayar modeli. 2 kilo 300 gramlık ağırlığıyla ait olduğu segment açısından ortalama değerler sergiliyor. Çok ince ya da kalın değil, tasarım açısından da yine orta segmente göz kırpan detaylar barındırıyor; plastik malzeme hissi çok fazla olmamakla birlikte hissediliyor. Modelin ekran kapağında Lenovo logosu dikkat çekiyor.

Araladığınız anda geniş ön panel ve parlak ekran sizlerle. Ekranın üstünde webcam’i görüyoruz. Ekran menteşeleri köşelere yakın ve gayet sağlam duruyorlar. Özellikle alt kısımda iyice kalınlaşan ekran çerçevesi dışında göze çarpan herhangi bir negatif unsur yok. Yanlarda arabirimler zengin, ayrıca optik sürücüsü var. Modelde 1 adet USB 2.0, 2 USB 3.0, HDMI, VGA, Ethernet ve SD kart okuyucusu da var.

Teknik detaylar

IP 300-15ISK modeli, orta segmenddeki dikkate değer alternatiflerden biri. Bunda temel neden donanım yapı taşları. Üründe 15.6 inç ekranda 1366 x 768 piksel gibi son derece standart bir ekrana sahip olmanın dışında iddialı özellikler bulunuyor. Öncelikle nispeten çok eski bir işlemci olmayan (2015 sonu çıkışlı) Intel Core i5-6200U yer alıyor. 2.30 GHz’lik maksimum saat hızında çalışan işlemci, gerektiği durumlarda devreye giren Turbo Boost teknolojisi ile saat hızını 2.80 GHz seviyesine taşıyabiliyor. İşlemci, gayet performanslı ve stabil.

Açılış-kapanış süreleri standardın biraz daha iyisi. Ayrıca çoklu işlemlerdeki performansı da tatmin edici. Modelin fark yaratan detaylarının başında ise RAM kapasitesi geliyor… 16 GB’a kadar RAM yapılandırması gerçekleştirilebilen modelde 4 GB RAM takılı halde geliyor. İki RAM slotu var, örneğin diğerine 8 GB RAM takıp bir anda toplamda 12 GB RAM’e ( 4 + 8 GB) sahip bir dizüstü bilgisayar kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Elbette isterseniz 8 + 8 GB RAM şeklinde de kullanabilirsiniz. Ancak bu seçime dair maliyet etkisinin hesaplanmasını tavsiye ediyoruz.

lenovo-i5-ip-300-inceleme

500 GB HDD + 8 GB SSD ile geliyor. SSD kullanımının etkisini görüyorsunuz. Ayrıca 2 GB AMD Radeon R5 M330 ekran kartına sahip, bazı oyunları orta seviye grafik ayarlarında oynayabilmeniz mümkün. 802.11ac WiFi standardının desteklendiği üründe genel olarak iyi bir donanım kullanılmış. Belki de en önemli eksilerinden biri ise FreeDos olarak gelmesi. Alındıktan sonra işletim sistemi yüklemekle ilgilenmeniz gerekiyor.

Ancak fiyatı baz alındığında bu eksi nokta kabul edilebilir. Modelin genel itibarıyla iyi bir donanım, başarılı bir tasarım ve kullanışlılık vaat ettiği bir gerçek. 2000 TL altı fiyat etiketine sahip değerlendirilmesinde fayda göreceğiniz seçeneklerden biri.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.