Canon SELPHY 1200 İnceleme

Akıllı cihazlardan kablosuz fotoğraf baskısı almanızı sağlayan, oldukça kompakt bir aygıtla tanışmaya ne dersiniz? Canon SELPHY 1200 inceleme makalesi...

Yayınlanma:
Canon SELPHY 1200 İnceleme

Günümüzde akıllı cihazlar yani akıllı telefon, tablet gibi olmazsa olmazları, bu denli önemli konuma getiren özelliklerinden biri fotoğraf yetenekleri. Yüksek çözünürlüklü, güçlü diyafram açıklıkları ve flaşlarla daha net fotoğraflar elde edilebiliyor, kimi kullanıcılar içinse bu dijital öğeleri daha farklı şekilde kullanma gereksinimleri doğabiliyor.

Anları ölümsüzleştirmek bu noktada öne çıkan nokta, aileyle geçirilen güzel zamanların baskısı alınıp çerçevelerde kullanılabiliyor, en basit haliyle buzdolaplarına magnet’le yapıştırmak da eğlenceli. Konunun profesyonel boyutları da yok değil elbette. En nihayetinde ise baskı konusunda önde gelen markalardan Canon’un pratik ve minimalist aygıtı SELPHY 1200 test merkezimizdeydi.

Canon SELPHY 1200 Tasarımı

Bir baskı cihazının adeta küçültülmüş hali SELPHY 1200. Taşınabilir olmasının yanı sıra zarif bir görünümle geliyor. Şık, yenilikçi ve kullanıcı dostu tasarımı modern evlere uyumlu.

Daha konforlu görüntüleme için eğimli 2,7 inç LCD ekran ve altındaki geniş butonları görüyoruz. LCD ekranda basitçe gezinebileceğiniz, talimatları içeren sezgisel menüler dikkat çekiyor. Hafıza kartı (SD) ve USB bellek girişleri de var. Altta ise çıktıyı alacağınız tepsi bulunuyor. Mürekkep ve kağıt setlerinin takıldığı bölüm de yine oldukça kullanışlı. İlginç bir matematikle gelen setler; aynı anda tükenmeleri ve ikisinin de aynı anda değişimi prensibine dayalı.

Canon SELPHY 1200

Kullanım ve performans

Model WiFi özellikli, mobil cihazlarla eşleştirilmesi ve buradan baskının gönderilmesi şeklinde işleyişe sahip. Ek olarak SD kart ya da USB bellek gibi üniteler üzerinde de fotoğrafların seçilip basılabilmesi gibi daha geleneksel bir kullanım biçimi de mevcut. Apple cihazlardan AirPrint üzerinden baskı alınabiliyor. Android için de yine WiFi üzerinden baskı elde edilebiliyor. İşleyiş tüm aşamalar açısından gayet hızlı. Ses ise bir miktar daha düşük olabilirdi.

Parlak veya yarı parlak yüzey seçeneklerine baskı alınabilmekte, bu opsiyonun kullanıcıya sunulması önemli bir artı. Kare boyutunda ya da dikdörtgen çıkartmaları da içeren bir ‘mini çıkartma baskısı’ özelliği de dikkat çekiyor. Kartpostal boyutlu baskılar, kimlik fotoğrafları için özelleştirilebilir boyut seçenekleri de söz konusu. Vesikalık konusu ise en dikkat çekici yönü; iki farklı boyutta vesikalık alabiliyorsunuz. Ayrıca tek sayfada 8 adede kadar görüntü ve çıkartma baskısı da sunuluyor. Daha sonra bu baskıları makasla kesip dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Bu özellik, küçük işletmeler için de ilham verici olabilir. Üründeki, Sahne ve Yüz Algılamalı Otomatik Görüntü Optimizasyonu işlevi, görüntü kusurlarını akıllı bir şekilde algılayıp düzeltiyor. İstenmeyen gürültüyü azaltırken parlaklığı ve rengi ayarlayarak her seferinde üstün sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Ayrıca baskı öncesinde fotoğraflara tarih damgası da ekleyebiliyorsunuz. Eğer fotoğraf baskıları alıp kullanmaya sıcak bakan biriyseniz Canon’un minimalist tasarımlı, hızlı ve ekonomik fiyatlı.

Artılar: Fiyat Performans AirPrint özelliği WiFi Vesikalıklar çok iyi Hızlı.

Eksiler: Malzeme kalitesi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.