Organik Elektronik Alanındaki Son Gelişmeler

Başarılı geçen Organik Elektronik Çalıştayı, konu ile ilgili üniversite öğretim üyeleri, sanayiciler ve doktora öğrencilerini bir araya getirdi.

Yayınlanma:
Organik Elektronik Alanındaki Son Gelişmeler

Son yıllarda oldukça dikkat çeken organik elektronik alanındaki gelişmeler TÜBİTAK MAM ev sahipliğinde düzenlenen “Organik Elektronik Çalıştayı”nda mercek altına alındı. Başarılı geçen çalıştaya; konu ile ilgili üniversite öğretim üyeleri, sanayiciler ve doktora öğrencileri katıldı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü Fotonik Teknolojiler Grubu tarafından düzenlenen “Organik Elektronik Çalıştayı” TÜBİTAK MAM ev sahipliğinde 18 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Türkiye’nin enerji ve elektronik alanındaki gelişmişliğine katkıda bulunmak isteyen üniversite öğretim üyeleri, sanayiciler ve doktora öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Bir gün süren çalıştayda; Prof. Dr. Canan Varlıklı (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü), Doç. Dr. Ali Çırpan (ODTÜ), Doç. Dr. Elif Arıcı (İTÜ), Prof. Dr. Esma Sezer (İTÜ), Doç. Dr. Atilla Cihaner (Atılım Üni.) ve Prof. Dr. Turan Öztürk (İTÜ) konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar, organik güneş hücreleri, organik ışık yayan diyotlar ve sensör uygulamalarının yanı sıra konjüge polimer sentezi ve elektro-kromik cihazlar hakkındaki yaptıkları çalışmalar, elde ettikleri sonuçlar ve en yeni gelişmeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Organik Elektronik Teknolojileri Grubu; yenilenebilir enerji, aydınlatma ve atık ısının değerlendirilmesinde kullanılan malzemelerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.