Çernobil Dev Güneş Enerjisi Çiftliği ile Yeniden Doğacak

Dev bir güneş enerjisi çiftliği ile Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Reaktörü'nü çevreleyen arazinin yeniden hayata döndürülmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Çernobil Dev Güneş Enerjisi Çiftliği ile Yeniden Doğacak

Çin merkezli iki şirket, dev bir güneş enerjisi çiftliği kurarak Ukrayna’daki Çernobil Nükleer Reaktörü'nü çevreleyen araziyi yeniden üretim gerçekleştirilebilir alana dönüştürmeyi planlıyor. Golden Concord ve China National Complete Engineering adlı şirketler, 1986’daki Çernobil patlaması sonrası ortaya çıkan radyasyon sonrasında izole durumdaki bölgeyi canlandıracak.

Söz konusu santralin inşasına 2017’de başlanması bekleniyor. Çalışmaların hızla sürdüğü kaydediliyor. Üstelik hükümetin de bölgenin canlandırılması yönünde adımları var... Bölgenin yeniden geliştirilmesi için Ukrayna hükümeti nezdinde adımlar atılıyor.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ostap Semerak, yaptığı açıklamada ‘ucuz arazi ve bol güneş ışığı projenin sağlam bir temelinin oluşturuyor’ dedi. Teşviklerle birlikte küresel ölçekteki yardımlar da geliyor, örneğin bir Fransız konsorsiyumundan 1,6 milyar dolar tutarında inşa gerçekleştirilmesi karara bağlandı. Çernobil, en ölümcül nükleer felaketlerden biri. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2005 yılında açıklanan bir rapor, 30 yıl içinde hayatını kaybeden kişi sayısının 4 bini aştığı bilgisini içeriyordu.

Kaynak: Newsweek Europe

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.