Alcatel Idol 4 İnceleme

Ekonomik fiyatıyla dikkat çeken, şık ve performanslı akıllı telefon modeli Alcatel Idol 4 inceleme konuğumuz oldu. Cihaz tüm yönleri ile mercek altında...

Yayınlanma:
Alcatel Idol 4 İnceleme

Akıllı telefon dünyasında uygun fiyata iyi model bulmak gittikçe daha karmaşık bir hal aldı. Alcatel Idol 4 inceleme yazımız, cihazın beklentilere ne ölçüde cevap verdiğini, uzun süren deneyimle elde edilen verilerle birlikte sunuyor. Öncelikle modelin 1000 TL'nin üzerinde bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim.

Fiyat aralığı göz önüne alındığında 'bolca seçenek arasından' neden Idol 4'ü tercih etmelisiniz sorusu akıllarda beliriyor. Nispeten ortalama boyutlarda ekran, ince tasarım, 13 MP kamera gibi özellikler dikkat çekiyor. Ama negatif yönler de yok değil... Sizi fiyat etiketi ve iddialı özellikleri ile etkileyebilme potansiyeli yüksek bir model olan Alcatel Idol 4’ü test merkezimizde ağırladık. Cihazın tasarımı, teknik özellikleri ve kullanımına dair öne çıkan detaylara yakından bakıyoruz.

Alcatel Idol 4 Tasarım

İlk olarak tasarımına göz atalım... Alcatel’in modeli, son derece sofistike bir tasarımla sizi karşılıyor. Orta segmentteki pahalı modellerle (1500 TL ve üzeri) yarışır seviyede bir görsel özen söz konusu bu modelde. İnce ve üstelik ekran boyutuna göre hafif. 7.1 mm kalınlığa sahip, ağırlığı 135 gram seviyesinde. 5 inç altı çoğu modelle kıyaslandığında dahi hafif kalıyor.

Mobilite anlamında hoş detaylar özetle. Tabi her şey harika değil, üstte ve altta biraz kalın alanlar söz konusu, bu özelliğiyle eksi puan alıyor. Cihazın ekran çerçevesi ortalama kalınlıkta, ayrıca arka kısmında kamera ile flaş, yanlarda da gayet fonksiyonel şekilde konumlandırılmış tuşlarla geliyor. Kullanışlı ve elde tutuluş rahat bir model olduğunu belirtmek mümkün. Peki teknik özellikleri...

alcatel-idol-4-on-arka-yan

Teknik özellikler, ekran, kamera ve diğer detaylar

Alcatel Idol 4, Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisi ile orta segmentin dikkat çekici modelleri arasında. 3 GB RAM ve 16 GB dahili depolama kapasitelerine ek olarak yüksek kapasiteli microSD desteği de bulunuyor. Akıllı telefona 512 GB’a kadar hafıza kartı takılabiliyor. Ürünün pil performansı ortalama değerlerde, bir günü tamamlayan şarj dayanıklılığı sunuluyor.

Okumakta olduğunuz Alcatel Idol 4 inceleme makalesinde en çok dikkat çeken kısımlardan biri şüphesiz bu. 5.2 inç ekranlı cihazda sunulan çözünürlük değeri 1920 x 1080 piksel yani Full HD. 2,5D şeklinde isimlendirilen ekran formuyla hafif eğimli köşelere sahip, son derece zarif bir ekran görünümü sağlanıyor. 424ppi piksel yoğunluğuna sahip olan Alcatel Idol 4, canlı ve gerçekçi renklerle iyi bir ekran deneyimi vaat ediyor. Akıllı telefonda kamera özellikleri bir hayli iyi. 13 MP ana kameraya sahip, ayrıca Full HD video kaydı da mümkün.

Özellikle süper-hızlı odaklamasıyla çarpıcı, sadece 0.1 saniyede odaklama işlemi gerçekleşiyor. Ek olarak , panoramik çekim, otomatik odaklama, HDR, elle odaklama gibi özellikler de var. Öne çıkan asıl kamera özelliği ise 360 derece fotoğraf çekebiliyor olması. Bu yönüyle Facebook gibi 360 derece fotoğraf desteği sunan ağlarda ilginç içerikler paylaşımını olası kılıyor Idol 4. Ön kamerası 8 MP fotoğraf çekebiliyor ve geniş açı lens özelliği ile daha geniş arka planı kadraja dahil edebiliyor. Üst ve alt kısımlarında hoparlörler bulunan cihazda arka-ön kanalları ile birlikte dört yönden ses çıkışı gerçekleşiyor. Ses performansı gayet iyi. 4.5G uyumlu modelin yazılım tarafında özelleştirilmiş bir Android 6.0.1 sürümünü görüyoruz.

  • Biliyor muydunuz? Alcatel, geçtiğimiz yıllarda Nokia tarafından satın alındı. Yani artık bir Nokia şirketi...

alcatel-idol-4-on

Öncelikle Alcatel’i uzun yıllar sonra Türkiye pazarında görmek güzel. Mobil cihaz ekosistemine yeni bir hareket kattığına şüphe yok, çünkü son derece iyi görünen, performans açısından gayet tatmin edici bir model vaat ediliyor. Elbette fiyat konusu da dikkate değer bir başka unsur. Cihazın sanal gerçeklik gözlüğü uyumlu oluşu da bir diğer detayı. Kamera özellikleri iyi olan, iyi görünen, performansı da başarılı 5 inç civarı akıllı telefon arayışında olanlar için ideal seçenekler arasında konumlanıyor.

Artılar: Kamera Tasarım 360 derece fotoğraf Performans Fiyat.

Eksiler: Dahili depolama alanı.

Alcatel Idol 4 inceleme makalesi burada sona eriyor, paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.