Bu Adanın Elektrik İhtiyacını Tamamen Tesla Karşılıyor

Tesla ile SolarCity Somoa takımadalarından Tau'ya inşa ettiği güneş panelleri ve pillerle adanın tüm elektrik ihtiyacını %100 temiz enerji ile karşılıyor.

Yayınlanma:
Bu Adanın Elektrik İhtiyacını Tamamen Tesla Karşılıyor

Tesla’nın SolarCity ile 2.6 milyar dolarlık birleşmesi hissedarlar tarafından onaylandıktan sonra firma büyük güneş enerjisi projesini açıkladı: Solar City ve Tesla: Tau Microgrid SolarCity’nin blogunda yayınladığı yazıda ‘Güneş Adası’ olarak bahsedilen ada Amerika’nın en batı sahillerine 6000 km uzaklıkta olan Tau adası.

Somoa takımadalarının bir parçası olan Tau şu anda tamamen güneş enerjisi ile elektrik ihtiyacını sağlıyor. Adaya inşa edilen 1.4 megawattlık 5328 adet güneş panelinin yanında Tesla’nın 60 adet powerpack pilleri de bulunuyor. Tüm bunlar 600 hanelik adanın elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Tau adası güneş almasa bile depolanan enerji adaya 3 tam gün boyunca yetiyor. Adadaki güneş panelleri 7 saat güneş ışığı alması durumunda tamamıyla şarj oluyor.

Daha önceleri enerji ihtiyacını jeneratörlerle sağlayan Tau adası, Tesla ve SolarCity'nin bu projesi sayesinde artık %100 temiz enerji kullanıyor. Tesla'nın Tau adasında faaliyete geçirdiği bu çevre dostu projenin farklı adalarda da kullanılması bekleniyor. Elon Musk'ın yenilenebilir enerji ile birlikte "daha temiz bir dünya" hayali bir nevi bu adalardan geçiyor diyebiliriz. SolarCity'nin proje ile ilgili Youtube kanalına attığı aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.