Norton'u Bünyesinde Bulunduran Symantec LifeLock'u Satın Aldı

Yazılım dünyasının önde gelen şirketlerinden Symantec, bir güvenlik yazılımı şirketi olan LifeLock'un satın alındığını duyurdu. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Norton'u Bünyesinde Bulunduran Symantec LifeLock'u Satın Aldı

Norton antivirüs yazılımı ile tanınan önde gelen güvenlik çözümleri şirketlerinden Symantec, bir diğer güvenlik şirketi LifeLock'un satın alındığını resmi olarak açıkladı. Gerçekleşen anlaşmanın 2,3 milyar dolarla tamamlandığı duyuruldu. Böylelikle LifeLock, bir Symantec şirketi halini alırken operasyonel şeması ya da yönetim kadrosunda değişiklik olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

4,4 milyon kullanıcıya sahip

Güvenlik çözümleri şirketi LifeLock, dünya genelinde 4,4 milyon kullanıcıya sahip ve geliri de 600 milyon doların üzerinde. Satın alımın Norton'un mobil taraftaki gücüne güç katması bekleniyor.

Michael-Brown

Bu yönde bir hamle bekleniyordu

Symantec CEO'su masaüstü güvenlik yazılımları alanında 'işlerin iyi gitmediğini' ifade etmişti. bu noktada gerçekleşen satın alımın şirketin gelirlerini ve kullanıcı tabanını geliştirmek için doğru bir adım olabileceği belirtiliyor.

Hareketli bir yıl oldu

Öte yandan ilginç bir detay olarak Symantec, sadece birkaç ay önce iki büyük hamle daha yapmıştı. Blue Coat adlı bir diğer yazılım şirketinin 4,65 milyar dolar karşılığında bünyesine katıp, kısa bir süre sonra da veri depolama işinden çıkmış, söz konusu birimi 8 milyar dolara satmıştı. 2016 ikinci yarısının teknoloji şirketi adına bir hayli hareketli geçtiğine şüphe yok. Öne çıkan yazılım haberleri, TeknolojiTuru.com'da yer almaya devam edecek. Takipte kalın...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.