Paylaşımlı Çalışma Alanları Trendi Yükseliyor

Günümüzün yükselen trendi paylaşımlı çalışma alanları ile ilgili ilgi çekici veriler yayınlandı. İşte konuya dair detaylar...

Yayınlanma:
Paylaşımlı Çalışma Alanları Trendi Yükseliyor

Startup’ların yoğun ilgi gösterdiği paylaşımlı çalışma alanlarının Türkiye’deki büyümesi dikkate değer ölçülerde. Dünya genelinde hızla büyüyen trendin geleceğine dair öngörüler de son derece olumlu. Ülkemizde 15 bini aşkın üyeye sahip olduğu kaydedilen ve Co-working olarak da tanımlanan paylaşımlı çalışma alanlarında en fazla talep edilen hizmetin CRM yani Müşteri İlişkileri Yönetimi biriminde olduğu kaydediliyor.

Startup’lar CRM uzmanı çalıştırmak durumunda kalmadan paylaşımlı çalışma alanlarındaki CRM hizmetlerinden çok daha düşük maliyetle yararlanabiliyorlar. Bir araştırmanın sonuçlarına göre bu çalışma alanı tercihindeki kimseler bir yıl içinde toplamda 2,5 ton kahve tüketiyorlar. Ayrıca ortak çalışma alanlarında ortalama geçirilen süre de 5,5 saat. Standart ofislerdeki 9 saati bulan çalışma süreleri ile kıyaslandığında dikkat çekici bir veri. Ek olarak verimliliğe dair önemli bir gösterge.

cowork-cairo

Rakamlar dikkat çekici

Öte yandan sektörde yer alan bir şirketin 150 toplantı odasında 2016 ilk 9 ayına kadar geçen sürede 5 bin 384 toplantı gerçektirildiği, katılımcı sayısının 71 bin 469 olduğu ifade ediliyor. Paylaşımlı çalışma alanları, gerek merkezi konumlarda yapılanma eğilimleri, gerekse alt yapı gibi alanlarda hazır servisler sunmaları ile birlikte yoğun talep görmeye devam ediyor. İş dünyasına dair gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.