TP-Link Archer VR2600 İncelemesi

TP-Link’in ev ve ofisler için ideal alternatifler arasındaki VDSL/ADSL modem router’ı Archer VR2600’ü tüm yönleri ile inceledik.

Yayınlanma:
TP-Link Archer VR2600 İncelemesi

TP-Link, Türkiye’de bilinirliği en yüksek ağ teknolojileri şirketlerinden biri. 2016 yılı itibarıyla akıllı telefon modelleriyle de adından söz ettiren popüler markanın daha çok ev ve küçük işletmeler için geliştirilen modem router’ı Archer VR260 inceleme konuğumuzdu. Aygıta yakından bakıyoruz…

TP-Link Archer VR2600 Tasarım

Archer VR2600, tepe modeller arasında, iddialı bir tasarım ve malzeme kalitesine sahip olmasının arkasında yatan temel faktör de bu. Piano black kaplamasıyla parlak ve son derece şık görünüyor. Klasik modem yapısının bir tür modernize edilmiş formu adeta. Endüstriyel tasarım anlamında bazı ince dokunuşların da ihmal edilmediği görülüyor. Örneğin üst kısmında ön taraftaki parlak yüzeyin yanı sıra delikli kısımları, hem iç kısmın hava sirkülasyonuna etki ederken, hem de görünüme üçüncü boyut algısı kazandırıyor.

Köşelerdeki hafif kavisler ve dört adet nispeten kompakt boyutlardaki anteni de diğer öne çıkan tasarım detaylarından. Genel itibarıyla geniş bir tasarıma sahip, ancak ortalama ağırlıkta ve ince. Arabirimler yönünden zengin bir model; 1 adet RJ45 WAN Port, 4 adet RJ45 LAN Port, 1 adet RJ11 ve 2 adet USB 3.0 portuna sahip. WPS, LED, Wireless aç/kapa buttonları(2.4GHz ve 5GHz) ile bir de ürünü açıp kapamaya yarayan butonla geliyor. Kutu içeriğinde VR2600 ile birlikte harici splitter, RJ11 DSL, RJ45 Ethernet kablosu, kompakt boyutlarda ama görünüm olarak eleştiriye açık bir güç adaptörü ile hızlı kurulum kılavuzu çıkıyor. Adaptörü biraz daha zarif olabilirdi.

tp-link-archer-vr2600-1733-mbps-kablosuz-dual-band-gigabit-modem-route_209530

Teknik özellikler ve kullanım

Öncelikle TP-Link’in tüm modellerinde olduğu gibi pratik bir kurulum söz konusu. Basit adımlarla bağlantıyı sağlıyor, ardından ister WiFi, ister Ethernet üzerinden internet keyfini yaşamaya başlıyorsunuz. Kurulum süresi, ilk kez bir TP-Link ürünü ile tanışıyorsanız yaklaşık 5-10 dakika sürebilir, son derece pratik ve kullanım kılavuzu da oldukça anlaşılır.

Eğer karışık gelir de kurulumu gerçekleştiremezseniz destek hattı üzerinden yardım alabilirsiniz. Çift bant destekli aygıt dört değiştirilebilir güçlü anten, dört gigabit port ve iki bantta 800 Mbps ile 1733 Mbps teorik hızlar sunuyor. Çift çekirdekli ve 1.4 GHz saat hızında çalışabilen işlemcisiyle performanslı bir model olan TP-Link Archer VR2600, MU-MIMO teknolojisi sayesinde aynı anda 10 civarı cihazın optimum şekilde internet bağlantısını sağlayabiliyor. Ürün, son derece yüksek verimlilik sergiliyor, çift çekirdekli işlemcinin farkı yoğun şekilde hissediliyor.

5GHz bantta son derece verimli olan modem, 2.4 GHz bantta ise biraz daha iyi olabilirdi. 3.1 dBi değerindeki antenleri ile iddialı bir modem router görünümü sergilemesine ek olarak kapsama alanı da segment ortalamasının oldukça üzerinde. Kablosuz radyo etkinleştirme/devre dışı bırakma, WDS köprü, WMM gibi özellikleriyle dikkat çeken modem router’ın güvenlik özellikleri de gayet iyi. Hoş bir ekstra olarak 3G-4G dongle takarak mobil internetinizi de daha geniş kapsamda paylaşabiliyorsunuz. Ancak SIM girişi bulunmuyor, tekrar altını çiziyoruz dongle kullanmalısınız.

Ek olarak bir de Android-iOS uygulaması bulunuyor; Tether adlı uygulama, ebeveyn kontrolleri ve erişim izinlerinin yönetimi de dahil olmak üzere bir dizi fonksiyonel özelliğin mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilmesine imkan tanıyor.

Genel itibarıyla kullanışlı ve performanslı bir ürün. Sadece klasik ev ve ofis için değil, online oyun ya da 4K streaming gibi çok daha verimli/stabil bağlantının gerektiği kullanım senaryoları için de ideal. Kendi segmenti açısından en iyiler arasında.

Artılar: Pratik kurulum Tasarım MU-MIMO desteği 5 GHz performansı Mobil uygulaması Güvenlik Fiyat

Eksiler: Biraz büyük.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.