Yeni MacBook Pro Hakkında Her Şey!

Yıllar yıllar sonra, sonunda yeni Macbook Pro huzurlarınızda! İşte sizler için derlediğimiz detaylar ve Türkiye fiyatları!

Yayınlanma:
Yeni MacBook Pro Hakkında Her Şey!

27 Ekim, çok büyük bir gün olarak geçti tarihe. Uzun zaman sonra tamamen yenilenen ilk MacBook Pro tasarımı, karşımızda! Diğer modellerde olduğu gibi, Yeni MacBook Pro yine aliminyum bir yapıya sahip. Lakin, hem 15 hem de 13 inçlik modelleri, artık hem daha ince hem daha hafif. gtugu5ognkfbaupshl5y Touch Bar Ne yalan söyleyeyim, en merak ettiğim konulardan biriydi. Daha önce de Yeni MacBook Pro ile ilgili tahminleri yazmıştık. Orada da bahsettiğim konuların başında geliyordu sanırım Touch Bar. Fonksiyonlar tuşu yerine, artık dokunmatik OLED bir bar geliyor, MacBook Pro’larımıza. Üstelik Retina görüntü kalitesi var, fonksiyonların komutlandırıldığı Touch Bar’ın. Fonksiyonların yerine gelmiş olsa da, tabi ki çok daha fazlasını yapabiliyoruz, Yeni MacBook Pro’larla gelen Touch Bar’lar ile. Öyle ki, hangi uygulamayı kullanıyorsan, ona göre kendini anlık uyarlıyor olacak, hızlı komutlar verebilmek için. Yani, eğer web tarayıcı uygulamasındaysanız, Touch Bar üzerinde favori siteleri görürsünüz. rxfggzetueaoztlllbtj Fotoğraflarla mı uğraşıyorsunuz. Touch Bar, yine size yardımcı oluyor. Fotoğraflarınızı döndürebilir, büyültüp-küçültebilir ve hızlı düzenleme yapabilirsiniz. Ekran görüntüsü mü almak istiyorsunuz? Ya da ‘terminal’ için tek dokunuşla erişebileceğiniz bir tuş mu oluşturmak istiyorsunuz? O halde Touch Bar yetişiyor imdadımıza.

Parmak İzi – Touch ID Evet, ben de sizler gibi dedim: sonunda geldi! Parmak izi okuyucusu artık olmazsa olmaz bir özellik, elektronik cihazlarımız için. Diyelim ki 3 farklı kullanıcı var, MacBook’unuz içinde. Hangi parmak izini okutursanız, o hesaba giriş yapıyorsunuz. Sensör, tam da ‘açma’ düğmesinin üzerinde. Aynı, iPhone’lardaki sistem yani. xsrgackicl7ngxfojpto Apple Pay Online ödemelerimiz artık yavaş yavaş elimizde kredi kartımızı almadan yapıyor hale gelecek. Apple Pay’e tanımladığımız kartımıza göre, parmak izimizle internette Apple Pay destekleyen platformlardan alışveriş yapmak mümkün olacak. Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nden esecek bu rüzgar, sonrasında Avrupa’da görülmesi bekleniyor. Diğer yandan, iPhone için tasarlanna Apple Pay sistemi, Amerika’da oldukça popüler olmasına rağmen henüz Avrupa’da o seviyelere yaklaşamadı dahi. Bu sebeple, MacBook Pro için de Apple Pay özelliğini ABD dışında kullanabilmek için biraz zaman geçmesi gerektiğini düşünüyor, öyle tahmin ediyoruz.

Daha Parlak Ekran! 15 inçlik yeni Macbook Pro'nun ekranı, daha önceki modellere göre %67 daha fazla parlaklık ve kontrast sunuyor. Diğer yandan aynı zamanda %25 de daha fazla renk sunarak daha doğal bir görüntü almamızı da sağlıyor.

15 inçlik model için Intel Core işlemcisi (Skylake) ve yeni AMD Polaris ekran kartı kullanılırken, 13 inçlik model için Intel’in dahili ekran kartı bulunuyor. Bellek (RAM) ise 13 inçlik modellerde 8GB, 15 inçlik modellerde 16GB olarak belirlenmiş, başlangıç modeller için. j5pg8nlnmgdgfy1srv9w USB-C Evet, sıkça bahsettiğimiz bir konu idi. Apple, artık USB-C’leri gündemde tutmak istiyor. Yakında bu girişler her bir harici eklentiler için şart olacak. Ultra yüksek bant genişliğinin olanaklarını USB-C endüstrisi standardının çok yönlülüğü ile bir araya getiren Thunderbolt 3, son derece hızlı bir evrensel bağlantı noktası. Şarj, video ve veri aktarımı çıkışını tek bir konnektör üzerinde buluşturan Thunderbolt 3, 40 Gbps’ye kadar bant genişliği sunuyor. Bu, Thunderbolt 2’nin iki katı bant genişliği demek. Üstelik Touch Bar özelliğine sahip 13 inç ve 15 inç modellerde, ikisi sağda ikisi solda olmak üzere dört adet bağlantı noktası bulunuyor. Yani bilgisayarınız her açıdan çok işlevsel. Ayrıca, mevcut aygıtlarınız da kablo veya adaptör aracılığıyla kolayca bağlanabiliyor. Ve Thunderbolt 3, çift yönlü kullanılabildiği için konnektörü hangi yönde takarsanız takın her zaman doğru şekilde takmış oluyorsunuz. macbookpro_yeni_13_15 Trackpad Evet, şuan kullanmakta olduğum MacBook Pro’da dahi en sevdiğim özelliklerden biri. Şimdi ise, TrackPad, eskisinden çok daha büyük ve daha kullanışlı.

Batarya Peki, pil süresi? Hem 13 hem de 15 inç modeller için batarya süresi 10 saate kadar çıkıyor, her dolum sonrasında.

Peki, fiyatlar? Türkiye fiyatları ‘woow!’ dedirten cinsten. Öncelikle ABD fiyatlarına bakalım. Evet, MacBook Pro’nun 15 inçlik modeli, 2,399 Amerikan Doları ve 13 inçlik modeli ise 1,799 Amerikan Doları etiketiyle satışa çıkıyor. MacBook Pro 2016 Türkiye fiyatları ise 5,999 TL ile 11,099 TL arasında değişiyor. Özetle… Daha hızlı… Daha ince… Daha ergonomik… Daha zarif… Bir süredir beklediğimiz MacBook Pro, sonunda karşımızda. Biz de sizler için bildiğimiz-öğrendiğimiz kadarıyla yazıp-çizmeye çalıştık. Yurt dışı satışları daha önce başlarsa, sizler için incelemeler yapmaya da çalışacağız. Okuma Tavsiyesi: 21.5 inç 4K ekranlı iMac incelemesi

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.