HoloLens Oyunu Ghost Invasion ile Hayalet Avcısı Olun

Microsoft’un artırılmış gerçeklik alanındaki aygıtı HoloLens için geliştirilen Ghost Invasion, heyecan dolu bir ‘gelecek nesil’ oyun deneyimi vaat ediyor…

Yayınlanma:
HoloLens Oyunu Ghost Invasion ile Hayalet Avcısı Olun

Microsoft’un HoloLens adlı artırılmış gerçeklik (AR) aygıtı, şu an için sadece geliştiriciler için edinilebilir durumda. Son kullanıcıyla birkaç yıl sonra buluşması bekleniyor. Platform uyumlu bazı yazılım ve oyunlar da gelmeye devam ediyor. İşte bunlardan biri Ghost Invasion.

Microsoft Store üzerinden satışa sunulan HoloLens oyunu, çevrenizde gördüğünüz gerçek dünya üzerine dijital görüntülerin getirilmesini ve etkileşimde bulunulmasını sağlayan artırılmış gerçeklik teknolojisine dair ilk denemelerden biri. Ayrıca Windows Holographic platformundaki ilk 100 uygulama arasında ve HoloLens’in benzersiz özelliklerinden çoğundan yararlanıyor. Yapımın senaryosu ise bir hayli eğlenceli. Sizden, çevrenizde (bir örnek olarak gerçekten oturma odanızda) görünen hayaletleri (AR öğeleri olarak) silahınızla yakalamaya çalışmanız bekleniyor. Oyun mekaniği ilgi çekici görünüyor.

Gerçek dünya ile dijital objeleri bir araya getiren oyunda odalar 3 boyutlu olarak mekansal haritalama işlemi görüyor; aslında bu teknoloji yeni değil. Ancak kullanıcı deneyimi ve yine kitlelerin artırılmış gerçekliğe aşinalık kazanması adına önemli bir yazılım anlamı taşıyor.

Microsoft, HoloLens’in -geliştirici sürümü- adlı versiyonunu 3 bin Amerikan Doları fiyat etiketi üzerinden satışa sunmuş durumda. Dolayısıyla biri Ghost Invasion adlı oyun, büyük bir pazara giriş hamlesi değil, daha çok ‘geleceğe yatırım’ maiyetinde. Yakın gelecekte sadece iş, vb. alanlarda geliştirilen uygulamaların değil, oyunların da artırılmış gerçeklik alanında talep görmesi bekleniyor. Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.