Apple'dan Yapay Zeka Hamlesi

Apple başta Siri olmak üzere tüm yapay zeka araştırmalarına katkı sağlaması amacıyla Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü Russ Salakhutdinov'u işe aldı.

Yayınlanma:
Apple'dan Yapay Zeka Hamlesi

Son zamanlarda yapay zeka konusunda rakiplerinden geri kalmakla eleştirilen Apple, Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü, yapay zeka konusunda uzman Russ Salakhutdinov'u işe aldı. Salakhutdinov, Apple'da yapay zeka geliştirme takımının başına geçecek. Twitter'dan Apple'a katıldığını duyuran profesör birlikte çalışmak üzere yeni araştırmacıların da işe alınacağını söyledi.

Apple'ın en bilindik yapay zekası Siri bir süredir rakiplerinden geri kalması nedeniyle eleştiriliyordu. Son olarak da The Verge editörü Walt Mossberg Siri için 'yetersiz ve kısıtlı' demişti. Mossberg'e göre Siri rakiplerine göre çok gerideydi ve Apple'ın bunun ilerde kendilerine problem olmasını istemiyorlarsa bir önce çözüm bulması gerekiyordu. Siri bugün Alexa, Cortana ve Google Assistant ile mücadele etmekte zorlanıyor.

siri_yapay_zeka

Bir süredir Apple'da bunun farkında olacak ki yapay zeka konusunda aşama kat etmek için Russ Salakhutdinov gibi birini bünyesine kattı. Salakhutdinov'un başta Siri olmak üzere Mac ve iPhone'lara yönelik araştırmalarıyla da firmaya katkı sağlaması bekleniyor. Kar amacı gütmeyen bir yapay zeka firmasında çalışan eski gazeteci Jack Clark, Salakhutdinov'un Apple için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyor.

Cupertino'lu şirketin bundan böyle yapay zeka konusunda gerçekleştireceği atılımlar sektörün gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır. Her ne kadar son zamanlarda eleştirilse de Apple yapay zekanın gelecekte çok önemli bir yeri olduğunun farkında. Apple gibi bir şirketin bu konuya özellikle eilmesi sadece firma yararına değil, tüm sektörün, tüm insanlığın yararına olacaktır.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.