FIFA 17 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Tüm futbolseverlerin severek oynadığı FIFA 17'de yeniliklerle dolu Ultimate Team hakkında tüm bilinmeyenleri ve detaylı yanıtları sizlerle paylaşacağız...

Yayınlanma:
FIFA 17 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Tüm futbol severlerin severek oynadığı FIFA 17'de yeniliklerle dolu Ultimate Team hakkında tüm bilinmeyenleri sizlerle paylaşacağız...

FIFA 18 Ultimate Team Hakkında Her Şey için buraya tıklayın.

Fifa 17 Ultimate Team ile ilgili neredeyse her internet sayfasında bir satır da olsa yazı görme şansınız var fakat aşağıda yazılanları size sadece gerçek bir Fifa Ultimate Team oyuncusu aktarabilir. Şanslısınız. FIFA 15 UT ve FIFA 16 UT yazılarının ardından işte karşınızda FIFA 17 Ultimate Team hakkındaki sorularınızın cevapları, detaylar, ipuçları.

Bu makale, FUT 17 hakkında daha önce görmediğiniz sayıda detay içerir. Aradığınız hemen hemen tüm her şeye karşılık gelecek açıklamalar birazdan karşınızda. Ayrıca sormak istedikleriniz olduğu taktirde bize en alttaki mail adresi üzerinden ya da yorum kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz. Konunun tam manasıyla uzmanı olabilmek adına daha önceki yıllarda yayınladığımız FIFA 16 UT yazımızı da incelemenizde fayda var.

fifa-17-fut

Bir FIFA 17 sahibi olmanız güçlü bir ihtimal. Bilindiği üzere bu oyun serisinin –neredeyse- bağımlılık yapıcı yönleri var, bunların başında Ultimate Team geliyor.

FIFA 17 Ultimate Team ya da FIFA 17 UT nedir?

Öncelikle Ultimate Team, oyunun tüm dünyadaki diğer oyuncularla rekabete olanak tanıyan ‘online’ sistemi. Aslında tercih edilen yöntem diğer oyuncularla oynamak, ancak Ultimate Team’de takım kurup yapay zekaya karşı da oynayabilmeniz mümkün. Her sene oyunun geliştiricisi Electronic Arts mühendislerinin üzerlerine yenilikler ekleyerek sunduğu Ultimate Team, büyük bir küresel rekabet faktörü, tüm dünyadan oyun severlerin birbirleriyle kozlarını paylaştıkları bir arena adeta.

Heyecan dolu ve oyunda başarı için gereken birçok faktör söz konusu. Eğer ‘başarı’ sizin için önemliyse iyi bir takım kurmalı, üstelik asla yetinmemelisiniz. Çünkü siz iyi bir takım kurmuş beklerken diğerleri boş durmayacak, sizinle karşılaşmalarında da bunun etkilerini gol olarak kalenize göndermeye çalışacaklar. Başta da belirttiğimiz gibi çok sayıda ipucu, dikkat edilmesi gereken detay var Ultimate Team’de…

FIFA 17 Ultimate Team, futbol çıkartmalarının dijital versiyonu neredeyse. Ama çok daha fazla sizi bağlı tutuyor, ondan kopmakta zorlanıyorsunuz. Nedeni sizi saatlerce ‘oyalayabilecek’ özellikler sunması. Coin toplamak için durmadan maç yapabiliyor, kadronuzu güçlendirip daha iyi hale gelmeye çalışıyor ve bunun için de yine kendinizi ‘maçlara’ kaptırıyorsunuz. Doğası gereği FUT böyle işliyor… Bu sene önemli yenilikler var. Bunlara yakından bakalım…

Yeni özellikler

select_a_challenge-md-2x

  • Yolculuk

Öncelikli olarak yolculuğun Fifa Ultimate Team ile ilgisi olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat var. Nasıl bir ilgisi olduğundan bahsedecek olursak herkesin bildiği üzere Yolculukta İsmi Alex Hunter olan siyahi bie genç ile yola başlıyoruz. Yolculukta kat ettiğiniz yol boyunca size ultimate team de kullanabileceğiniz paketler veriyor. Paketler çok etkili olmasada genç yeteneğimiz Alex Hunter la 40 a yakın maç yaptığınızda son görev olarak ise yarattığınız genç yeteneği Ultimate team takımınızda oynatmanız için max. 75 Rate’li bir siyah Alex Hunter kartına sahip oluyorsunuz. Bu kart ilerleyen dönemde çok işinize yaramasa da ilk başlangıçta çok işinize yarayabilir.

Oyun mekaniğinden biraz bahsedecek olursak; bu yıl oyun ağırlıklı pas üzerine kurulmuş diyebilirim. Yani bir oyuncuyu alıp 11 kişiyi çalımlayarak gol atmanız neredeyse imkansız denilecek kadar zor (5 yıldızlı skile sahip bir futbolcu ve hareketler konusunda profesyonel biriyseniz işler değişebilir). Oyun tamamen çok pas ve organizasyon üzerine kurulmuş tabiî ki de bir önceki yıla nazaran çok daha zorlaştırılmış.

  • FUT Champions

Bu uygulama bu yıl ki en iyi uygulama diyebilirim. Size online olarak pazartesiden perşembeye kadar her gün belirli turnuvalara giriş hakkı tanınıyor. Her turnuvaya 4 giriş hakkınız oluyor ve her gün turnuvaya giriş koşulları farklı oluyor. 1 gün giriş koşulu olmaksızın istediğiniz takımı kurarak girebiliyorsunuz fakat diğer günlerde gümüş takım max takım yıldızı 3 yıldız olacak vb. özellikli takımlar kurmanızı ve bunlarla katılmanız isteniyor. Turnuvaya katıldığınızda ise Son 16 dan başlıyorsunuz eleme sistemi ile maçlar yaparak devam edebilirseniz ve finali kazanma şansına sahip olursunız.

Hafta sonu finallerine katılım hakkı kazanıyorsunuz. Hafta sonu finallerinde her oyuncuya 40 maç yapma hakkı tanınıyor ve maksimum dan minimuma tüm oyuncular bir sonraki hafta ödülleri verilmek üzere ödüllendiriliyor. En yüksek düzeyde haftalık başarı, ünlü Hafta Sonu Ligi’ne otomatik katılma hakkı veriyor. Peki haftasonunda neler oluyor?

fifa-17-ultimate-team

Öncelikle bir geri sayımla karşı karşıyasınız, hafta sonu başladığı gibi dakikalar geçmeye başlıyor. Sizden beklenen ise kazanabildiğiniz kadar maç kazanmanız. Böylelikle daha büyük oyun içi ödüllere elde ediliyor. Bronz, Seçkin gibi sınıflarda mücadele ediliyor. Ve haftasonuna Aylık Liderlik Tablosu’na… Hafta sonu alınan olumlu bir sonuç sadece başlangıç.

Sizi Aylık Liderlik Tablosu kademelerinde yükseltecek olan, Hafta Sonu Ligi’nde istikrarlı bir şekilde iyi performans gösterip FUT’un en iyi oyun içi ödüllerinden bazılarına ancak böyle ulaşabilirsiniz. Yeterince iyi oynarsanız, sahaya prestijli özel yapım formalar ve özel FUT Champions oyuncu öğeleriyle çıkma ayrıcalığını yakalayabilirsiniz. Ödüller inanılmaz cezbedici diyebilirim. İlk 10 a 300 bin coins ve haftanın takımı oyuncularından oluşan paketler vs verilirken,10 galibiyet alan biri bile 40-50 bin coins ile ödüllendirilebiliyor.

FIFA 17 Ultimate Team 'in yeni özelliğinde amaç günlük turnuvaları kazanıp ödüller toplamak ve hafta sonu ligi adı verilen ‘en iyilerin’ yer alacağı etkinlikte yer almak. Xbox One, PlayStation 4 ve PC sürümlerinde sunuluyor. Çok iyi bir FIFA 17 Ultimate Team oyuncusuysanız, FUT Champions, sizin için gerçek dünyada organize edilen yarışmalara ve ödüllere açılan kapı olabilir. EA SPORTS FIFA 17 ULTIMATE TEAM CHAMPIONSHIP SERIES ve FIFA INTERACTIVE WORLD CUP’a katılacak isimler, Xbox One ve PlayStation 4'teki Bölgesel Aylık Liderlik Tabloları’ndan belirleniyor.

Sıralamada yükselip işleri daha farklı düzeye taşımanız, hatta ‘gerçek paralar’ kazanmanız mümkün.

Tüm EA SPORTS FIFA 17 oyuncuları katılabilir mi?

Kısmen, FIFA 17'deki oyun içi FUT Champions modu Xbox One, PLAYSTATION 4 ve PC'de internet bağlantısı ve EA hesabı ile mevcut. Hesap oluşturmak için 13 yaşından büyük olmalısınız. Bu platformlardaki FIFA 17 oyuncuları FUT Champions Club'a katılabilirler. Dünyadaki tüm FUT Champions Club üyeleri aylık oyun içi ödülleri kazanma şansına sahip. Ancak aylık çekilişlere yalnızca katılan ülkelerde ikamet eden oyuncular katılabilir.

  • Oyuncu kartları

Bu yıl EA Aports oyuna farklı renkte bir kart daha koymuş. Bildiğiniz üzere haftanın takımı oyuncuları siyah üzerine sarılı kartlar olarak çıkıyor. Fakat bu yıl tamamen siyah kartlar da çıkmış durumda. Bu kartların diğerinden farkı ne diye soracak olursanız hemen söyleyeyim. Bu kartlar futbolcunun özelliklerinin artabileceğini gösteriyor.

Peki bu özellikler nasıl artar? Bu özellikler oyuncunun daha yüksek rate de bir kartı çıktığında ya da oyuncu tekrar haftanın takımına seçilip daha yüksek özelliklerde bir kartının çıkması durumunda bu kart otomatik olarak o karta dönüşüyor. Örnek verecek olursak; 94 rate ye sahip bir siyah bir ronaldoya sahipsiniz.ocak ayında yılın oyuncuları açıklandı ve Ronaldo'nun 99 luk mavi kartı çıktı. İşte bu durumda sizin elinizdeki siyah kart Ronaldo da otomatik olarak 99 oluyor. Fakat siyah kartlar her oyuncu için çıkmıyor. Bilgilerinize...

fifa17-teams

  • Kadro Kurma Görevleri

Kadro kurma görevleri de bu yıl gelen yeniliklerden biri. Sürekli paket açan biriyseniz ve çöp adamlardan oluştuğunu düşündüğünüz bir sürü oyuncunuz varsa bunları çok iyi oyuncular, özel formalar ya da nadir oyuncu paketleri ile takas edebiliyorsunuz. Fakat aldığınız özel oyuncuları maalesef pazarda satamıyorsunuz. Kadro Kurma Görevleri’nda görevleri tamamlayıp, oyun içi ödüller kazanabilmek mümkün. Temel, Gelişmiş ve Lig Görevleri olmak üzere farklı ve çok dinamik senaryolardan seçim yapabileceksiniz. Kadro Kurma Görevleri’ni ilk kez seçtiğinizde, ilk görev grubunu nasıl tamamlayacağınızla ilgili bir eğitim alacaksınız.

Sonrasında Kadro Kurma Görevleri’ni oynamanın hep üç yolu olacak: Temel, Gelişmiş ve Ligler. Bu içeriklerin hepsi sezon boyunca sürekli güncellenecek. Görevleri gruplayarak daha büyük ödüller açabileceksiniz. Başlangıçta tamamlamak için uğraşacağınız çok sayıda Görev olacak ve bunlardan birini seçmeniz gerekecek. Gelin gelişmiş “İki Uyruk” Görevine yakından bakalım. Bu Görevi tamamlayabilmek için kimyası en az 60 olan ve yalnızca iki uyruktan oluşan bir ilk 11 kurmanız gerekir. FIFA 17 Çevrimiçi Turnuvaları bir Reimagining olan FUT Şampiyonlar adında yeni bir mod da içerir. Bir Günlük Nakavt turnuva kazanan siz fikstür önceden belirlenmiş sayıda gibi birçok maçları olabildiğince kazanmak için meydan Haftasonu Ligi'nde bir yer için nitelendirir. Bu, bir sonraki yarışma için yan oluşturmanıza yardımcı olabilir ödülleri, tetikler.

fifa-17-puyol

  • Kurun ve Takas Edin

Görevin şartlarını yerine getiren kadroyu, kulübünüzdeki öğeleri kullanarak ya da Transfer Pazarı’ndan transfer ederek kurun. FUT 17’deki her paket, spesifik görevleri tamamlamanıza ve ödülleri açmanıza yardımcı olur.

  • Görevi Tamamlayın

Şartları karşılayan bir takım kurduktan sonra, kadroyu gönderme ve karşılığında muhteşem ödülleri alma zamanı gelmiş demektir. Futbolcuları seçerken iyi düşünün; takımınızı gönderdikten sonra göreve dahil olan tüm oyuncu öğelerini kaybetmiş olacaksınız. Gruplar’da bir dizi görev yerine getirildiğinde ek grup ödülleri açılır.

  • Gruplar

Bazı görevler, Gruplar denilen daha büyük bir setin parçasıdır. Grubu bütünüyle tamamlamak size başka oyun içi ödüller kazandırır; yani bir görevden fazlasını tamamlamanın karşılığını alırsınız!

  • Çok Özel Ödüller

Görevleri ve Grupları tamamlayarak paketler, jetonlar ve yalnızca Kadro Kurma Görevleri’nden elde edebileceğiniz çok özel başka öğeler kazanabilirsiniz. FUT 17'de arkadaşlarınızla mücadele etmek için daha fazla seçeneğiniz var. Seri tarihinde ilk kez, rakibiniz kendi FUT kadrosunu indirerek yerel offline maçta kullanabilecek. FUT 17'de rakibinizle yan yanayken mücadele edebileceksiniz!

fifa17cover

  • Transferler ve Kimya

Oyuncular üç kategoriye ayrılıyor, bronz, gümüş ve altın. Bronzlar 64 ve altı puana sahip olanları; gümüşler 65-74 arası olanları kapsıyor. 75-100 arası ise altın şeklinde. Bazı online turnuvalara sadece altın ve gümüş oyunculardan oluşan kadrolara sahipseniz dahil olabiliyorsunuz. Aslında daha iyi kadrolara sahip olmanızı gerekli kılan sayısız şey var.

  • Kimya

Kimya, önceki senelerdekine benziyor. Kadronuzdaki oyuncuların yakın ülkelerden olması gibi faktörler kimyayı yüksek tutuyor. Ayrıca futbolcularınızı en iyi oldukları pozisyonlarda oynatmanız gerekiyor. Aksi halde takım kimyası düşüyor. Oyuncular arasındaki bağlantılar yeşil-kırmızı arasındaki renklerle ‘uyumlu olmayı’ temsil ediyor. İki oyuncu arasındaki hat yeşilse harika. Kırmızıysa uyumsuzluk var, başka bir formasyon deneyin ya da oyuncunuzu değiştirin.Ama şu da bir gerçek ki hayatları boyunca kimyası 100 olan bir takım görmemiş sayısız FIFA oyuncusu var.

FIFA 17 UT'de kondisyon FIFA 16'dakiyle aynı. FIFA 17 UT'de momentum da yine büyük dert. Ansızın takımınız moralsiz umutsuz vaka haline dönüşebilir. Fitness kartları önemli, bolca edinmek gerekiyor. FUT Draft FIFA 17 Ultimate Team Draft özelliğinde söylenebilecek en iyi söz tam bir kumar... Giriş için vermiş olduğunuz ücreti geri alıp alamayacağınız ya da gelen paketlerden harika bir oyuncu çıkabilmesi tamamen şansınıza kalmış durumda.. Yılın ve haftanın takımındaki oyuncular draft paketlerinde yer almaz.

290920161906098997898_2

  • Oyuncu alıp satmak

FUT Coins kullanarak oyuncu satın alabilir ya da belli coin karşılığında satış gerçekleştirebilirsiniz. FIFA 17 jeton kazanmak, FIFA 17 coins transferi de oldukça kolay. Şunu unutmayın gerçek paralarla coins satın almanız demek, illa çok iyi oyunculara kavuşacaksınız anlamına gelmiyor. Hatta bu alanda şikayet eden sayısız FIFA oyuncusunun olduğunu da belirtmekte fayda görüyoruz. Bu nedenle gerçekten para harcamadan önce iki kez düşünmeniz gerekli. Bunun yanında EA oyuncu fiyatlarının satışına da karışmış durumda.

Oyuncular ve diğer tüm satılabilir ürünler için taban ve tavan fiyat belirlemişler, böylelikle EA internet üzerinden coins satışını ve oyuncuların birbirleri arasında coins transferi yapmasını büyük oranda engellemeyi hedefliyor.Fakat uzun süredir Fifa UT oynayan biri olarak size pazarda yapılacak bazı akıllı hamleleri önerebiliriz...

Örnek verecek olursak; EA’ın Yılbaşı dönemlerinde çıkardığı yüksek şanslı paketleri almak isteyen biz oyuncular pazarı inanılmaz etkiliyor ve fiyatlar otomatik olarak yarı yarıya düşüyor. Bu gibi dönemlerde oyuncu almaya ağırlık verin. Bir diğer fiyatları etkileyen faktör de yılın takımındaki oyuncuların UT ‘e eklenmesiyle oluyor. Bu dönemlerde fiyatlar düşmeden elinizdeki oyuncuları çıkartıp fiyatlar düştüğünde yarı fiyatına tekrar aynı takımı kurabilirsiniz. Oyuncu fiyatları 'haftanın kadrosu' ve bazı özel dönemlerde dikkatle ele alınması gereken bir hal alıyor.

fifa-17-ut-training

FIFA 17 UT’de kondisyon yükseltmek

FIFA 17 Ultimate Team de kondiston yükseltmenin iki yolu var, ya kondisyon kartları satın almalısınız ya da oyuncunuzu yedeğe çekerek dinlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • Haftanın Takımı

Ekranda Haftanın 11’i hatta haftanın 18’inin seçildiği bir ‘Haftanın Takımı’ kısmı da ana ekrana görülüyor.

  • FIFA 17 UT Logo Değiştirme

FIFA 17 UT Logo değiştirme işlemi, oyuncuların en fazla merak ettiği konuların başında geliyor. Bu özellik için yapılacak işlem ise son derece kolay. Kulüp> Arama> Kulüp Öğeler> Rozetler yolunu izleyerek size sunulan logolardan birini değiştirebilirsiniz. PS4 için kareye, Xbox için de X’e basarak seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

FIFA 18 Ultimate Team

hakkında her şey makalesi için hazır mısınız? Her yıl 500 bin kişinin ziyaret ettiği UT yazılarımızın en günceli, en dopdolusu, yine usta oyuncuların klavyesiyle çok kısa süre sonra sizlerle... BONUS! İşte FIFA 17'deki efsanevi legends'lar:

fifa-17-legends

Yazar: Tahir Ustabaşıoğlu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız19
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.