Oyun Zevkini Katlayan Teknolojik Ürünler

Oyun keyfinin ateşleyicisi notebook, monitör, mouse ve diğer teknolojik cihazları bir araya getirdik. İlginç ipuçları da var...

Yayınlanma:
Oyun Zevkini Katlayan Teknolojik Ürünler

Kimileri için bilgisayarda oyun oynamak “vazgeçilmez bir tutku” anlamına gelirken oyun için tasarlanmış bilgisayar, monitör, projeksiyon aletleri, klavye ve mause gibi teknolojik ürünler, doğru seçimler yapıldığı zaman bu tutkunun zirveye çıkması adına mükemmel sonuçlar veriyor. Günümüz teknolojisi bilgisayarda oyun oynayan kişiyi koltuğundan alıp oyunun içine sokabilecek gerçekçilikte. Bu konumuzda oyun teknolojilerinin günümüzde geldiği noktayı, oyuncuya ne tür konforlar sağladığını inceleyeceğiz. Oyuncular için geliştirilmiş son teknoloji ürünlerini mercek altına aldığımız dosyada ayrıca oyun tutkunlarının ilgisini çekecek püflere de yer vereceğiz.

acer-1

Acer Predator 17

Bir oyuncu dizüstü bilgisayarında çok önemli bazı anahtarlar var. Onlar olmazsa oyunlar sanki ulaşılması zor aralıkların gerisindedir; her şey kaos ve gürültüyle, yoğun sıcaklıkla (genellik diz kısmında ya da bir masada) karşı karşıyadır. Fan sesi, her ayrıntının kritik önem taşıdığı oyunların düşmanıdır örneğin. Üstelik görüntü ve sesin de verimliliğinizi negatif yönde etkileyemeyecek özellikte olmasında fayda yadsınamazdır.

İşte Acer’ın Predator serisinin 17 inç ekranlı modelinde her şey oyuncunun yanında! Bu model, tamamen metal ve ince profilli soğutma sistemi; dev soğutma kanalları ile adet yaz sıcaklarındaki buzlu limonata. Üstelik muazzam bir tasarım argümanına sahip, ilginç açılarla donatılmış köşeleri ve özelleştirilebilir renkler ile baçtan çıkarıcı. Teknolojisi ise 4K’ya kadar çözünürlüklü ekran, NVIDIA GTX 980M grafikler, 6. Nesil Intel Core i7 işlemciler, çok sayıda arabirim, yüksek ses performansı ve Windows 10 temelinde. Oyuncular için tek kelimeyle muazzam bir alternatif.

razer-nastromo

Razer Nostromo PC Gaming Keypad

FPS, MMORPG, ya da RTS oyunlarıyla geçen oyun saatleri için özenle tasarlanmış bir ekipman Razer Nostromo PC Gaming Keypad. Yüksek segmentli oyun tuş takımı, ileri seviyede konfor sağlarken sezgisel oyun kontrolü için geliştirilen ergonomik kenar kontrolleri de sizi RPG ve FPS’lerin hayati değer taşıyan her salisesinin içinde tutmayı başarıyor. Sınırsız makro uzunluğu, fonksiyonel Razer ayarlar yazılımı ve sadece 250 gramlık hafifliği de dikkat çeken diğer detayları.

Ek olarak kaydırma tekerleğinin de arka aydınlatmalı olduğunu belirtelim. Tam programlanabilir özellikli ve arka aydınlatmalı 16 adet tuşu, tuş takımıyla entegre olan yumuşak dokulu başparmak pedi ve 20 farklı oyun profili ile birlikte harikulade bir seçim. Elbette bin 500 TL’ye yaklaşan fiyatıyla da iddialı… Fiyatı: 1.495 TL.

vx2401

ViewSonic XG2401

ViewSonic yeni nesil 24 inç oyuncu monitörü XG2401, her profesyonel oyuncunun olmazsa olmazı olan 1ms tepki süresi ve 144hz yenilenme oranı ile birlikte geliyor. Kişiselleştirmeye yönelik ayarlanabilir yükseklik ve sağa/sola dönebilme gibi ergonomik özellikleri ile daha konforlu bir oyun deneyimi sunuyor. Ek olarak, oyunlarda monitör ile fare arasındaki gecikme süresini minimuma indiren düşük input lag değeri ve oyun esnasında yırtılmaları engelleyen Free Sync özelliği sayesinde rakiplerinizden bir adım daha önde olmanızı sağlıyor. Gözlerinizi koruyan teknolojileri ile oyunda her zamankinden biraz daha fazla zaman geçirmenize de yardımcı oluyor. KDV dahil fiyat: 1.269TL

vx2757-mhd_right_gaming-02

ViewSonic VX57-MHD Serisi

VX57-MHD serisi 22”, 24” ve 27” farklı boyut seçenekleri ile ister PC ister konsolda oyun oynamak isteyenler için tasarlandı. 1ms tepki süresi ve 75Hz yenilenme oranı ile fiyat performans yeni monitörü olarak kendini gösteriyor. Monitör ile fare arasındaki gecikme süresini minimumda tutan VX57-MHD serisi, konsolda ve PC ‘de oyun oynamayı sevenlerin oyun deneyiminizi geliştirmeye odaklanmıştır.

Monitör ile ekran kartı arasındaki senkronizasyon sorununu önleyerek oyunda yırtılmaların önüne geçen Free Sync teknolojisi ile daha akıcı ve keyifli oynamanızı sağlamanın yanında oyun modu ve siyah stabilizasyonu ile de farklı seçenekler arasında kolayca geçiş yapmanıza da olanak sağlıyor. KDV dahil fiyatları: VX2257-MHD: 569TL, VX2457-MHD: 669TL ve VX2775-MHD: 969TL

nightblade_x2_02

MSI PC NIGHTBLADE X2

MSI’ın Nightblade Gaming PC'leri özellikle oyun tutkunları düşünülerek tasarlandı. Nightblade X2 platformu, Military Class 4 bileşenleri ile oyun tutkunlarına sistemlerindeki değerli boş alandan taviz vermeden hayallerindeki yüksek performanslı sistemi kurma olanağı tanıyor. Intel Skylake yongaseti ile güçlendirilen ve GeForce® GTX 1080 ekran kartı ile MSI Nightblade serisi, boyut ve ağırlık gibi sınırlandırmalar olmadan oyun için gereken gücü kasanızın içine taşıyor. Ufak boyutlarıyla bu kasayı LAN partilere rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Mystic Light özelliği ile kasanın led ışıklarına istediğiniz rengi verebiliyor, sisteminizi değişen renklerle farklılaştırabiliyorsunuz.

msi_nb_gt80_photo09

MSI NB GT80S 6QF(TITAN SLI)

MSI GT80S TITAN sadece çift en yeni Nvidia mobil ekran kartıyla mükemmel bir grafik performansı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Cherry Brown anahtarlı mekanik klavyesi ile profesyonel oyuncular için biçilmiş kaftan. En yeni Intel Skylake işlemci ve DDR 4 hafızalarla güçlendirilmiş MSI GT80S Titan, RAID konfigürasyonundaki iki adet NVMe SSD'si ile normal bir SSD'nin 6-7 katı (3300 MB) okuma yazma sunuyor. Mükemmel kasası, güçlü bileşenleri ve rakipsiz soğutması ile oyuncu notebookundaki performans arayışında son noktayı koyan MSI GT80S Titan SLI tartışmasız olarak şimdiye kadar bir notebookta sunulan en iyi oyun deneyimini sağlıyor.

logitech

Logitech G933 Artemis Spectrum

İster kablolu, ister kablosuz şekilde kullanılabilen 7.1 surround sesli oyun kulaklığı Logitech G933 Artemis Spectrum, türünün ateşleyici örneklerinden. Çarpıcı görünümü ile oyunlardaki sürükleyiciliği tetikleyen kulaklık, derin ve zengin basların yanı sıra oyun içinde gezinen düşmanların tespiti için en ince ayrıntısına kadar, yani ‘çıtırtıları’ dahi duymanızı sağlıyor.

PS4’ten PC’ye mobil cihazlardan ev sinema sistemlerine üm platformlarında kullanılabilen modelin öne çıkan bir diğer özelliği de özelleştirilebilmesi; renk ve efektlerle programlanabiliyor, bu sayede oyun; özellikle loş ortamlarda daha da heyecan verici bir hal alıyor. Kristal netliğinde iletişim için geliştirilen mikrofonunun katlanabilir yapısı da altı çizilmesi gerekenler arasında. G933 Artemis Spectrum Kablosuz Oyun Kulaklığı, kablosuz veya kablolu oynama seçeneğiyle de iddialı.

Gecikmesiz 2,4 GHz kablosuz hızıyla aydınlatma kapalıyken tek şarjla 12 saate, varsayılan aydınlatmayla 8 saate kadar oyun imkanı sunulyuor. Alternatif olarak kulaklığın üzerindeki 3,5 mm analog girişle pil gücünü kullanmadan kablolu olarak oynama özgürlüğüne sahipsiniz. Ve hazır olun, bu kulaklıkla kontrolü de elinize alabilirsiniz! Logitech Gaming Software’i kullanarak sorunsuz oyun ve ortam deneyimi için üç programlanabilir G tuşuna özel komutlar atanabiliyor. Ses profillerinizi denetlemek, sonraki şarkıya geçmek, bas konuş iletişimini etkinleştirmek, anlık oyun içi komut birleşimlerini tetiklemek ve çok daha fazlası için özel denetimler belirlemek mümkün. Fiyat: 850 TL

benq-1

BenQ XL2430T

Oyun monitörü denildiğinde akla gelen ilk markalardan BenQ’nun oyuncular için geliştirilen 24 inçlik modeli, görür görmez sizi Steam hesabınıza ya da masaüstünüzdeki oyun sekmelerinden birine sürükler türde. Modelin tasarımında agresiflik, teknik özelliklerinde de ‘performans’ vurgusu öne çıkıyor.

Full HD çözünürlükte görüntü sunan BenQ XL2430T ayrıca, 1 saniyelik tepki süresi ve 1000:1 kontrast oranı ile iddialı. 0, 276 x 0,276 nokta aralığı, 370,0 parlaklık, 170/160 görüş açısı özelliklerinin yanı sıra 16,7 milyon renkli LED ekranında oyun modu esnasında renklerin canlılığı ve netliği de çarpıcı. Ayarlanabilir ekran boyu ve açıları ise en iyi görüş yapısının sağlanması için ileri seviyede fonksiyonalite vaat ediyor. Yüksek profilli bu monitör, oyuncular için ideal alternatifler arasında. Fiyat: 1.500 TL

asus

ASUS ROG G752

6. nesil Intel Core i7 (Skylake) işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 980M ekran kartı ile oyun dünyasında dengeleri değiştiren ASUS’un dizüstü oyun canavarı ROG G752 Haziran ayının başında Türkiye’de satışa sunulmuştu. Titanyum rengiyle göz alan tasarımı ve 30 tuşa aynı anda basılmasına imkân veren arkadan aydınlatmalı anti-ghosting oyuncu klavyesi ile öne çıkan ürün, ROG serisine özel mobil 3D Vapor Chamber (buhar haznesi) soğutma sistemi ile fark yaratıyor.

Modelin öne çıkan özellikleri: Windows 10 17.3 inç FHD IPS ekran (1920 x 1080) Ekranda NVIDIA G-SYNC teknolojisi 6. nesil Intel Core i7 işlemci & NVIDIA GTX 980M ekran kartı 32 GB DDR4 RAM ve 256GB SSD + 1TB HDD 64 GB RAM kapasitesi Intel Thunderbolt 3 teknolojisi 3D Vapor Cooling Blu-Ray sürücüsü Fiyat: 9.999 TL

kulaklik

100 TL üzeri kulaklık!

Türkiye’de oyuncu kulaklıkları konusunda geniş bir seçenek yelpazesi söz konusu. Logitech, Razer gibi markaların modellerini gerek teknoloji rafları, gerekse online platformlarda görebilmek mümkün. Öte yandan düşük profilli ve ‘ucuz’ olarak nitelendirilen çok sayıda model de var. Oyunculara tavsiyemiz bu noktada özellikle 100 TL altına inmemeleri ve daha önce hiç duymadıkları kulaklıklara yönelmemeleri.

notebook_sogutucu

Notebook soğutucusu gerekli mi?

Yeni olmayan oyuncu dizüstü bilgisayarlarında ısınma sorunları olabilir ya da bir süre sonra başgösterebilir. Bu durumda artan sıcaklık nedeniyle gerek konforsuzluk (ısı yayılacağı için oyun oynanan ortamda da rahatsız edici durumlar ortaya çıkacaktır) ve daha da kötüsü aşırı ısınma nedeniyle cihazın kendi kendine kapanması durumları ile karşılaşılabilir. En ekonomik çözüm ise 15-20 TL’den başlayan 200 TL’ye kadar modeller sunan notebook soğutucularıdır.

steam

Steam üyeliğiniz var mı?

Steam, binlerce video oyunun yer aldığı bir e-ticaret platformu olarak özetlenebilir. Oyunlar, çeşitli ödeme yöntemleri ile (kredikartı, vb) satın alındıktan sonra dijital olarak indirilir. Steam üyeliği kolaydır, dakikalar içinde üye olabilir, oyunları incelemeye başlayabilirsiniz.

Peki neden Steam? Öncelikle geniş bir indirilebilir içerikle karşı karşıyasınız. Ve harika nokta; oyunlar özellikle belirli dönemlerde (Yılbaşı, vb) dev indirimlerle sunulur. Yüzde 80’lere varan indirimli fiyatla, hatta ücretsiz olarak indirilebilen içeriklerle karşılaşmak harikulade. Bütçe dostu bir platform olan Steam ile hala tanışmadıysanız vakit kaybetmeden Google’lamaya başlayınız.

Yazar: Ferhat Verdi

Önemli Not: Bu makale Newtech dergisinde yayınlanmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.