Tüm Özellikleri ile Fujifilm GFX 50S

Fujifilm, büyük sensörlü orta format sistemi ile bugüne dek ürettiği en yüksek çözünürlüklü teknoloji olan “GFX 50S” fotoğraf makinesini tanıttı.

Yayınlanma:
Tüm Özellikleri ile Fujifilm GFX 50S

Dijital fotoğraf makinesi tarihinin en iyi fotoğraf kalitesinin elde edildiği makine” olarak tanımlanan Fujifilm GFX 50S, fotoğraf tutkunlarıyla buluştu. GFX 50S, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina 2016’da görücüye çıktı. Fotoğraf makinesi, 43,8 x 32,9 mm ebatlarında ve 51,4 megapiksel fotoğraf üretebilen Fujifilm G Sensör’ü ile fotoğrafta yeni bir çağ başlatıyor.

Aynasız orta format fotoğraf makinesi olan Fujifilm GFX 50S; 2017 yılının başında, altı adet yeni Fujinon GF tipi objektif ile fotoğraf dünyasında yerini alacak. Yeni seri, profesyonel fotoğrafçılar ve fotoğraf sevenler için yepyeni bir kalitede fotoğraf ile sıra dışı bir genişletilebilirlik ve işlevsellik sunuyor.

gfx_image08

Mümkün olan en yüksek fotoğraf kalitesi

2011 yılında piyasaya sürülen X100 modeliyle birlikte “en yüksek fotoğraf kalitesi” hedefini ortaya koyan Fujifilm, yeni aynasız orta format fotoğraf makinesi GFX 50S ile önemli bir sonuç elde etmiş oldu. Yeni ve çok büyük bir açıklıkla donanmış olan “G-Mount” bağlantısı kullanan fotoğraf makinesi, Fujifilm’de ilk kez kullanılan 43,8 x 32,9 mm ebatlarındaki CMOS sensöre sahip. Efektif 51,4 milyon piksel çözünürlüğüyle fotoğraf makinesi, detaylarda mükemmel bir çizim imkânı veriyor. Bu özellikler, reklam, moda ve manzara fotoğrafçılığı için büyük avantajlar sağlıyor.

Fujifilm’in eşsiz renk reprodüksiyonu ve ton değerleri basamaklarını garanti eden “X-Processor Pro“ işlemcinin de bulunduğu GFX 50S, sahip olduğu benzersiz fotoğrafik ifade gücüyle, Fujifilm’in orta formattaki zengin birikiminin ulaştığı son nokta olarak yorumlanıyor.

gfx_front_evf2

Büyük sensör formatlı yeni aynasız kamera

Geleneksel orta format fotoğraf makineleriyle karşılaştırıldığında GFX 50S, hafif ve kompakt kalıyor. Sağlam, toz ve iklim korumalı gövde, zor şartlar altında dahi dış çekimler için uygun. İşlevsellik konusunda X-serisinin izinden yürüyen fotoğraf makinesi, çok sayıda tuş ve ayar tekerleğiyle birlikte kamera gövdesine ve lenslere en iyi biçimde uyum sağlayan ergonomik bir grip de sunuyor.

Çıkarılabilir vizör

Çıkarılabilir elektronik vizörlü ilk fotoğraf makinesi olan GFX 50S, ayrı bir monitör kullanıldığında veya sistemin hafifletilmesi istendiğinde fark yaratıyor. Çıkarılabilir vizör, opsiyonel bir dirsek adaptörüyle, her çekim açısına çevrilebiliyor. Fotoğraf makinesiyle birlikte opsiyonel olarak sunulacak olan dikey grip’le, dikey formatlı çekimler daha kolay olacak. Kamera, profesyonel fotoğrafçıların iş akışında çok önemli bir yeri olan “Tethered-Shooting” çekimleri destekliyor ve çeşitli RAW dönüştürme programlarıyla da uyum sağlıyor.

gfx_front_63mm__evf

Yeni lens serisiyle mükemmel imaj performansı

Fujinon’un lens üretim deneyimi, mümkün olan en yüksek çözünürlük performanslı lensleri elde etmek için, yeni lens serisinde de kullanıldı. GFX modeli, yalnızca 26,7 mm kısalığındaki yerleşme uzaklığıyla; aynasız sistemin büyük bir avantajına sahip olan Fujifilm’in yeni “G Mount” bağlantısını kullanıyor.

Başlangıçta 6 adet lens sunulacak

1. Standart-sabit odak: GF63mm F2.8 R WR (50mm - 35mm format eş değer)

2. Geniş açı-zoom: GF32-64mm F4 R LM WR (25-51mm - 35mm format eş değer)

3. Makro lens 1:0,5: GF120mmF4 Macro R LM OIS WR (95mm- 35mm format eş değer)

4. Portre tele lens: GF110mmF2 R LM WR” (87mm - 35mm format eş değer)

5. Süper-geniş açı: GF23mmF4 R LM WR (18mm - 35mm format eş değer)

6. Geniş açı: GF45mmF2.8 R WR (35mm - 35mm format eş değer) Lenslerin her birinde, X-serisinde çok popüler bir donanım öğesi olan diyafram halkası ve diyafram halkasında yeni C (kumanda) pozisyonu bulunuyor.

gf32-64mm

Bu C işlevi ile fotoğraf makinesinde yer alan kumanda tekerleğiyle diyafram ayarları yapmak mümkün. -10 dereceye kadar işlerliklerini koruyabilen, toza ve iklime karşı korumalı olan tüm Fujinon lenslerle, kötü hava şartları altında dahi çekim yapmak mümkün oluyor. “Kamera, sanat yaratmak için bir araçtır” 80 yıldan fazla olan tarihinde Fujifilm, profesyonel fotoğrafçıların taleplerine cevap verebilen nitelikte mükemmel fotoğraf kalitesine sahip; renk ifadesi yüksek olan fotoğraf filmleri geliştirdi ve üretti. Fujifilm, profesyonel kamera üretiminde her zaman “kamera, sanat yaratmak için bir araçtır” anlayışını takip etti.

Bu süreçte geliştirilen Fujinon lensleri, nitelikleri ile sınırları genişleterek fotoğraf makinesi sistemlerinin vazgeçilmezleri oldu. Bu teknolojiler birleştirilerek, mümkün olan en iyi fotoğraf kalitesini elde etmek için orta format bir sensör kullanan “GFX” fotoğraf makinesi geliştirildi. Fujifilm Türkiye, GFX sisteminin açıklanması sonrasında satış fiyatlarının Türkiye’de ABD ile eş değer olacağını ve profesyonel kullanıcı için 24 saat içinde ücretsiz hızlandırılmış teknik servis hizmeti vereceğini duyurdu.

BASIN BÜLTENİDİR

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.