İşlerinizi Kolaylaştıracak 6 Online Araç

Bu yazımızda fotoğraf düzenlemeden grafik oluşturmaya kadar işlerinizi oldukça kolaylaştıracak 6 online araç hakkında ileri geri konuştuk.

Yayınlanma:
İşlerinizi Kolaylaştıracak 6 Online Araç

Özellikle internet ortamında içerik üretenler ya da sıkı sosyal medya kullanıcıları her zaman için içeriklerini zenginleştirmek, düzenlemek adına elinin altında çeşitli araçlar(uygulamalar) bulundururlar. Sadece içerik üretenler değil, sıradan bir bilgisayar kullanıcısının da zaman zaman çeşitli amaçlar için farklı araçlara ihtiyacı olabiliyor. Bu yazımızda bu tarz ihtiyaçlarınızı karşılayacak online araçlardan bahsedeceğiz.

Online araçların büyük çaplı programlara göre en büyük avantajı kullanımının kolay ve pratik olması diyebiliriz. Bu tarz pratik araçlarla isteklerinizi dakikilar içersinde gerçekleştirebilir, iş sürecinde zaman kazanabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan en çok işinize yarayabilecek online araçları sıralayalım.

1- Pixlr Express

pixlronline

Fotoğraf düzenleme prograramı Pixlr’ın tarayıcı tabanlı olan versiyonu Pixlr Express fotoğraflarınız üzerinde yeniden boyutlandırma, kesme, parlaklığını ayarlama gibi işlemlerden tutun iki resmi birleştirme, doodle’lar ekleme gibi birçok işleme kadar geniş bir düzenleme seçeneği sunuyor. Pixlr Express ile mecvut fotoğraflarınız üzerinde kolayca düzenlemeler yapabilir ve çişitli kolajlar oluşturabilirsiniz. Artık ufak tefek işlemler için Photoshop gibi ağır programlar kullanmanıza gerek yok.

2- Fotor

fotor

Fotor’da tıpkı Pixlr Express gibi tarayıcı tabanlı bir resim düzenleme programı. Fotor’u eşsiz kılan şey ise fotoğraflarınıza çeşit çeşit sticker ekleme ve geniş düzenleme imkanları vermesi diyebiliriz. Fotor ile fotoğraflarınıza çeşitli efektler, çerçeveler ekleyebilir, Photoshop’ta canınızı sıkabilecek birçok detayı kolayca halledebilirsiniz. Pixlr ve Fotor ile birlikte fotoğraflarınız üzerinde yapabileceğiniz düzenlemelerin birçoğunu kolayca halledebilirsiniz. Eğer profesyonel çalışmıyorsanız bu online pratik araçlar işlerinizi fazlasıyla görecektir.

3- PicResize

picresize

Adından da anlaşılacağı üzere görsellerinizi yeniden boyutlandırmaya yarayan bu araç aynı zamanda uzantıları değiştirmenize de olanak sağlıyor. Eğer herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duymadan görselin sadece boyutuna yönelik düzenlemelerde bulunmak istiyorsanız PicResize ile işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

4- İnfogram

infogram

Mecvut içeriğinizi çeşitli grafiklerle zenginleştirmek ya da sıfırdan bir grafik oluşturmak istiyorsanız İnfogram sayesinde vakit kaybetmeden bu işi gerçekleştirebilirsiniz. Yine tarayıcı üzerinde oldukça zengin şablonlar sunan İnfogram Google, Skyscanner, LinkedIn gibi birçok dev tarafından da sıkça kullanılan bir araç. Hızlı bir şekilde göze hitap eden infografikler hazırlamak istiyorsanız infogram birebir.

5- SmallPDF

smallpdf

SmallPDF sayesinde çeşitli Office dosyalarınızı PDF’e çevirmeniz ya da tam tersi işlemi yapmanız mümkün. Sitenin kullanışlı arayüzü sayesinde kısa bir süre içersinde PDF uzantılı dosyalar üzerinde işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gerek hangi uzantının hangi uzantıya çevrileceğini seçmek.

6- Converticon

converticon

Converticon’da tıpkı SmallPDF gibi uzantılar üzerinde değişiklik yapmamızı sağlayan bir araç. Bu sefer Office uzantıları değil de görseller üzerinde bir değişiklik söz konusu. Zaman zaman istediğimiz bir görselin küçültülmüş, ikon haline getirilmiş şekline ihtiyacımız oluyor. İşte tam bu noktada Converticon oldukça kolay kullanımıyla imdadınıza yetişiyor.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.